Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
21.01.2022
Valentýnská káva pro rok 2022
Čas plyne neskutečně rychle, týden za týdnem a z vánoc se pomalu dostáváme do Valentýnského období. S ním přichází opět i vámi oblíbená Valentýnská ká... číst celé
13.01.2022
Kávou měsíce ledna je oblíbená směs Delicato
Chuťově vyvážená směs odrůd kávy Coffea Arabica je určena vyznavačům plné chuti kávy, která je však zároveň jemná. Směs Caffé Delicato je díky svému ... číst celé
29.12.2021
Sváteční otevírací doba
Sváteční otevírací doba 2021 číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

  1. Úvod
  2. Káva podle země původu
  3. Kolumbijská káva

Kolumbijská káva

Kolumbie kávaKolumbijskou kávu ocení milovníci jemných káv. Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády. 

Chcete vědět více? HistorieChuť kávy • Jak připravitRecenze • Kde koupit?
Zobrazuji 1-3 z 3
    Pražená káva - Columbia Supremo 18+ káva na filtr
    0 hodnocení
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    Skladem > 20 ks
      Pražená káva - Columbia Narino Buesaco de Altura Excelso
      2 hodnocení
      73 Kč
      63 Kč bez DPH
      73 Kč
      63 Kč bez DPH
      Skladem > 20 ks
        Pražená káva - Columbia Supremo Decaf Swiss watter - bezkofeinová káva
        2 hodnocení
        76 Kč
        66 Kč bez DPH
        76 Kč
        66 Kč bez DPH
        Skladem > 20 ks
        Produktů na stránku 306090

        Kolumbijská káva

        Historie kolumbijské kávy

        Kávu do Kolumbie poprvé přinesli počátkem 17. století jezuitští kněží, kteří přijeli se španělskými osadníky. První plodiny byly sklizeny v severovýchodní části země, ale káva byla rychle přijata po celé zemi malými rodinnými farmami jako místní tržní plodina.

        Jak chutná kolumbijská káva?

        Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Chuť kávy se může lišit podle oblasti ve které byla vypěstována. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády. 

        Acidita neboli kyselost kolumbijské kávy záleží na regionu ve kterém byla vypěstována. Pro milovníky sladších káv bez acidity jsou jižní regiony příhodnější. Naopak pro milovníky plnějších chutí jsou severské regiony skvělou volbou.

        Proč kolumbijská káva chutná tak dobře?

        Protože země Kolumbie má perfektní geografii pro pěstování kávy. Kolumbijská káva (která není nikdy známá jako kolumbijská káva) je známá svou bohatou jemnou chutí díky dokonalému podnebí a pěstovaným zrnům.

        Na světě existují dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Zrnka Arabica mají tendenci být mírně sladší s měkčí chutí, ale jsou také kyselejší, zatímco Robusta má silnější chuť a je považována za méně kvalitní kávová zrna. Robusta také obsahuje dvojnásobné množství kofeinu než káva Arabica.

        Mnoho kávových řetězců zakoupených v obchodech bude míchat zrna Arabica a Robusta, aby vyvážily chuť, kterou jejich zákazníci chtějí, s kofeinem, který jejich zákazníci chtějí.

        Kolumbie je jednou z mála zemí, kde se pěstují pouze zrnka arabiky, což je kromě podnebí a nadmořské výšky důvodem, proč je kolumbijská káva považována za vyšší kvalitu.

        Recenze milovníků kolumbijské kávy

        Evghenii Diomin - 22.01.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
        Výborná chuť kávy, mírně citrusová. Pří alternativních metodách (french press) výrazná chuť připomínající vanilku a čokoládu. Spokojenost.

        Petra - 20.12.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
        Objevila jsem tak, že jsem ji dostala jako vzorek k objednávce. Od té doby objednávám pravidelně.

        Prodej kávy z Kolumbie

        Kupte si v naší pražírně kolumbijskou kávu. Máme na prodej 7 druhů. Ochutnejte tuto specialitu. Naše nejoblíbenější je Columbia Supreme 18.

        Pro milovníky bezkofeinové kávy nabízíme jedinou kolumbijskou bezkofeinovku Columbia Supreme Decaf.

        Jak připravit kolumbijskou kávu?

        Kolumbijská kávová zrna jsou známá po celém světě a pokaždé podávají nejlépe chutnající kávu.
        Pomocí jednoho kávového zrna můžete připravit různé druhy kávy, například kolumbijská středně pražená arabica.

        Co můžete dělat s kolumbijskými kávovými zrny, abyste si kolumbijskou kávu mohli vychutnat různými způsoby.

        Připravte kolumbijskou kávu: Chemex

        Používá středně hrubé mletí a je považován za dědečka kávovarů. Výrazná hořká chuť této kávy je způsobena použitím papírového filtru, který odstraňuje hodně oleje z jihoamerických kávových zrn.

        Nyní již nebudete muset přidávat cukr, protože Chemex má sladkou karamelovou příchuť.

        Pravděpodobně budete potřebovat trochu krému. Mezi různými druhy přípravy kávy používá Chemex nejsilnější papírové filtry, takže září ty nejsladší tóny. I když můžete vždy uvařit jemně mletá kávová zrna pro méně sladkou chuť, vaření trvá déle.

        Příprava kolumbijské kávy: Vacuum pot

        Vacuum pot je také označován jako sifonc. Při přípravě této kávy používá sifon vyrobený z látky, tlaku a tepla, aby nalil vodu kolumbijským kávovým zrnám. Mletí je jemnější než kapka a hrubší než espresso. Pokud si chcete vychutnat plnou chuť v mírném množství, Siphon je pro vás tím pravým. Kávová zrna se stanou o něco méně sladkými a ovocnějšími ve světle praženého.

