Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U nás v pražírně
- Úvod
- Káva bez kofeinu
- Pražená káva - Columbia Supremo Decaf Swiss watter - bezkofeinová káva
Pražená káva - Columbia Supremo Decaf Swiss watter - bezkofeinová káva

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Pražená káva - Columbia Supremo Decaf Swiss watter - bezkofeinová kávaSkladem > 20 ks60 Kč52 Kč bez DPH
Kolumbie Supremo Decaf - dekofeinovaná káva
100% káva arabica Kolumbie Supremo Decaf je určena všem, kteří si chtějí vychutnat šálek kávy prakticky bez kofeinu. S ohledem ke skutečnosti, že se při procesu dekofeinizace z kávových zrn odstraní nejen kofein, ale také vosky, stává se nápoj z kávy lépe stravitelným a pokud budete mít k dispozici kávu v dobré "zralosti", nepoznáte, že se jedná o kávu se sníženým obsahem kofeinu.
Kolumbie Supremo Decaf provází příjemná vůně sladu, chleba a pražených arašídů, podíl robusty v kávě zajišťuje plné "tělo".
Dekofeinizace
je proces, při kterém se z kávových zrn ještě v neupraženém stavu odstraní téměř veškerý kofein. Dle evropských zákonů nesmí zrnková káva bez kofeinu obsahovat více než 0,1% kofeinu.
Odstranění kofeinu z kávy má následující kroky:
metoda A. - námi dodávaná káva
kávová zrna se proplachují vodou tak dlouho až se z nich kofein úplně "vypere"
tato metoda je nákladná na množství spotřebované vody a má za následek i to že káva ztratí většinu své "dobré chuti". Je to však metoda čistě "přírodní" a šetrná.
metoda B.
- Kofein nabobtnání zrn pomocí horké vody a páry;
- extrakci kofeinu z kávových zrn pomocí rozpouštědla;
- odstranění rozpouštědla ze zrn;- vysušení kávových zrn;
- analýza zbytkového kofeinu a rozpouštědel v kávových zrnech.
Proces dekofeinizace kávy provádí jen několik schválených pracovišť v Evropě, naše káva je zpracována ve společnosti Demus S.p.A. v Itálii, kde se tímto procesem zabývají již od roku 1962. Kofein získaný z kávy je dále zpracováván ve farmaceutickém průmyslu.
Balení kávy
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6ti měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
?
Postup přípravy
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.