Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁV V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Mexiko Finca La Esmeralda
Mexiko Finca La Esmeralda
- Akce
- Nejoblíbenější

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 15
- Komentáře 0
- Mexiko Finca La EsmeraldaSkladem > 20 ks82 Kč71 Kč bez DPH
Chuťový profil: cukrová třtina, rozinky, šípek, ořechy
Země: Mexiko
Region: Veracruz
Nadmořská výška: 1180m.n.m.
Chuť: čokoláda
Úhrn srážek: 2400 mm za rok
Sklizeň: listopad až únor
Zpracování: natural, sušená na slunci
Místo pěstování: Boquete, Panama
Farma: hacienda La Esmeralda
Odrůda: Criollo, Costa Rica, Garnica & Mundo Novo
Půda: vulkanická
SCA body: -
Acidita:
Hořkost:
Sladkost:
Mexiko Finca La Esmeralda
Dionicio Arguelles a Rosa Gómez jsou životními i bussinesovými partnery – jsou rodiče 9 dětí, ale hlavně majitelé farmy La Esmeralda. Oba se narodili v regionu Veracruz, Dionicio započal svůj dospělý život prací na plantážích, ale více než sběr ho postupně nejvíce zajímalo samotné pěstování a péče o kávovníky.
Když jednou majitel farmy, kde Dionicio pracoval, spatřil, jak se opět pokouší hledat ideální semena pro novou výsadbu, rozzlobil se a řekl mu, že mu dá sazenic kolik bude potřebovat, jen co bude mít půdu, kde by mohl začít. Dionicio to vzal jako příležitost, odjeli i s partnerkou do New Yorku, kde spolu pracovali na mléčné farmě, dokud nenašetřili dostatek na nákup půdy. Sazenice dodal bývalý šéf přesně jak slíbil a farma byla na světě.
Farma se stala zároveň rodinným sídlem a pracují zde většinou členové rodiny, právě proto je zde kladen takový důraz na kvalitu každého zrna. Sbírají se jen ty nejlepší, po oloupání se nechají fermentovat den až dva podle počasí, následně je zrno zpracováno mokrou metodou. Zrna se suší na slunci na betonových lůžkách.
Na sáčku se můžete těšit na tuto krásnou etiketu, kterou pro Vás připravil náš pražič Filip:
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.