Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁV V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Rumová barelka 150 g – Velikonoční edice 2023 – předobjednávka
Rumová barelka 150 g – Velikonoční edice 2023 – předobjednávka
- Nejoblíbenější

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 1
- Komentáře 0
- Rumová barelka 150 g – Velikonoční edice 2023 – předobjednávkaskladem > 20 ks388 Kč337 Kč bez DPH
Vánoční barelka – vol. 5 – předobjednávka
Pro pátou edici naší barelky jsme do dvou soudků od karibského rumu naložíli 10 kg zelených zrnek oblíbené kávy Brasil Yellow Bourbon.
Složení: 100% arabica
Odrůda:Yellow Bourbon
Chuťový profil:kakao, lískové oříšky, čokoláda, sametová vláčnost, dokonalá crema
SCA bodové hodnocení:82
Nadmořská výška: 1000 - 1200m n. m.
Zpracování:natural - přírodní
Rinaldo de Castro Junqueria je majitelem farmy Fazenda Furnas, kde na více než 280 hektarech zpracovává výhradně odrůda Yellow Bourbon, Yellow Carucai, Yellow a Red Catuai. Farmářská tradice této rodiny sahá až k jeho pradědovi, který byl sběrač, jeho děda už farmu vlastnil a táta pokračoval v jeho stopách. Farmě se dařilo a prosperovala, avšak příchodem Rinalda ml. začali uvažovat o prodeji, který se nakonec uskutečnil, a následně koupili větší farmu s lepšími podmínkami pro pěstování kávovníků. Farma se jmenuje Fazenda Furnas.
I když Rinaldovy kroky vedly posléze trochu do jiného odvětví, jeho otec se o farmu stále staral až přišly ekonomické problémy. Rinaldo se naplno vrátil na farmu a úplně kávě propadl. Dnes je Rinaldo prezidentem tamní společnosti farmářů COCARIVE a je držitelem spousty ocenění v soutěžích Cup of Excellence.
Počet sáčků k objednání: 48 ks
Datum založení: 13. 3. 2022
Datum pražení: 3. 4. 2022
Datum expedice: 4. 4. 2022 (pokud si při objednání této kávy objednáte cokoli jiného, vše Vám bude zasláno najednou až po tomto datu)
Celý příběh naší barelky naleznete níže!
Vánoční barelka – vol. 4 – předobjednávka
Pro čtvrtou edici naší barelky do našich dvou soudků naložíme 10 kg zrnek Vánoční kávy.
Počet sáčků k objednání: 48 ks
Datum založení: 11. 11. 2022
Datum pražení: 30. 11. 2022
Datum expedice: 1. 12. 2022 (pokud si při objednání této kávy objednáte cokoli jiného, vše Vám bude zasláno najednou až po tomto datu)
Celý příběh naší barelky naleznete níže!
Předchozí "barelkové" edice:
Svatováclavská barelka – vol. 3
Pro třetí edici naší barelky jsme do dvou soudků naložili 10 kg zrnek úžasné kávy Nicaragua SHG EP Nueva Segovia.
Datum založení: 8. 9. 2022
Datum pražení: 27. 9. 2022
Datum expedice: 29. 9. 2022
Počet sáčků k objednání: 48 ks
Velikonoční barelka – vol. 2
Prolog
Po úspěchu vánoční edice jsme pro vás připravili 2. edici naší barelky. Zatímco o vánocích jsme vsadili na klasické brazilské cerrado, tak před velikonocemi jsme do soudku nasypali salvádorskou kávu z farmy La Mada - ta je použita i jako základ pro naše Velikonoční zrníčko.
Datum naložení - 21. března
Datum pražení - 11. dubna
Barelka – vol. 1 aneb Jak to celé začalo:
Vše to začalo asi před třemi lety, kdy mi přišla nabídka na nákup zeleného zrna naloženého v rumu z Itálie. Cena za kilo tehdy však byla doslova astronomická, cca 380 Eur, což bylo naprosto nemyslitelné. A tak začaly první pokusy s macerací zrnek v nejrůznějších lázních a esencích. Nic z toho, ale nedávalo smysl a fungovalo maximálně na pár dnů.
Loni o vánocích přišli kolegové z Čech s první barelkou, ke které použili soudek od whiskey a s tím přišlo i utvrzení, že to musí jít udělat i v našich podmínkách. Tehdy jsme se s Mildou z pražírny Zrníčko (děláme spolu již i adventní kalendář) kousli a dohodli se, že v roce 21 přivedeme na svět i naše první barelky. Zatímco Milan se rozhodl jít cestou vína, já si stále trval na mém oblíbeném rumu.
Na jaře jsem tedy začal shánět sud, což jak se později ukázalo se stalo asi největším problémem. "Sud od vína, jasně, kolik chcete?" "Sud od whiskey, ale jo, nějaké by byly." Ale rum? Skoro nemožný úkol, se kterým nakonec pomohl rumový degustátor Radek Navrátil z Brna. Velký dík za to.
Tvoření
Na počátku září jsem si tak z Brna domů přivezl tříletý soudek od karibského rumu s objeme 8 litrů. Jasně, 8 litrů není nic moc, ale na začátek to určitě stačí. Studium a googlení nabralo na obrátkách. Na základě rad od pana Navrátila jsem soudek pravidelně zaléval Jogailou na střídačku s Republikou (Reserva edition) - bylo to až neuvěřitelné, ale při pravidelném otáčení soudek "vypil" skoro 0,3l za měsíc.
Poslední neznámou bylo to na jakou kávu vsadit. Bylo jasné že do soudku půjde jen 5 kg, což po vypražení dá výsledných cca 4kg kávy. Volba padla na klasiku a osvědčenou brazilku Cerrado Dulce plnou oříšků a čokolády. Na začátku listopadu, když jsme se stěhovali do nových prostor došlo konečně i na plnění soudku. Podle rad z Itálie to chtělo nechat zrno ležet v sudu po dobu 3-4 týdnů (Milan s vínem nechal 3 týdny, my nakonec dali kompromis 3 a půl).
Prvního prosince, pak už přišla pouhá rutina v podobě vysypání (a již tehdy to vonělo zatraceně dobře!) a pečlivých osmi minut v pražícím stroji. Pražení se ujal Filip, za což mu moc a moc děkuji. Měli jsme na to jen jediný pokus, ale použili jsme osvědčený profil na Cerrado s tím, že jsme věděli, že musíme hlídat teplotu abychom ten rum nevypálili úplně.
Výsledkem toho všeho jsou úžasné 4,1 kg kávy, která si při zkousnutí nezadá vůbec nic s klasickou rumovou pralinkou. Dnešním dnem dáváme 3 kila do prodeje s tím, že budou k dostání pouze ve 150g balení. Celkem tak dáváme k dispozici 20 sáčků a každého odvážlivce, který nám dá důvěru tímto prosíme zároveň i o zpětnou vazbu (603 365 958).
Epilog
Soudek již odpočívá pěkně v chladu ve skladě, je nakrmen 0,5l Republiky a čeká na svou další příležitost, která přijde na řadu opět až za rok. Do té doby mu plánujeme pořídit ještě o něco většího brášku, kterého již máme přislíbený přímo na Kubě v Havaně .....
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.