Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Dárkové a degustační balíčky
- Dárková kazeta Geisha – Jeden svět třikrát jinak 3 × 100 g
Dárková kazeta Geisha – Jeden svět třikrát jinak 3 × 100 g

- Nejoblíbenější
- Popis produktu
- Hodnocení 3
- Komentáře 0
- Dárková kazeta Geisha – Jeden svět třikrát jinak 3 × 100 gSkladem > 20 ks488 Kč424 Kč bez DPH
Honduraská káva třikrát jinak
Balíček kávy z Hondurasu zpracované třikrát jinak. Víte, že metody zpracování kávy také přispívají k její chuti? Rozšiřte svou znalost kávy a zjistěte, která metoda zpracování je Vaše nejoblíbenější.
1. Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "washed"
Hustě krémová, smetanová, karamelová, čokoládová a exotická s jemnými citrusovými tóny Broskve a meruňky
Tato Geisha z Hondurasu je zpracovaná klasickou pranou metodou. Po rozvláknění, tedy odstranění ovocné slupky, se zrno ponechá po dobu 12 až 24 hodin ve fermentačních hromádkách, aby vznikl tzv. med. Poté se promyje čistou vodou, až je zrno zcela bez medu. Obratem se zrna umístí na "africké postele," kde jsou ponechány k vyschnutí. Dokončení sušení trvá 8 až 10 dní. Poté se zrno sbírá a uchovává v pytlích po dobu 22 až 30 dní. Následně se vymlátí z pergamenové slupky a připraví se k expedici.
2. Honduras Geisha SHG EP zpracovaná procesem "Natural"
Hustě krémová, citrusová, karamelová, čokoládová, exotická, vůně silně aromatická se svěžím nádechem květin
Marakuja, pekanový ořech, vanilka
"Natural" je jedním z nejcitlivějších a nejdražších postupů v procesu zpracování a péče o kávu. Sušení totiž trvá výjimečně dlouhou dobu. Perfektně čisté třešně se rozloží na „africké postele” k vysušení po dobu 25 až 35 dní v závislosti na povětrnostních podmínkách. V průběhu procesu se zrnka stále otáčí a monitorují. Pod kontrolou je hlavně snižování vlhkosti. Po vysušení se zrna zabalí do pytlů a uloží podle odrůdy a šarže. Skladování “v klidu” trvá v průměru 30 dní, poté už jsou kávové bobule připraveny k loupání zrna (mlácení) a přípravě na export. Výsledkem je zrno s odstíny více barev, které přechází ze světlé do tmavě žlutavé až oranžové díky koncentraci sladkých složek (medu). Navinulá sladkost kávy v procesu "Natural" vzniká fermentací kávových třešní, bez naprosté přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí.
3. Honduras SHG EP Parainema/Obata zpracovaná procesem "Black Honey"
Výrazná, medová, čokoládová, karamelová, sladká
Vlašské ořechy, sušené švestky
Proces Black Honey je naprostý unikát. Po odstranění slupky, která kryje zrno, se zrna ponechají obalené sladkou šťávou v klidu na betonových plochách, v hromádkách nebo v uzavřených plastových nádobách po dobu 24 až 72 hodin kvůli fermentaci. Proces fermentace probíhá bez přítomnosti vody, což je velmi důležité pro životní prostředí, s pomocí mikroorganismů přítomných v medu. Délka kvašení odvisí od barvy a intenzity medovosti, které chceme dosáhnout. Po procesu kvašení probíhá sušení na "afrických postelích." Tento proces trvá 16 až 20 dní. Zrna mají díky dlouhodobému kvašení tmavě nažloutlou, čistě zelenou až strakatou barvu. Ve výsledku máme v šálku karamelovou kávu s velmi výrazným tělem.
Vysvětlivky zkratek:
- SHG (Strictly High Grown) znamená, že káva je pěstována v nadmořské výšce kolem 1350 metrů nad mořem. Káva pěstovaná ve vyšších nadmořských výškách a při nižších teplotách produkuje pomaleji dozrávající ovoce. Tato klasifikace je vyšší než HG.
- EP (European Preparation) znamená, že kávové bobule jsou všechny ručně tříděny, aby se odstranily vadné bobule a různé větvičky, kamínky, atd.
- Vyvážená s plným tělem.
- Crema je jemná a světlá.
- Kosher
Něco málo o této kávě z Honduraských lesů:
Patří mezi pouhých 13 % světové produkce kávy s označením výběrová. Vyrůstá na farmě Finca Jerusalén, v čisté panenské džungli, v nadmořské výšce 1450 m n.m. Není pěstována v řádcích, jak je běžné, ale prakticky volně mezi nepřeberným množstvím rozmanitých stromů, keřů a květin. Tento způsob pěstování je maximálně šetrný k přírodě, dává kávovníkům přirozenou ochranu a není je tedy třeba chemicky ošetřovat. Plody kávovníků jsou na této farmě sbírány ručně. Můžete si tak být jisti, že se kvůli Vámi vypitému šálku nekácí les. Každý doušek Vás zanese do voňavé a čisté tropické přírody.
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.