Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
21.01.2022
Valentýnská káva pro rok 2022
Čas plyne neskutečně rychle, týden za týdnem a z vánoc se pomalu dostáváme do Valentýnského období. S ním přichází opět i vámi oblíbená Valentýnská ká... číst celé
13.01.2022
Kávou měsíce ledna je oblíbená směs Delicato
Chuťově vyvážená směs odrůd kávy Coffea Arabica je určena vyznavačům plné chuti kávy, která je však zároveň jemná. Směs Caffé Delicato je díky svému ... číst celé
29.12.2021
Sváteční otevírací doba
Sváteční otevírací doba 2021 číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

Rumová barelka - 150g

  • Nejoblíbenější

Příběh kroměřížské barelky  PrologVše to začalo asi před třemi lety, kdy mi přišla nabídka na nákup zeleného zrna naloženého v rumu z Itálie. Cena za ... celý popis
Dostupnost
Není skladem
Kávu dodat jako
387 Kč
337 Kč
bez DPH
Momentálně není k dispozici
Číslo produktu:1
Země původu:Brazilská káva
Výrobce:Káva Kroměříž
Druh kávy:100% Arabika
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Příběh kroměřížské barelky 

Prolog
Vše to začalo asi před třemi lety, kdy mi přišla nabídka na nákup zeleného zrna naloženého v rumu z Itálie. Cena za kilo tehdy však byla doslova astronomická, cca 380 Eur, což bylo naprosto nemyslitelné. A tak začaly první pokusy s macerací zrnek v nejrůznějších lázních a esencích. Nic z toho, ale nedávalo smysl a fungovalo maximálně na pár dnů. 

Loni o vánocích přišli kolegové z Čech s první barelkou, ke které použili soudek od whiskey a s tím přišlo i utvrzení, že to musí jít udělat i v našich podmínkách. Tehdy jsme se s Mildou z pražírny Zrníčko (děláme spolu již i adventní kalendář) kousli a dohodli se, že v roce 21 přivedeme na svět i naše první barelky. Zatímco Milan se rozhodl jít cestou vína, já si stále trval na mém oblíbeném rumu.

Na jaře jsem tedy začal shánět sud, což jak se později ukázalo se stalo asi největším problémem. "Sud od vína, jasně, kolik chcete?" "Sud od whiskey, ale jo, nějaké by byly." Ale rum? Skoro nemožný úkol, se kterým nakonec pomohl rumový degustátor Radek Navrátil z Brna. Velký dík za to.

Tvoření
Na počátku září jsem si tak z Brna domů přivezl tříletý soudek od karibského rumu s objeme 8 litrů. Jasně, 8 litrů není nic moc, ale na začátek to určitě stačí. Studium a googlení nabralo na obrátkách. Na základě rad od pana Navrátila jsem soudek pravidelně zaléval Jogailou na střídačku s Republikou (Reserva edition) - bylo to až neuvěřitelné, ale při pravidelném otáčení soudek "vypil" skoro 0,3l za měsíc. 

Poslední neznámou bylo to na jakou kávu vsadit. Bylo jasné že do soudku půjde jen 5 kg, což po vypražení dá výsledných cca 4kg kávy. Volba padla na klasiku a osvědčenou brazilku Cerrado Dulce plnou oříšků a čokolády. Na začátku listopadu, když jsme se stěhovali do nových prostor došlo konečně i na plnění soudku. Podle rad z Itálie to chtělo nechat zrno ležet v sudu po dobu 3-4 týdnů (Milan s vínem nechal 3 týdny, my nakonec dali kompromis 3 a půl).

Prvního prosince, pak už přišla pouhá rutina v podobě vysypání (a již tehdy to vonělo zatraceně dobře!) a pečlivých osmi minut v pražícím stroji. Pražení se ujal Filip, za což mu moc a moc děkuji. Měli jsme na to jen jediný pokus, ale použili jsme osvědčený profil na Cerrado s tím, že jsme věděli, že musíme hlídat teplotu abychom ten rum nevypálili úplně.

Výsledkem toho všeho jsou úžasné 4,1 kg kávy, která si při zkousnutí nezadá vůbec nic s klasickou rumovou pralinkou. Dnešním dnem dáváme 3 kila do prodeje s tím, že budou k dostání pouze ve 150g balení. Celkem tak dáváme k dispozici 20 sáčků a každého odvážlivce, který nám dá důvěru tímto prosíme zároveň i o zpětnou vazbu (603 365 958).

Epilog
Soudek již odpočívá pěkně v chladu ve skladě, je nakrmen 0,5l Republiky a čeká na svou další příležitost, která přijde na řadu opět až za rok. Do té doby mu plánujeme pořídit ještě o něco většího brášku, kterého již máme přislíbený přímo na Kubě v Havaně ..... 

Pražiči

Pražená káva

Chuť brazilské kávy 

Brazilská káva Cerrado Dulce je znatelná svou opravdu velmi malou aciditou, vulkanickou pěnou, spolu s výbornou hutností. Chutí Cerrado Dulce připomíná čokoládu, kde koncová chuť přechází do lískového oříšku.

 

To vše spojte s nepřehlédnutelnou sladkostí, kterou se může chlubit každé zrno z regionu Cerrado. Tuto kávu si musí díky své optimální charakteristiky kávy zamilovat každý Středoevropan.

O zemi, kde se káva pěstuje

V Brazílii, největším státě jihoamerického kontinentu, je kávovník hlavní zemědělskou kulturou a káva hlavním exportním zbožím. Brazílie se může pyšnit pomyslným titulem kávové velmoci, díky tomu, že tato země leží ve všech třech klimatických pásech, což je pro pěstování kávy velmi příhodné. Prozkoumejte všechny druhy kávy podle zemí.

Lokace: Cerrado, Brazílie

Balení kávy

Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6ti měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.

Postup přípravy Brazil Cerrado Dulce

  1. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
  2. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
  3. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.
Parametry
Země původuBrazilská káva
Druh kávy100% Arabika
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2021 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz