Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Káva podle země původu
- Kolumbijská káva
Kolumbijská káva
Kolumbijskou kávu ocení milovníci jemných káv. Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády.
Historie kolumbijské kávy
Kávu do Kolumbie poprvé přinesli počátkem 17. století jezuitští kněží, kteří přijeli se španělskými osadníky. První plodiny byly sklizeny v severovýchodní části země, ale káva byla rychle přijata po celé zemi malými rodinnými farmami jako místní tržní plodina.
Jak chutná kolumbijská káva?
Kolumbijská káva je známá svými plnými chutěmi s jemnou čokoládovou tečkou. Chuť kávy se může lišit podle oblasti ve které byla vypěstována. Setkat se však můžete s chutěmi tropického ovoce, vanilky, karamelu a čokolády.
Acidita neboli kyselost kolumbijské kávy záleží na regionu ve kterém byla vypěstována. Pro milovníky sladších káv bez acidity jsou jižní regiony příhodnější. Naopak pro milovníky plnějších chutí jsou severské regiony skvělou volbou.
Proč kolumbijská káva chutná tak dobře?
Protože země Kolumbie má perfektní geografii pro pěstování kávy. Kolumbijská káva (která není nikdy známá jako kolumbijská káva) je známá svou bohatou jemnou chutí díky dokonalému podnebí a pěstovaným zrnům.
Na světě existují dva druhy kávových zrn: Arabica a Robusta. Zrnka Arabica mají tendenci být mírně sladší s měkčí chutí, ale jsou také kyselejší, zatímco Robusta má silnější chuť a je považována za méně kvalitní kávová zrna. Robusta také obsahuje dvojnásobné množství kofeinu než káva Arabica.
Mnoho kávových řetězců zakoupených v obchodech bude míchat zrna Arabica a Robusta, aby vyvážily chuť, kterou jejich zákazníci chtějí, s kofeinem, který jejich zákazníci chtějí.
Kolumbie je jednou z mála zemí, kde se pěstují pouze zrnka arabiky, což je kromě podnebí a nadmořské výšky důvodem, proč je kolumbijská káva považována za vyšší kvalitu.
Recenze milovníků kolumbijské kávy
Evghenii Diomin - 22.01.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
Výborná chuť kávy, mírně citrusová. Pří alternativních metodách (french press) výrazná chuť připomínající vanilku a čokoládu. Spokojenost.
Petra - 20.12.2020 ⭐⭐⭐⭐⭐
Objevila jsem tak, že jsem ji dostala jako vzorek k objednávce. Od té doby objednávám pravidelně.
Prodej kávy z Kolumbie
Kupte si v naší pražírně kolumbijskou kávu. Máme na prodej 7 druhů. Ochutnejte tuto specialitu. Naše nejoblíbenější je Columbia Supreme 18.
Pro milovníky bezkofeinové kávy nabízíme jedinou kolumbijskou bezkofeinovku Columbia Supreme Decaf.
Jak připravit kolumbijskou kávu?
Kolumbijská kávová zrna jsou známá po celém světě a pokaždé podávají nejlépe chutnající kávu.
Pomocí jednoho kávového zrna můžete připravit různé druhy kávy, například kolumbijská středně pražená arabica.
Co můžete dělat s kolumbijskými kávovými zrny, abyste si kolumbijskou kávu mohli vychutnat různými způsoby.
Připravte kolumbijskou kávu: Chemex
Používá středně hrubé mletí a je považován za dědečka kávovarů. Výrazná hořká chuť této kávy je způsobena použitím papírového filtru, který odstraňuje hodně oleje z jihoamerických kávových zrn.
Nyní již nebudete muset přidávat cukr, protože Chemex má sladkou karamelovou příchuť.
Pravděpodobně budete potřebovat trochu krému. Mezi různými druhy přípravy kávy používá Chemex nejsilnější papírové filtry, takže září ty nejsladší tóny. I když můžete vždy uvařit jemně mletá kávová zrna pro méně sladkou chuť, vaření trvá déle.
Příprava kolumbijské kávy: Vacuum pot
Vacuum pot je také označován jako sifonc. Při přípravě této kávy používá sifon vyrobený z látky, tlaku a tepla, aby nalil vodu kolumbijským kávovým zrnám. Mletí je jemnější než kapka a hrubší než espresso. Pokud si chcete vychutnat plnou chuť v mírném množství, Siphon je pro vás tím pravým. Kávová zrna se stanou o něco méně sladkými a ovocnějšími ve světle praženého.
Jak připravit kolumbijskou kávu French Press
French Press vyrábí další píst ve vašem domě. Tento typ kávy používá hrubě mletá kolumbijská kávová zrna. Kávová zrna se ponoří asi na tři až pět minut. Přijdete s hustým, hořkosladkým medovým šálkem kávy, který téměř láká jako francouzská pečeně.
Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek. Nejlepší káva pro francouzský lis, která je pražena před 3-4 týdny a namletá před vařením. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na tento web. Mletí musí být velké. Částice kávy mají velikost pískového cukru. Přibližte se čisté chuti kávových zrn, ale vařením po kratší dobu získáte lehčí a sladší šálek.
Zajímavosti o kolumbijské kávě
Kde se pěstuje?
Káva nejlépe roste ve vulkanické půdě mezi nadmořskou výškou 4 000 až 6 000 stop (1 200 až 1 800 metrů). V důsledku toho čím vyšší je nadmořská výška, tím obecně má zrno lepší chuť. Káva musí také růst mezi 30 ° S a 30 ° S (známá jako kávová zóna nebo „pás zrnkové kávy“) a na místech, která jsou bez mrazu, minimálně 80 palců deště ročně.
Všechna místa známá skvělou kávou jsou tedy horská, vulkanická, mokrá a tropická nebo subtropická: v Severní Americe to může znamenat Hawaii, Kostariku nebo Nikaraguu, v afrických zemích jako Tanzanie a Etiopie a v asijských zemích, jako je indonéština (například ostrov Jáva, který je původem přezdívky kávy).
Kolumbijská kávová zrna
Drobný tip: promiňte rádoby pěstitelé kávy v Kalifornii, Chicagu nebo Seattlu, ale pokus o pěstování kávových rostlin ve vaší zahradě pravděpodobně nebude tak dobrý.
Dnes je kolumbijská oblast pěstování kávy obecně mezi městy Cali, Medellín a Bogotá a je známá jako Zona Cafetero nebo Eje Cafetero (kávová náprava). Malá města v těchto kopcích jsou v ideálním místě pro pěstování vysoce kvalitní kávy. Zdá se, že vysoká nadmořská výška, vlhké, tropické podnebí a sopečná půda jsou určeny k pěstování kávy.
Jak se káva pěstuje a zpracovává?
V Kolumbii je 570 000 jednotlivých producentů (většinou malých kávových farem), kteří téměř všichni prodávají svou kávu Národní federaci pěstitelů kávy, která je nejlépe známá pro jejich fiktivního mluvčího Juana Valdeze. Ale od pěstování na polích až po jeho pití, musel váš šálek kolumbijské kávy od Starbucks nebo vařený ve vaší kuchyňské kávové konvici hodně projít, aby se dostal do konečného stavu.
Zpracování kolumbijské kávy
- Kávovníky rostou na strmých svazích, obvykle rozptýlených banánovými rostlinami, které rostlinám dodávají stín. Kávovníky kvetou a poté se mění na kávové třešně, které se sklízejí dvakrát ročně, obvykle v období dešťů.
- Vnější třešeň a vnitřní slupky jsou odstraněny z kávového zrna, které je pokladem kávové třešně.
- V závislosti na metodě jsou fazole namočené, což také pomáhá oddělit různé druhy zrnek.
- Zelené (nepražené) zrnka se dodávají do pražíren, obvykle do zámoří.Zelená zrnka jsou pražená a mění opálení na tmavě hnědou barvu, kterou spojujeme s kávou. Různé pečení (světlé, střední, tmavé) znamená, že zrnka byla pražena při nižší nebo vyšší teplotě.
Světlejší pečeně udržují původní chuť různých fazolí, zatímco tmavší pečeně mají plnější a hořčí chuť.
Zajímavá poznámka: čím déle budete pražit fazole, tím méně kofeinu se udrží, takže tmavé pečeně, jako jsou francouzské nebo italské pečeně, mají ve skutečnosti méně kofeinu. - Upražené zrnko se poté rozemele a vaří (buď namočená ve francouzském tisku, vařená v kávovaru, nebo se horká voda protlačí přes zeminu a připraví espresso).
- Vaše káva je konečně připravena k vychutnání!