Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U nás v pražírně
- Úvod
- Káva podle země původu
- Brazilská káva
- Pražená káva - Brazil Serra Velha Natural
Pražená káva - Brazil Serra Velha Natural

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Pražená káva - Brazil Serra Velha NaturalSkladem > 20 ks78 Kč68 Kč bez DPH
Jedná se o odrůdu kávovníku Yellow Catuai, která v sobě přináší vše co lze očekávat od poctivé brazilské „naturálky“.
Farmář Sinval Domicianco představuje druhou generaci plnatažnické rodiny na malé farmě v oblasti pohoří Sul de Minas.
Vznik jeho farmy se datuje do roku 2013, kdy Sinvalova rodina koupila pozemek o velikosti 11 hektarů. Jedná se tedy o relativně mladou farmu, jenž si svou tradici teprve buduje. Sinval si na kvalitě své kávy maximálně zakládá o čemž svědčí i fakt, že 80% celkové produkce spadá pod kategorii výběrové kávy. Všechny zdejší kávovníky byly vysazeny v posledních 4-7 letech, díky čemuž jsou kávové třešinky té nejvyšší kvality s naprostým minimem defektů.
Vzhledem k hornaté oblasti probíhají veškeré práce na farmě bez použití mechanizace a to na vzdory tomu, že náklady na mzdy jsou Brazílii rok od roku výrazně vyšší. O celou sklizeň se v průběhu roku starají tři desítky lidí, kteří na farmě trvale žijí a jsou nedílnou součástí Sinvalovi rodiny.
Chuťový profil:
vyvážené a plné tělo. V espressu je cítit příjemná acidita, v případě americana zůstává na patře lehká a svěží chuť borůvek
Rodokmen kávy:
Odrůda: Yellow Catuaí
Zpracování: Natural (sušení trvá 35 dnů)
Farma: Serra Velha - Microlot, CER.SC14/16.NY2/3
Farmář: Sinval Domicianco (město Ilicínea)
Nadmořská výška: 1.180 m n.m.
Cupové skóre: 86 bodů
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6ti měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
?
Postup přípravy:
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.