Káva měsíce června - Letní espresso směs SIESTA - léto jak má být
Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
06.06.2023
Káva pro tatínky
Představujeme vám unikátní kávovou směs pro všechny tatínky! Káva pro tatínky je spojením dvou zajímavých indických káv - Indiam Monsooned Malabar Asp... číst celé
01.06.2023
Káva měsíce června: Letní espresso směs SIESTA
Vítejte v naší pražírně, kde tento měsíc máme tu čest představit Vám naši novou letní espresso směs SIESTA. Tato lahodná káva je jako láska na první d... číst celé
24.05.2023
Novinka - oranžová Gaggia New Classic Evo
Dnes bychom Vám rádi představili jednoho nového člena naší kávové rodiny - Gaggia New Classic Evo v oranžové barvě! Tento úžasný pákový kávovar je nej... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Novinky z Pražírny

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávové koutky

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U NÁS V PRAŽÍRNĚ

  1. Úvod
  2. Káva podle země původu
  3. Kolumbijská káva

Kolumbijská káva

Kolumbie kávaKolumbijskou kávu ocení milovníci jemných káv. Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády. 

Chcete vědět více? HistorieChuť kávy • Jak připravitRecenze • Kde koupit?
Zobrazuji 1-2 z 2
    Columbia Narino Buesaco de Altura Excelso
    25 hodnocení
    73 Kč
    63 Kč bez DPH
    73 Kč
    63 Kč bez DPH
    Skladem > 20 ks
      Brazílie Santos Decaf Swiss water – bezkofeinová káva
      20 hodnocení
      88 Kč
      77 Kč bez DPH
      88 Kč
      77 Kč bez DPH
      Skladem > 20 ks
      Produktů na stránku 306090

      Kolumbijská káva

      Historie kolumbijské kávy

      Kávu do Kolumbie poprvé přinesli počátkem 17. století jezuitští kněží, kteří přijeli se španělskými osadníky. První plodiny byly sklizeny v severovýchodní části země, ale káva byla rychle přijata po celé zemi malými rodinnými farmami jako místní tržní plodina.

      Jak chutná kolumbijská káva?

      Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Chuť kávy se může lišit podle oblasti ve které byla vypěstována. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády. 

      Acidita neboli kyselost kolumbijské kávy záleží na regionu ve kterém byla vypěstována. Pro milovníky sladších káv bez acidity jsou jižní regiony příhodnější. Naopak pro milovníky plnějších chutí jsou severské regiony skvělou volbou.

      Proč kolumbijská káva chutná tak dobře?

      Protože země Kolumbie má perfektní geografii pro pěstování kávy. Kolumbijská káva (která není nikdy známá jako kolumbijská káva) je známá svou bohatou jemnou chutí díky dokonalému podnebí a pěstovaným zrnům.

      Na světě existují dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Zrnka Arabica mají tendenci být mírně sladší s měkčí chutí, ale jsou také kyselejší, zatímco Robusta má silnější chuť a je považována za méně kvalitní kávová zrna. Robusta také obsahuje dvojnásobné množství kofeinu než káva Arabica.

      Mnoho kávových řetězců zakoupených v obchodech bude míchat zrna Arabica a Robusta, aby vyvážily chuť, kterou jejich zákazníci chtějí, s kofeinem, který jejich zákazníci chtějí.

      Kolumbie je jednou z mála zemí, kde se pěstují pouze zrnka arabiky, což je kromě podnebí a nadmořské výšky důvodem, proč je kolumbijská káva považována za vyšší kvalitu.

      Recenze milovníků kolumbijské kávy

      Evghenii Diomin - 22.01.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
      Výborná chuť kávy, mírně citrusová. Pří alternativních metodách (french press) výrazná chuť připomínající vanilku a čokoládu. Spokojenost.

      Petra - 20.12.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
      Objevila jsem tak, že jsem ji dostala jako vzorek k objednávce. Od té doby objednávám pravidelně.

      Prodej kávy z Kolumbie

      Kupte si v naší pražírně kolumbijskou kávu. Máme na prodej 7 druhů. Ochutnejte tuto specialitu. Naše nejoblíbenější je Columbia Supreme 18.

      Pro milovníky bezkofeinové kávy nabízíme jedinou kolumbijskou bezkofeinovku Columbia Supreme Decaf.

      Jak připravit kolumbijskou kávu?

      Kolumbijská kávová zrna jsou známá po celém světě a pokaždé podávají nejlépe chutnající kávu.
      Pomocí jednoho kávového zrna můžete připravit různé druhy kávy, například kolumbijská středně pražená arabica.

      Co můžete dělat s kolumbijskými kávovými zrny, abyste si kolumbijskou kávu mohli vychutnat různými způsoby.

      Připravte kolumbijskou kávu: Chemex

      Používá středně hrubé mletí a je považován za dědečka kávovarů. Výrazná hořká chuť této kávy je způsobena použitím papírového filtru, který odstraňuje hodně oleje z jihoamerických kávových zrn.

      Nyní již nebudete muset přidávat cukr, protože Chemex má sladkou karamelovou příchuť.

      Pravděpodobně budete potřebovat trochu krému. Mezi různými druhy přípravy kávy používá Chemex nejsilnější papírové filtry, takže září ty nejsladší tóny. I když můžete vždy uvařit jemně mletá kávová zrna pro méně sladkou chuť, vaření trvá déle.

      Příprava kolumbijské kávy: Vacuum pot

      Vacuum pot je také označován jako sifonc. Při přípravě této kávy používá sifon vyrobený z látky, tlaku a tepla, aby nalil vodu kolumbijským kávovým zrnám. Mletí je jemnější než kapka a hrubší než espresso. Pokud si chcete vychutnat plnou chuť v mírném množství, Siphon je pro vás tím pravým. Kávová zrna se stanou o něco méně sladkými a ovocnějšími ve světle praženého.

      Jak připravit kolumbijskou kávu French Press

      French Press vyrábí další píst ve vašem domě. Tento typ kávy používá hrubě mletá kolumbijská kávová zrna. Kávová zrna se ponoří asi na tři až pět minut. Přijdete s hustým, hořkosladkým medovým šálkem kávy, který téměř láká jako francouzská pečeně.

      Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek. Nejlepší káva pro francouzský lis, která je pražena před 3-4 týdny a namletá před vařením. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na tento web. Mletí musí být velké. Částice kávy mají velikost pískového cukru. Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek.

      Zajímavosti o kolumbijské kávě

      Kde se pěstuje?

      Káva nejlépe roste ve vulkanické půdě mezi nadmořskou výškou 4 000 až 6 000 stop (1 200 až 1 800 metrů). V důsledku toho čím vyšší je nadmořská výška, tím obecně má zrno lepší chuť. Káva musí také růst mezi 30 ° S a 30 ° S (známá jako kávová zóna nebo „pás zrnkové kávy“) a na místech, která jsou bez mrazu, minimálně 80 palců deště ročně.

      Všechna místa známá skvělou kávou jsou tedy horská, vulkanická, mokrá a tropická nebo subtropická: v Severní Americe to může znamenat Hawaii, Kostariku nebo Nikaraguu, v afrických zemích jako Tanzanie a Etiopie a v asijských zemích, jako je indonéština (například ostrov Jáva, který je původem přezdívky kávy).

      Kolumbijská kávová zrna

      Drobný tip: promiňte rádoby pěstitelé kávy v Kalifornii, Chicagu nebo Seattlu, ale pokus o pěstování kávových rostlin ve vaší zahradě pravděpodobně nebude tak dobrý.