        Jak připravit kolumbijskou kávu French Press

        French Press vyrábí další píst ve vašem domě. Tento typ kávy používá hrubě mletá kolumbijská kávová zrna. Kávová zrna se ponoří asi na tři až pět minut. Přijdete s hustým, hořkosladkým medovým šálkem kávy, který téměř láká jako francouzská pečeně.

        Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek. Nejlepší káva pro francouzský lis, která je pražena před 3-4 týdny a namletá před vařením. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na tento web. Mletí musí být velké. Částice kávy mají velikost pískového cukru. Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek.

        Zajímavosti o kolumbijské kávě

        Kde se pěstuje?

        Káva nejlépe roste ve vulkanické půdě mezi nadmořskou výškou 4 000 až 6 000 stop (1 200 až 1 800 metrů). V důsledku toho čím vyšší je nadmořská výška, tím obecně má zrno lepší chuť. Káva musí také růst mezi 30 ° S a 30 ° S (známá jako kávová zóna nebo „pás zrnkové kávy“) a na místech, která jsou bez mrazu, minimálně 80 palců deště ročně.

        Všechna místa známá skvělou kávou jsou tedy horská, vulkanická, mokrá a tropická nebo subtropická: v Severní Americe to může znamenat Hawaii, Kostariku nebo Nikaraguu, v afrických zemích jako Tanzanie a Etiopie a v asijských zemích, jako je indonéština (například ostrov Jáva, který je původem přezdívky kávy).

        Kolumbijská kávová zrna

        Drobný tip: promiňte rádoby pěstitelé kávy v Kalifornii, Chicagu nebo Seattlu, ale pokus o pěstování kávových rostlin ve vaší zahradě pravděpodobně nebude tak dobrý.

        Dnes je kolumbijská oblast pěstování kávy obecně mezi městy Cali, Medellín a Bogotá a je známá jako Zona Cafetero nebo Eje Cafetero (kávová náprava). Malá města v těchto kopcích jsou v ideálním místě pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Zdá se, že vysoká nadmořská výška, vlhké, tropické podnebí a sopečná půda jsou určeny k pěstování kávy.

        Jak se káva pěstuje a zpracovává?

        V Kolumbii je 570 000 jednotlivých producentů (většinou malých kávových farem), kteří téměř všichni prodávají svou kávu Národní federaci pěstitelů kávy, která je nejlépe známá pro jejich fiktivního mluvčího Juana Valdeze. Ale od pěstování na polích až po jeho pití, musel váš šálek kolumbijské kávy od Starbucks nebo vařený ve vaší kuchyňské kávové konvici hodně projít, aby se dostal do konečného stavu.

        Zpracování kolumbijské kávy

        1. Kávovníky rostou na strmých svazích, obvykle rozptýlených banánovými rostlinami, které rostlinám dodávají stín. Kávovníky kvetou a poté se mění na kávové třešně, které se sklízejí dvakrát ročně, obvykle v období dešťů.

        2. Vnější třešeň a vnitřní slupky jsou odstraněny z kávového zrna, které je pokladem kávové třešně.

        3. V závislosti na metodě jsou fazole namočené, což také pomáhá oddělit různé druhy zrnek.

        4. Zelené (nepražené) zrnka se dodávají do pražíren, obvykle do zámoří.Zelená zrnka jsou pražená a mění opálení na tmavě hnědou barvu, kterou spojujeme s kávou. Různé pečení (světlé, střední, tmavé) znamená, že zrnka byla pražena při nižší nebo vyšší teplotě.

          Světlejší pečeně udržují původní chuť různých fazolí, zatímco tmavší pečeně mají plnější a hořčí chuť.

          Zajímavá poznámka: čím déle budete pražit fazole, tím méně kofeinu se udrží, takže tmavé pečeně, jako jsou francouzské nebo italské pečeně, mají ve skutečnosti méně kofeinu.

        5. Upražené zrnko se poté rozemele a vaří (buď namočená ve francouzském tisku, vařená v kávovaru, nebo se horká voda protlačí přes zeminu a připraví espresso).

        6. Vaše káva je konečně připravena k vychutnání!

        Novinky z našeho blogu

        5 kroků k dokonale napěněnému mléku
        03.01.2022
        5 kroků k dokonale napěněnému mléku
        Správně napěněné mléko je v kávovém světě něco, o co usiluje každý správný barista. Jak ale napěnit mléko, abyste získali lahodnou mikropěnu? Pojďme s... číst celé
        3 nejlepší vánoční recepty na skvělou kávu
        13.12.2021
        3 nejlepší vánoční recepty na skvělou kávu
        Vánoce jsou téměř za dveřmi a my pro vás máme hned 3 tipy, jak si doma připravit lahodnou kávu, která nejen zahřeje, ale především skvěle chutná! Užij... číst celé
        Adventní chvíle s kávou
        01.12.2021
        Adventní chvíle s kávou
        Taky jste jako dítě nedočkavě čekali, až si každé ráno otevřete okénko nebo pytlíček v adventním kalendáři? číst celé
        Latte vs flat white – znáte rozdíl?
        26.11.2021
        Latte vs flat white – znáte rozdíl?
        Caffè latte a flat white rozhodně patří mezi nejobjednávanější nápoje na bázi espressa v kavárnách po celém světě. Víte, co si pod těmito názvy předst... číst celé
        INFORMACE PRO KÁVOMILY

        Doprava a platba

        Otevírací doba poboček

        Obchodní podmínky

        Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

        Kudyznudy.cz - tipy na výlet

        Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

        Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

        KONTAKT
        Váš pražič - Josef Hora
        Váš pražič - Josef Hora
        7:30–21:00
        2013–2021 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
        Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz