Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁV V PRAŽÍRNĚ
Máme tady nový měsíc a s ním i novou kávu měsíce. Tou je unikátní indonéská káva Sumatra Kerinci, jenž byla zprácována metodou honey.
Základním principem zpracování kávy honey metodou je sběr zralých třešních, ze kterých je pak na mechanických drtičkách odstraněna dužina. Na zrnu však stále zůstává rostlinný maz. Farmáři očistí kávová zrna od mazu, ale pouze tak, aby na kávě zůstalo alespoň 40 % – 80 % rostlinného mazu. Poté jsou zrna rozložena na tzv. Afrických postelích, kde se suší dva až tři týdny.
Během této doby se snižuje obsah vody v kávovém zrnu až na pouhých 11 %, a také dochází k rozkladu cukrů. Během sušení se musí zrna ručně prohrabávat, jelikož by káva mohla kvůli vysokému obsahu rostlinného mazu začít plesnivět, a tím by ztratila svou kvalitu. U této metody není potřeba jediné kapky vody, a tak by se mohlo zdát, že jde o metodu suchou. Ale víme, že u suché metody jsou sušeny celé kávové třešně, a také záměrně nedochází k částečnému odstraňování rostlinného mazu. Rostlinný maz připomíná med nejen svou konzistencí, ale také sladkou chutí. Kávy zpracované touto metodou jsou charakteristické svou šťavnatostí, a zároveň jsou chuťově velmi bohaté a sladké. Přestože je tato metoda typická pro Latinskou Ameriku, tak z kávy zpracované touto metodou můžeme cítit citrusové podtóny.
Co myslíte? Bude tato káva právě Váš favorit?