Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
17.05.2022
Novinka od Nivony - NiCR 790
Výrobce švýcarských kávovarů Nivona v uplynulých dnech představil nástupce svého úspěšného modelu NiCR 759. Tím se stavá model s označením z modelové ... číst celé
11.05.2022
Nové termohrnky od Haria
Do nabídky nyní nově zařazujeme termohrnky oblíbené japonské značky Hario. Termohrnek Hario je skvělý společník na cesty. Jeho dvoustěnný nerezový pl... číst celé
03.05.2022
India Kesavin - káva měsíce května
Chuťový profil: zemitá, mléčná čokoláda, ořechy Země původu: IndieRegion: Chikkamagalur a HassanFarma: KESAVINAHAKLOO ESTATEZpracování: Mokré (Washed... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

  1. Úvod
  2. Dárkové a degustační balíčky
  3. Dárková kazeta Geisha - Jeden svět třikrát jinak 3x100g

Dárková kazeta Geisha - Jeden svět třikrát jinak 3x100g

aneb to nejlepší z Hondurasu

Honduraská káva třikrát jinak Degustační balíček plný lahodné kávy, kterou pro nás do republiky dováží účasná dáma Malgorzata Ebel. Balíček kávy z ... celý popis
Dostupnost
Skladem > 20 ks
418 Kč
363 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:1000
Výrobce:Káva Kroměříž
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
  • Nejoblíbenější
Vánoční káva 2021 - 250g pražené kávy
1 hodnocení
175 Kč
152 Kč bez DPH
175 Kč
152 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
  • Nejoblíbenější
Vánoční čaj 70g
0 hodnocení
118 Kč
103 Kč bez DPH
118 Kč
103 Kč bez DPH
Není skladem
Popis produktu

Honduraská káva třikrát jinak

Degustační balíček plný lahodné kávy, kterou pro nás do republiky dováží účasná dáma Malgorzata Ebel.

Balíček kávy z Hondurasu připravené třikrát jinak! Víte, že metody zpracování kávy také přispívají k její chuti? Rozšiřte svou znalost kávy a zjistěte, která metoda je Vaše nejoblíbenější.

Charakteristika:

  • SHG: (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů nad mořem. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG.
  • EP: (European Preparation) znamená, že kávové bobule jsou všechny ručně tříděny, aby se odstranily vadné bobule a různé větvičky, kamínky, atd.
  • Vyvážená s plným tělem.
  • Crema je jemná a světlá.
  • Kosher

Něco málo o této kávě z Honduraských lesů: Patří mezi pouhých 13% světové produkce kávy s označením specialty coffee.
Vyrůstá na farmě Finca Jerusalén, v čisté panenské džungli, v nadmořské výšce 1450 m n.m. Není pěstována v řádcích, jak je běžné, ale prakticky volně mezi nepřeberným množstvím rozmanitých stromů, keřů a květin.
Tento způsob pěstování je maximálně šetrný k přírodě, dává kávovníkům přirozenou ochranu a není je tedy třeba chemicky ošetřovat
Plody kávovníků jsou na této farmě sbírány ručně.
Můžete si tak být jisti, že se kvůli Vámi vypitému šálku nekácí les. Každý doušek Vás zanese do voňavé a čisté tropické přírody.

Honduras Geisha sada

METODA 1: Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "washed"
Hustě krémová, smetanová, karamelová, čokoládová a exotická s jemnými citrusovými tóny
Broskve, meruňky

Tato Geisha z Hondurasu je zpracovaná klasickou pranou metodou. Po rozvláknění, tedy odstranění ovocné slupky, se zrno ponechá po dobu 12 až 24 hodin ve fermentačních hromádkách, aby vznikl tzv. med. Poté se promyje čistou vodou, až je zrno zcela bez medu. Obratem se zrna umístí na "africké postele," kde jsou ponechány k vyschnutí. Dokončení sušení trvá 8 až 10 dní. Poté se zrno sbírá a uchovává v pytlích po dobu 22 až 30 dní. Následně se vymlátí z pergamenové slupky a připraví se k expedici.

 

METODA 2: Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "Natural"

Hustě krémová, citrusová, karamelová, čokoládová, exotická, vůně silně aromatická se svěžím nádechem květin

Marakuja, pekanový ořech, vanilka

"Natural" je jedním z nejcitlivějších a nejdražších postupů v procesu zpracování a péče o kávu. Sušení totiž trvá výjimečně dlouhou dobu. Perfektně čisté třešně se rozloží na „africké postele” k vysušení po dobu 25 až 35 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách. V průběhu procesu se zrnka stále otáčí a monitorují. Pod kontrolou je hlavně snižování vlhkosti. Po vysušení se zrna zabalí do pytlů a uloží podle odrůdy a šarže. Skladování “v klidu” trvá v průměru 30 dní, poté už jsou kávové bobule připraveny k loupání zrna (mlácení) a přípravě na export. Výsledkem je zrno s odstíny více barev, které přechází ze světlé do tmavě žlutavé až oranžové díky koncentraci sladkých složek (medu). Navinulá sladkost kávy v procesu "Natural" vzniká fermentací kávových třešní, bez naprosté přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí. 

 

METODA 3: Honduras SHG EP Parainema/Obata zpracovaná procesem "Black Honey"

Výrazná, medová, čokoládová, karamelová, sladká

Vlašské ořechy, sušené švestk

Proces Black Honey je naprostý unikát. Po odstranění slupky, která kryje zrno, se zrna ponechají obalené sladkou šťávou v klidu na betonových plochách, v hromádkách nebo v uzavřených plastových nádobách po dobu 24 až 72 hodin kvůli fermentaci. Proces fermentace probíhá bez přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí, s pomocí mikroorganismů přítomných v medu. Délka kvašení odvisí od barvy a intenzity medovosti, které chceme dosáhnout. Po procesu kvašení probíhá sušení na "afrických postelích." Tento proces trvá 16 až 20 dní. Zrna mají díky dlouhodobému kvašení tmavě nažloutlou, čistě zelenou až strakatou barvu. Ve výsledku máme v šálku karamelovou kávu s velmi výrazným tělem.

Zboží zařazeno v kategoriích
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2021 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz