- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Průvodce přípravou kávy
Vyzkoušejte alternativní způsoby přípravy kávy. Začněme vařit úžasnou kávu! Níže naleznete návody na přípravu kávy téměř jakýmkoliv způsobem, který existuje.
PŘÍPRAVA POMOCÍ TLAKU
Slovo espresso vyjadřuje přípravu kávy za použití tlaku, ale existuje více způsobů, jak vařit pod tlakem než jen standardní espresovač.
Výraz káva vařená pod tlakem pouze popisuje šálek kávy, který je extrahován, pomocí…..uhodli jste….tlaku, který s sebou nese řadu výhod. Především rychlost a intenzivní chuť ve srovnání s jinými způsoby přípravy.
Pojďme se podívat na tři nejběžnější způsoby přípravy kávy pomocí tlaku: kávovar na espresso, Moka konvičku a AeroPress.
- ESPRESSO KÁVOVAR
- MOKA KONVIČKA
- AEROPRESS
PŘÍPRAVA ZALITÍM VODOU
Nejzákladnější (a také nejdelší) metoda vaření kávy. Řečeno ve stručnosti, jednoduše zalijete mletou kávu horkou vodou, chvilku počkáte a můžete pít.
Jak prosté! Mezi zalitím namletých zrn a vypitím lahodného šálku vás dělí jen pár minut, které jsou však rozhodující. Nedočkavci si vyslouží slabý nápoj nevalné chuti a příliš dlouhé otálení bude mít za následek nepříjemnou hořkost.
Pozitivní je, že vychytat ten správný moment není žádná věda, a když se vám to podaří, můžete se těšit z lahodného nápoje, jež nechá dokonale rozehrát všechny příchuti kávového zrna.
Nejběžnějším způsobem přípravy zalévané kávy je kromě evergreenu našich babiček klasického ,,turka,, především french press, ale také softbrew, kávové sáčky či vacuum pot.
- FRENCH PRESS
- SOFT BREW
- KÁVOVÉ SÁČKY
- VACUUM POT
PŘÍPRAVA POMOCÍ FILTRACE
Filtrace neboli překapávaná káva zažívá v kávové komunitě renesanci – zdá se, jakoby každý druhý měsíc vznikl nový, cool a progresivní strojek. Představíme vám seznam těch nejoblíbenějších. Ač to není zrovna hračka držet krok s nejnovějšími trendy.
Příprava kávy je poměrně snadná: čerstvě namletá zrna nasypete na filtr a přelijete je horkou vodou. Gravitace obstará vše potřebné a výsledkem je čistý, jemně chutnající nálev.
Zlaté pravidlo překapávání praví, že méně je někdy více – většina překapávačů je tak malá, kompaktní, snadno přenosná a levná, ale je to ten nejlepší způsob, jak připravit malou dávku skvěle chutnající kávy.
Představíme vám ty nejlepší pomocníky, které posunou vaši kávu o level výš.
- ELEKTRICKÝ PERLOKÁTOR
- CHEMEX
- HARIO V60
- KALITA WAVE BREWER
- VIETNAMSKÝ PHIN
- SET MELITTA READY JOE
- PŘEKAPÁVAČ BeeHouse
- CLEVER DRIPPER ,,CHYTRÁČEK,,
STUDENÉ KÁVY
- COLD BREW neboli PŘÍPRAVA ZA STUDENA
- NITRO COLD BREW
VAŘENÉ KÁVY
Pokud nemáte k dispozici žádný typ kávovaru, pak nemusíte propadat trudomyslnosti. Slušný šálek kávy si můžete připravit i v retro stylu. Postačí vám oblíbený šálek, mletá káva a horká voda. Podíváme se na dvě nejoblíbenější metody vaření kávy – turecký styl a poněkud staromódní styl kovbojský.
- KOVBOJSKÁ KÁVA
- TURECKÁ KÁVA