      Dnes je kolumbijská oblast pěstování kávy obecně mezi městy Cali, Medellín a Bogotá a je známá jako Zona Cafetero nebo Eje Cafetero (kávová náprava). Malá města v těchto kopcích jsou v ideálním místě pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Zdá se, že vysoká nadmořská výška, vlhké, tropické podnebí a sopečná půda jsou určeny k pěstování kávy.

      Jak se káva pěstuje a zpracovává?

      V Kolumbii je 570 000 jednotlivých producentů (většinou malých kávových farem), kteří téměř všichni prodávají svou kávu Národní federaci pěstitelů kávy, která je nejlépe známá pro jejich fiktivního mluvčího Juana Valdeze. Ale od pěstování na polích až po jeho pití, musel váš šálek kolumbijské kávy od Starbucks nebo vařený ve vaší kuchyňské kávové konvici hodně projít, aby se dostal do konečného stavu.

      Zpracování kolumbijské kávy

      1. Kávovníky rostou na strmých svazích, obvykle rozptýlených banánovými rostlinami, které rostlinám dodávají stín. Kávovníky kvetou a poté se mění na kávové třešně, které se sklízejí dvakrát ročně, obvykle v období dešťů.

      2. Vnější třešeň a vnitřní slupky jsou odstraněny z kávového zrna, které je pokladem kávové třešně.

      3. V závislosti na metodě jsou fazole namočené, což také pomáhá oddělit různé druhy zrnek.

      4. Zelené (nepražené) zrnka se dodávají do pražíren, obvykle do zámoří.Zelená zrnka jsou pražená a mění opálení na tmavě hnědou barvu, kterou spojujeme s kávou. Různé pečení (světlé, střední, tmavé) znamená, že zrnka byla pražena při nižší nebo vyšší teplotě.

        Světlejší pečeně udržují původní chuť různých fazolí, zatímco tmavší pečeně mají plnější a hořčí chuť.

        Zajímavá poznámka: čím déle budete pražit fazole, tím méně kofeinu se udrží, takže tmavé pečeně, jako jsou francouzské nebo italské pečeně, mají ve skutečnosti méně kofeinu.

      5. Upražené zrnko se poté rozemele a vaří (buď namočená ve francouzském tisku, vařená v kávovaru, nebo se horká voda protlačí přes zeminu a připraví espresso).

      6. Vaše káva je konečně připravena k vychutnání!

      Novinky z našeho blogu

      Příběh otců a jejich spojení s kávou
      Příběh otců a jejich spojení s kávou
      Když se řekne otec, táta, tatínek, mnoho z nás si vybaví obrazy rána doma, kde rodiče společnými silami připravují snídani pro celou rodinu. A samozře... číst celé
      Společenská odpovědnost ve světě kávy
      Společenská odpovědnost ve světě kávy
      Ať už jste student, pracující člověk nebo jen milovník kávy, pravděpodobně jste si někdy koupili kávu s sebou v papírovém nebo plastovém kelímku. Je t... číst celé
      Cibetková káva jako způsob, jak si užít luxus s ohledem na společenskou odpovědnost
      Cibetková káva jako způsob, jak si užít luxus s ohledem na společenskou odpovědnost
      Představte si scénu - ráno vstáváte, táhne vás to k prvnímu šálku kávy dne, ale místo obvyklého aroma se vám do nosu dostane něco jiného, něco neuvěři... číst celé
      Kdy je ten správný čas začít s pitím kávy?
      Kdy je ten správný čas začít s pitím kávy?
      Káva je pro mnohé z nás neodmyslitelnou součástí každodenního života. Ať už jde o ranní probuzení, chvilku odpočinku během dne nebo posezení s přáteli... číst celé
      Novinky z Pražírny
      INFORMACE PRO KÁVOMILY

      Doprava a platba

      Otevírací doba poboček

      Obchodní podmínky

      Rychlé info? Pomoc? Volejte 603 365 958

      Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

      Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

      KONTAKT
      Váš pražič - Josef Hora
      Váš pražič - Josef Hora
      7:30–21:00
      2013–2022 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
      Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz