- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Blog
- Průvodce přípravou kávy
- Moka konvička
Moka konvička
Nechce se vám utrácet za drahé stroje, ale přesto se nechcete ochudit o zážitek z dokonale připravené kávy? Zkuste moka konvičku! Její kouzlo spočívá v komorovém procesu vaření. Voda ve spodní komoře prochází varem, vzniklá pára se postará o tlak, který tlačí vodu přes kávovou sedlinu do horní komory. Přistane vám v šálku čistokrevné espresso? Ne tak docela. Pokud jste zvolili správný postup přípravy (nenechte se odradit počátečními nezdary), užijete si hořko sladký a super silný nápoj, který vám dodá energii na celé dopoledne.
CO MOHU ČEKAT
Super rychlou přípravu. Jakmile si ohřejete vodu, neměla by trvat déle než 5 minut. Je tak ideální i pro hektická rána. Váš životabudič bude připraven dříve než si odbudete ranní hygienu.
POŽADOVANÝ TYP MLETÍ
Tady je to trošku složitější. Ideálně by měla být zrnka používaná pro přípravu v moka konvičce namletá těsně před přípravou. Nejlepší způsobem, jak dosáhnout optimální jemnosti mletí, je metoda pokus – omyl. Zrnka by neměla být semleta ani příliš jemně ani hrubě. Zlatá střední cesta může být v tomto případě vydlážděna několika nepovedenými šálky, ale ta radost z první dokonalé kávy vám vše vynahradí. Zkuste se řídit zlatým pravidlem: pokud je váš nápoj příliš slabý, byla káva namleta příliš nahrubo, příliš jemné mletí se vám odvděčí hořkou chutí. Ideální konzistence kávy pro moka konvičku by měla připomínat hrubou mouku.
VÝSLEDNÁ CHUŤ
Ne tak docela espresso, ale něco chuťově velmi podobného. Pokud používáte správnou techniku, pak si užijete poctivou silnou kávu.
POŽADOVANÁ ÚROVEŇ DOVEDNOSTÍ
Nemusíte být barista, jakmile vychytáte správnou úroveň mletí (to je u moka konvičky ta nejtěžší část), pak máte vyhráno. Stačí doplnit vodu a kávu, zapnout sporák a čekat až se k vám probublá váš dokonalý šálek kávy.
HODÍ SE PRO
Máte-li omezený rozpočet nebo toužíte po něčem super přenosném a nejste fanouškem instantních či překapávaných káv, pak byla moka konvička stvořena právě pro vás.
NENÍ VHODNÉ PRO
Pokud máte rádi chuť a texturu expressa, pak by vás mohla káva z moka konvičky odradit velmi intenzivní, hutnou chutí. Nevadí, hledejte dál!
Shrnutí recenze
Výhody | Nevýhody |
|
|