Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
7:30 - 21:00
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
22.07.2021
Nová káva z Ethiopie - Limu GR2 fully washed
Krásný den kávomilci, máme tady druhou polovinu července a s ní i naší druhou novinku pro tento měsíc. Tou je etiopská káva Limu washed z provincie H... číst celé
14.07.2021
Nový mlýnek Wilfa
Představujeme vám další novinku v naše, sortimentu a sice elektrický mlýnek na kávu od norské značky WIlfa. Tento mlýnek má ocelové kameny a 70 různýc... číst celé
08.07.2021
Cold brew 2021
Cold brew je přesně to, co říká název, tedy studená káva. Krátká extrakce v horké vodě je u ní nahrazena pomalou 24hodinovou extrakcí ve vodě studené.... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Káva měsíce července je ze Sumatry
Káva měsíce července je ze Sumatry
01.07.2020

Máme tady nový měsíc a s ním i novou kávu měsíce. Tou je unikátní indonéská káva Sumatra Kerinci, jenž byla zprácována metodou honey.

Základním principem zpracování kávy honey metodou je sběr zralých třešních, ze kterých je pak na mechanických drtičkách odstraněna dužina. Na zrnu však stále zůstává rostlinný maz. Farmáři očistí kávová zrna od mazu, ale pouze tak, aby na kávě zůstalo alespoň 40 % – 80 % rostlinného mazu. Poté jsou zrna rozložena na tzv. Afrických postelích, kde se suší dva až tři týdny.

Během této doby se snižuje obsah vody v kávovém zrnu až na pouhých 11 %, a také dochází k rozkladu cukrů. Během sušení se musí zrna ručně prohrabávat, jelikož by káva mohla kvůli vysokému obsahu rostlinného mazu začít plesnivět, a tím by ztratila svou kvalitu. U této metody není potřeba jediné kapky vody, a tak by se mohlo zdát, že jde o metodu suchou. Ale víme, že u suché metody jsou sušeny celé kávové třešně, a také záměrně nedochází k částečnému odstraňování rostlinného mazu. Rostlinný maz připomíná med nejen svou konzistencí, ale také sladkou chutí. Kávy zpracované touto metodou jsou charakteristické svou šťavnatostí, a zároveň jsou chuťově velmi bohaté a sladké. Přestože je tato metoda typická pro Latinskou Ameriku, tak z kávy zpracované touto metodou můžeme cítit citrusové podtóny.

Co myslíte? Bude tato káva právě Váš favorit?

Káva ze Sumatry

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU

INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30 - 21:00
Kava-kromeriz.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.