Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁV V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Káva na filtr
- Eastern Uganda Small Holder Farmer blend 250g
Eastern Uganda Small Holder Farmer blend 250g

- Nejoblíbenější
- Nejoblíbenější
- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Eastern Uganda Small Holder Farmer blend 250gSkladem > 20 ks275 Kč239 Kč bez DPH
SCA scóre: 84,5b
Acidita: 




Hořkost: 




Sladkost: 




Eastern Uganda Small Holder Farmer blend
Jedná se o jednu z prvních šarží naturálního způsobu zpracování, kterou společnost Great Lakes vyprodukovala v oblasti hory Elgon v Ugandě. Skupiny pěstitelů kávy Great Lakes Coffee, které se podílejí na této kooperaci, tvoří 467 farmářů s průměrným počtem 1 600 stromů na farmu, což z nich činí relativně velké farmy ve srovnání s průměrem v regionu.
Čerstvě sklizené třešně se sbírají ve dvou okresech, Kapchorwa a Bulambuli. Poté jsou převezeny do města Sironko do sušící stanice o rozloze 2 akrů, kde se kávové třešně čistí, třídí a následně suší v průměru 18 dní na vyvýšených afrických lůžkách. Výsledná kvalita poskytuje výrazně odlišný profil od běžnějších, naturálních káv z Ugandy.
V chuti převládá bobulové červené ovoce a ananas. Dobrá acidita a výrazná sladkost. I když je tato káva pražena na filtr, odvážnějším z vás doporučujeme vyzkoušet na espresso. Její sladkost vás určitě překvapí.
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
