Káva měsíce června - Letní espresso směs SIESTA - léto jak má být
Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
06.06.2023
Káva pro tatínky
Představujeme vám unikátní kávovou směs pro všechny tatínky! Káva pro tatínky je spojením dvou zajímavých indických káv - Indiam Monsooned Malabar Asp... číst celé
01.06.2023
Káva měsíce června: Letní espresso směs SIESTA
Vítejte v naší pražírně, kde tento měsíc máme tu čest představit Vám naši novou letní espresso směs SIESTA. Tato lahodná káva je jako láska na první d... číst celé
24.05.2023
Novinka - oranžová Gaggia New Classic Evo
Dnes bychom Vám rádi představili jednoho nového člena naší kávové rodiny - Gaggia New Classic Evo v oranžové barvě! Tento úžasný pákový kávovar je nej... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Novinky z Pražírny

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávové koutky

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U NÁS V PRAŽÍRNĚ

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Průvodce přípravou kávy

Průvodce přípravou kávy

Vyzkoušejte alternativní způsoby přípravy kávy. Začněme vařit úžasnou kávu! Níže naleznete návody na přípravu kávy téměř jakýmkoliv způsobem, který existuje.

PŘÍPRAVA POMOCÍ TLAKU

Slovo espresso vyjadřuje přípravu kávy za použití tlaku, ale existuje více způsobů, jak vařit pod tlakem než jen standardní espresovač.

Výraz káva vařená pod tlakem pouze popisuje šálek kávy, který je extrahován, pomocí…..uhodli jste….tlaku, který s sebou nese řadu výhod. Především rychlost a intenzivní chuť ve srovnání s jinými způsoby přípravy.

Pojďme se podívat na tři nejběžnější způsoby přípravy kávy pomocí tlaku: kávovar na espresso, Moka konvičku a AeroPress.

  1. ESPRESSO KÁVOVAR
  2. MOKA KONVIČKA
  3. AEROPRESS

PŘÍPRAVA ZALITÍM VODOU

Nejzákladnější (a také nejdelší) metoda vaření kávy. Řečeno ve stručnosti, jednoduše zalijete mletou kávu horkou vodou, chvilku počkáte a můžete pít.

Jak prosté! Mezi zalitím namletých zrn a vypitím lahodného šálku vás dělí jen pár minut, které jsou však rozhodující. Nedočkavci si vyslouží slabý nápoj nevalné chuti a příliš dlouhé otálení bude mít za následek nepříjemnou hořkost.

Pozitivní je, že vychytat ten správný moment není žádná věda, a když se vám to podaří, můžete se těšit z lahodného nápoje, jež nechá dokonale rozehrát všechny příchuti kávového zrna.

Nejběžnějším způsobem přípravy zalévané kávy je kromě evergreenu našich babiček klasického ,,turka,, především french press, ale také softbrew, kávové sáčky či vacuum pot.

  1. FRENCH PRESS
  2. SOFT BREW
  3. KÁVOVÉ SÁČKY
  4. VACUUM POT

PŘÍPRAVA POMOCÍ FILTRACE

Filtrace neboli překapávaná káva zažívá v kávové komunitě renesanci – zdá se, jakoby každý druhý měsíc vznikl nový, cool a progresivní strojek. Představíme vám seznam těch nejoblíbenějších. Ač to není zrovna hračka držet krok s nejnovějšími trendy.

Příprava kávy je poměrně snadná: čerstvě namletá zrna nasypete na filtr a přelijete je horkou vodou. Gravitace obstará vše potřebné a výsledkem je čistý, jemně chutnající nálev.

Zlaté pravidlo překapávání praví, že méně je někdy více – většina překapávačů je tak malá, kompaktní, snadno přenosná a levná, ale je to ten nejlepší způsob, jak připravit malou dávku skvěle chutnající kávy.

Představíme vám ty nejlepší pomocníky, které posunou vaši kávu o level výš.

  1. ELEKTRICKÝ PERLOKÁTOR
  2. CHEMEX
  3. HARIO V60
  4. KALITA WAVE BREWER
  5. VIETNAMSKÝ PHIN
  6. SET MELITTA READY JOE
  7. PŘEKAPÁVAČ BeeHouse
  8. CLEVER DRIPPER ,,CHYTRÁČEK,,

STUDENÉ KÁVY

  1. COLD BREW neboli PŘÍPRAVA ZA STUDENA
  2. NITRO COLD BREW

VAŘENÉ KÁVY

Pokud nemáte k dispozici žádný typ kávovaru, pak nemusíte propadat trudomyslnosti. Slušný šálek kávy si můžete připravit i v retro stylu. Postačí vám oblíbený šálek, mletá káva a horká voda. Podíváme se na dvě nejoblíbenější metody vaření kávy – turecký styl a poněkud staromódní styl kovbojský.

  1. KOVBOJSKÁ KÁVA
  2. TURECKÁ KÁVA

 

Novinky z Pražírny
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volejte 603 365 958

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2022 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz