Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Káva podle země původu
- Kubánská káva
Kubánská káva
Lidé pěstují kávu na Kubě již několik set let a její východní oblast v pohoří Sierra Maestra je domovem půdy, z níž vznikají jedny z nejlepších kávových zrn Arabica na světě.
Její chuť je plná sladká s tóny kakaa a tabáku. Kubánská káva má velmi nízkou kyselost.
- Nejoblíbenější
- Nejoblíbenější
- Nejoblíbenější
Pravděpodobně největším faktorem přispívajícím ke kvalitě kávy na Kubě je skutečnost, že se pěstuje v příznivém podnebí se skvělou půdou.
Půda je hnědá a červená, obsahuje potřebné živiny. Tyto živiny pomáhají kávě růst a zrát bez použití jakéhokoliv druhu hnojiv.
Díky tomu je navíc pro kubánskou kávu velmi snadné kvalifikovat se jako organická.
Historie: Kubánské kávy
Všechno od kubánské kávy s výrazně hořkou chutí až po ikonické tacity (malé šálky), ve kterých se podává, souvisí s historií země. Malé porce připomínají dlouho bojovaný boj s nedostatkem, zatímco jedinečná vytrvalost tohoto nápoje povzbuzuje vytrvalost a kreativitu země.
Po znárodnění zásob potravin národa v roce 1962 bylo každému Kubánci každý měsíc přiděleno jen skromné čtyři unce kávy. Výsledkem je, že si občané zachovali kávovou kulturu tím, že udělají vše pro to, aby tuto částku prodloužili, od házení nějaké přízemní cizrny po podávání kávy v malých šálcích.
Kultovní kubánská káva se tak stala symbolem vytrvalosti tohoto národa.
S příchodem francouzských kolonistů na konci 18. století přinesl Jose Antonio Gelabert s sebou kávu. S těmito kolonisty přišel jak nově nalezený kávový průmysl, tak technologie vaření.
V 19. a 20. století kubánský kávový průmysl vzkvétal a vyvážel do Španělska více kávy než jakýkoliv jiný národ. Výsledkem je, že káva byla integrována do všech prvků kubánského života, od ekonomiky po jejich kulturu a dokonce i národní identitu. I přes instituci lakomých přídělů a několik brutálních zásahů do jejich kavárenské kultury v průběhu historie tradice kávy přežila.
Kubánský kávový průmysl propadl v roce 2007; od té doby se však začal zotavovat a vykazuje známky pozitivního růstu. Nyní se v celé zemi objevují nové nezávisle vlastněné kavárny. S tímto novým vývojem přichází reminiscenční naděje na obnovení prosperity kubánské kávové kultury.
Kubánská káva ve světě
Je zřejmé, že kubánská káva je v zemi původu velmi populární. Káva se rozšířila i do států a dalších zemí, kde je oceňována pro svou jedinečnou chuť. Intenzivní pohár kávy je zvláště oblíbený na jižní Floridě.
Tradiční příprava kubánské kávy
Kubánská káva, označovaná také jako Cafecito nebo Cafe Cubano, se vyrábí oslazením dávky espressa cukrem demerara během procesu vaření. Existuje však několik různých variací vaření, které se stále mohou nazývat kubánská káva.
Chuť tradičního nápoje z kubánské kávy
Zahřátý cukr spolu s jedinečnými základy kubánské kávy vytváří speciální chuť, která je dominantně hořká s nádechem sladkosti. Takže pokud hledáte něco silnějšího než Americano, které usrkáváte, může to být vaření pro vás.
Kávová pěna
Kubánská káva nemá smetanu v tradičním smyslu. Má však to, co se nazývá espuma nebo espumita. Tato světle hnědá pěna vzniká šleháním malého množství cukru a espressa. Tato pěnová čepice sedí na vrcholu espressa, napodobující krém tradičního espressa.
Návod jak připravit tradiční kubánskou kávu
- Nalijte vodu do moka konvičky.
- Přidejte kubánskou kávu do filtru.
- Smontujte moka konvičku a postavte ji na plotýnku.
Zahřívejte konvičku pomalu na střední teplotu, aby Vám nevytekla - Než se Vám káva uvaří - nachystejte si cukr.
Zatímco se vaří vaše káva, nachystejte si malé šálky a do každého přidejte asi 1 lžičku cukru. Tento cukr následně vyšleháte do espumy. - Vytvořte espumu.
Po ukončení procesu vaření nalijte asi 1 lžičku kávy do šálku s cukrem a začněte ručně vyšlehávat dokud nevytvoříte hustou, mírně napěněnou pěnu.
- Dolijte zbytek kávy.
Poté, co máte hotovou espumu, dolijte zbytek šálku kávou a podávejte ji, dokud je horká.