Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
7:30 - 21:00
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
07.04.2021
Dubnová káva měsíce - Honduras El Mandarino
Jesus Lemus Leon je vlastník farmy El Mandarino, která leží 1450m.n.m. v oblasti Gualme v Corquin, v honduraském Copánu.Farma je osazena kávovníky ara... číst celé
02.04.2021
Malou degustační sadu doplňujeme o degustační deník
Malá degustační sada se u vás již od roku 2013 těší velké oblibě a tak jsme se rozhodli tuto malou krabičku, která představuje tu nejlepší vstupenku d... číst celé
25.03.2021
Objevuj kávu s degustačním deníkem
Staň se profesionálem a objevuj svět kávy s degustačním deníkem.Tato skvěle připravená a do detailu vyladěná pomůcka Ti bude nejen průvodcem, ale jist... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

  1. Úvod
  2. Káva podle země původu
  3. Dominikánská káva

Káva z dominikánské republiky

Káva z Dominikánské republiky nemá na světové scéně velký podíl. Ne proto, že by nebyla chutná, ale je to proto, že dominikánům káva tak chutná, že ji většinu vypijí sami, takže potom nezbyde na export. Naštěstí se zlomek výjimečné kávy v zemi dostane na světový trh. Dominikánská republika

Hlavními odrůdy kávy Arabica, se kterými se setkáte, jsou Typica, Caturra, Catuaí, Bourbon a Mundo Novo. Pěstují se také kávová zrna Robusta, ale jsou relativně vzácná a zřídka kdy se vyváží.

Vzhledem k tomu, že Dominikánská republika má tak rozmanité podmínky pěstování, je těžké přiřadit kávě z dané země svou příchuť. Díky proměnlivému počasí a odrůdám kávy v Dominikánské republice je šálek kávy variabilní, podle toho, kde byla zrna pěstována a jak byla pražena.

Chcete se dozvědět více o dominikánské kávě? Oblasti pěstování   Způsob zpracování   Pražení a chuť Certifikace Výhodný obchod pro farmáře

Zobrazuji 1-2 z 2
    Pražená káva - Honduras Rio Colorado
    0 hodnocení
    Běžná cena 93 Kč
    84 Kč
    73 Kč bez DPH
    84 Kč
    73 Kč bez DPH
    Skladem > 20 ks
      Pražená káva - Dominican Republic Barahona AA
      3 hodnocení
      78 Kč
      68 Kč bez DPH
      78 Kč
      68 Kč bez DPH
      Skladem > 20 ks
      Produktů na stránku 306090

      Dominikánská káva

      Najdete zemité, ořechové, sladké a plné kávy, ze kterých se v některých regionech připravuje vynikající espresso. V jiných regionech najdete světlé, ovocné a kyselé kávy, které se skvěle připravují metodou Pour Over.

      Káva v Dominikánské republice má obvykle vyváženou a čistou chuť, podobnou středoamerickému původu, jako je Nikaragua a Guatemala

      Oblasti pěstování kávy a profily příchutí

      Dominikánská republika zabírá východní polovinu ostrova Hispaniola, který sdílí s Haiti. Obě země sdílejí krásnou krajinu, bohatou zemědělskou půdu a často nedoceněný průmysl výroby kávy.

      Ačkoli je to malá země, Dominikánská republika produkuje překvapivě rozmanitý výběr kávy. Má šest centrálních oblastí pěstování kávy rozložených do čtyř pohoří, která jsou rozptýlena po celé zemi a každá má specifickou nadmořskou výšku, půdu a mikroklima, které přispívají k odlišným příchutím.

      Vládou oficiálně uznané delegované regiony:

      • údolí Cibao
      • Bani
      • Azua
      • San Jose de Ocoa
      • Barahona 
      • Juncalito

      Malé farmy však existují i ​​v mnoha méně významných oblastech.

      Většina kávových farem v Dominikánské republice jsou malé, rozlohu mají méně než 3 hektary a většinou se skládá z rodiny. 

      Arabica a Robusta

      Hlavními odrůdy kávy Arabica, se kterými se setkáte, jsou Typica, Caturra, Catuaí, Bourbon a Mundo Novo. 

      Pěstují se také kávová zrna Robusta, ale jsou relativně vzácná a zřídka kdy se vyváží.

      Způsob zpracování dominikánské kávy

      Většina kávových zrn pěstovaných v Dominikánské republice se zpracovává za mokra, což znamená, že před sušením odstraní ovoce z kávových třešní, to zaručí konzistentnější a čistější chuť než káva zpracovaná za sucha.

      Zpracování medu je také populární v zemi. V tomto případě část kávového ovoce zůstane během procesu sušení. Kontrola je obtížnější než mokré zpracování.

      Když je zpracování medu úspěšné, dodává finální kávě sladký charakter.

      Vzhledem k tomu, že Dominikánská republika má tak rozmanité podmínky pěstování, je těžké přiřadit kávě z dané země svou příchuť.

      Díky proměnlivému počasí a odrůdám kávy v Dominikánské republice je šálek kávy variabilní, podle toho, kde byla zrna pěstována a jak byla pražena.

      Najdete zemité, ořechové, sladké a plné kávy, ze kterých se v některých regionech připravuje vynikající espresso. V jiných regionech najdete světlé, ovocné a kyselé kávy, které se skvěle připravují metodou Pour Over.

      Pražení a chuť kávy z Dominikánské republiky

      Káva v Dominikánské republice má obvykle vyváženou a čistou chuť, podobnou středoamerickému původu, jako je Nikaragua a Guatemala, takže se dá dobře zvládnout téměř na jakoukoli praženou úroveň. Kromě toho rozmanitost regionů pěstování kávy znamená, že různá kávová zrna z dané země mohou být nejlépe zvýrazněna konkrétním pražením.

      Abyste si mohli vychutnat tu nejlepší kávu z Dominikánské republiky, nemusíte přizpůsobovat svůj vkus. Ať už dáváte přednost ovocnému světlému pražení nebo čokoládovému tmavému pražení, určitě existuje značka, která splní vaše potřeby.

      Certifikace dominikánské kávy

      Pokud jste vědomým spotřebitelem, máte velkou šanci zkontrolovat svůj pytel kávových zrn na etiketách jako Organic nebo Fair Trade.

      Tyto certifikace mohou být skutečně spolehlivým způsobem, jak zjistit, jak byla vaše káva v Dominikánské republice pěstována a uváděna na trh.

      Pro farmáře je výhodnější přímý prodej

      V přímém obchodu, pro který neexistuje žádná certifikace, jednají producenti a dovozci přímo, čímž vystřihují prostředníka. To podporuje lepší ceny pro zemědělce a kvalitnější zrna pro milovníky dominikánské kávy.

      Řada dovozců a vývozců v odvětví kávy říká, že přímým obchodem můžeme do kapes zemědělců dostat více peněz, než kdybychom použili model Fairtrade Labelling Organisations.

      Zatímco definice Organic je o něco přesnější než definice Fair Trade, také upadá v nemilost jako priorita pro speciální kávové společnosti. Drobní zemědělci často pěstují kávová zrna udržitelným způsobem a jednoduše jim chybí zdroje pro získání oficiální certifikace.

      Jak pijí dominikáni svou kávu?

      Dominikáni pijí kávu různými způsoby. Nemají žádný konkrétní národní nápoj. Je běžné vidět doma černou kávu s cukrem, často vařenou v konvičce Moka. 

      V kavárně jsou populární cafe con Leche a Americano.

      Namelte si vlastní kávu

      Nejlepší způsob, jak zajistit, aby byla vaše káva co nejčerstvější a nejchutnější, je mlít si kávu sami přímo před vařením. Takže pokud je to možné, vždy doporučujeme, abyste kupovali celá kávová zrna. To je obzvláště důležité u lehčího pražení, které mají tendenci mít mírnější příchutě rychle ztracené, když káva zvětrá.

      Závěr

      Dominikánská republika nemá na světové scéně velký nátlak jako země produkující kávu. Ale jak se ukázalo, není to proto, že by nepěstovali skvělou kávu; je to proto, že většinu pijí sami!

      S rozmanitostí rostoucích regionů, mikroklimatu a odrůd existuje káva Dominikánská, která bude vyhovovat každému milovníkovi kávy, ať už hledáte čokoládové espresso nebo ovocnou zálivku.

      Novinky z našeho blogu

      Když kakao nahradí káva …
      17.02.2021
      Když kakao nahradí káva …
      Když jsme v roce 2013 upražili první dávku brazilské kávy, nikdy by nás nenapadlo, kam až nás naše kroky zavedou. Za těch sedm let jsme u nás praži... číst celé
      Dočkáme se někdy skutečné české kávy?
      25.01.2021
      Dočkáme se někdy skutečné české kávy?
      Jak jistě mnozí z vás ví, káva je plodem kávovníku, resp. jeho části, který roste na nejrůznějších místech naší planety. Čas od času mi někdo polož... číst celé
      Filtrovaná káva: Proč pít kávu z filtru a na co si dát pozor?
      11.01.2021
      Filtrovaná káva: Proč pít kávu z filtru a na co si dát pozor?
      French press, moka konvička, dripper. To jsou vedle klasického českého „turka“ a espressa, nejběžnější postupy na přípravu kávy u nás. Že jsme zapo... číst celé
      JAK VYBRAT KÁVU DO NOVÉHO KÁVOVARU
      24.12.2020
      JAK VYBRAT KÁVU DO NOVÉHO KÁVOVARU
      Nejlepší kávu do kávovaru získáte když těsně před přípravou kávy čerstvě namelete kávová zrnka. V tomto článku si ukážeme podle čeho vybrat správně. číst celé

      SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU

      INFORMACE PRO KÁVOMILY

      Doprava a platba

      Otevírací doba poboček

      Obchodní podmínky

      Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

      Kudyznudy.cz - tipy na výlet

      Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

      Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

      KONTAKT
      Váš pražič - Josef Hora
      Váš pražič - Josef Hora
      7:30 - 21:00
      Kava-kromeriz.cz - Všechna práva vyhrazena
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
      Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.