Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
28.10.2021
Hledá se kafe
Ve čtvrtek 28. října máme sice zavřeno, ale protože víme, že kávy není nikdy dost, tak jsme ji pro vás ukryli.Vydejte se na podzimní procházku rozhlíž... číst celé
27.10.2021
Máme 6. narozeniny!
Včera ve 14:20 hodin středoevropského času jsme si společně připili k příležitosti oslavy naší/vaší pražírny.  Chceme poděkovat především vám všem.... číst celé
20.10.2021
Máme Kávový adventní kalendář pro rok 2021
1 kávový svět, 2 pražírny a 24 chutí a vůní V adventním balení naleznete 24 káv, z nichž 12 bylo praženo u nás v kroměřížské rodinné pražírně a další... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Osvěžte se ledovou kávou!
10.07.2021

Osvěžte se ledovou kávou!

Toužíte po ledovém osvěžení a zároveň potřebujete vzpruhu v náročném dni? Máme pro vás tipy na skvělé osvěžení v podobě ledové kávy. A věřte, že je z čeho vybírat. Existuje totiž nespočet receptur a variant ledových a studených káv. Nebojte se novinek a objevte tu pravou!

Ledová káva

Ledová káva, nebo káva za studena?

Podle způsobu přípravy kávy můžeme rozlišit ledovou kávu vařenou běžným způsobem a následným podáváním s ledem, nebo vařením, respektive macerováním ve studené vodě, tzv. Cold brew.

  1. Káva za studena – Cold brew

    Podstatou vaření za studena je namočení hrubé mleté kávy ve vodě při nízkých teplotách po dobu asi 17 až 24 hodin. Kombinace studené vody a dlouhé doby extrakce umožní z kávových zrn získat složité chuťové profily. Výsledkem je vysoce koncentrovaná káva, kterou poté zředíte vodou nebo mlékem a podáváte na ledu.
  2. Ledová káva – Iced Coffee

    Jednoduše řečeno – vařená káva s ledem. Uvařenou kávu můžete nalít přes led, nebo ji ochladit a poté do ní přidat led. Vaření je hotové během několika minut, což má za následek výrazné, hořké a kyselé chutě.
Tip na přípravu

Chcete si vychutnat ledovou bombu? Připravte si ledové kostky přímo z kávy. Proti běžným ledovým kostkám získáte silnější chuti kávy a originální drink. Jednoduše připravte vaši oblíbenou černou kávu, nalijte do formiček na led a nechte zamrazit.

Ledová káva bez mléka

Espresso na ledu

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Led

Espresso nalijte přímo na led, dosáhnete tak rychlého zchladnutí a bohatou cremu.

Tip na přípravu

Skvělou pěnu získáte rovněž protřepáním v shakeru s ledem.

Espresso Soda

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Perlivá voda
  • Led

Osvěžující a rychlá alternativa ledové kávy. Nejprve zchlaďte skleničku v lednici nebo mrazáku (asi hodinu předem). Naplňte ji ledem a nalijte espresso přímo na jednu z kostek, aby se rychle zchladilo. Nakonec pomalu dolijte perlivou vodou tak, abyste zachovali krásnou pěnu. Ihned podávejte.

Mazagran

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Citron
  • Led
  • Cukr dle chuti

Do sklenice vložte asi 4 až 5 kostek ledu a přidejte šťávu z kousku citronu. Přímo na led nalijte dvojité espresso. Podle chuti doslaďte. Dozdobte sklenici plátkem citronu a můžete ihned podávat.

Tip na přípravu

Pro dosažení sladkých tónů můžete ochutit vanilkou nebo skořicí.

Espresso Tonic

  • Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Tonic (150 ml)
  • Led
  • Citron

Do sklenice dejte kostky ledu a zalijte tonikem. Na jednu z kostek pomalu nalijte espresso tak, aby káva okamžitě vychladla a nemísila se s tonikem, ale vytvářela vrstvy. Ozdobte okraj sklenice citronem a ihned podávejte. Před vypitím vrstvy promíchejte.

Tip na přípravu

Dáte přednost koktejlu místo mocktailu? Přidejte trochu ginu nebo vodky.

Cold Brew

  • Středně hrubě namletá káva (90 až 100 g)
  • 1 litr filtrované vody
  • Papírový filtr nebo plátno
  • Sklenice se šroubovacím víčkem

Kávu nasypejte do sklenice a přelijte studenou vodou. Uzavřete, protřepejte a následně umístěte do lednice alespoň na 17 až 24 hodin. Po uplynutí doby už jen přefiltrujte a můžete servírovat.

Tip na přípravu

Můžete přidat mléko pro zjemnění chuti.

Ledová káva s mlékem

Ledová káva s mlékem

Caffé Latté

  • Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Cca 180 ml mléka
  • Led

Naplňte sklenici ledem – přibližně do poloviny a přelijte espressem. Dolijte mlékem a ihned podávejte.

Tip na přípravu

Máte rádi oříškovou chuť? Použijte mandlové nebo kokosové mléko. 

Frappé

  • Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Cca 150 ml mléka
  • Cca 30 ml smetany
  • Led
  • Mixér

Do mixéru přidejte led (6 až 8 kostek), nalijte espresso, smetanu a mléko. Opatrně mixujte do hladka. Podávejte ve střední sklenici s brčkem.

Tip na přípravu pro mlsné jazýčky
Navrch ozdobit šlehačkou a sirupem dle chuti.

Ledové Caffe Mocha

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Cca 180 ml mléka
  • 2 až 3 lžíce čokoládového sirupu (125 g kvalitního kakaa, 150 g třtinového nebo kokosového, 250 ml vody, špetka soli)
  • Led

Pro přípravu čokoládového sirupu stačí vše smíchat a za stálého míchání nechat cca 5 minut povařit. Následně dejte cca 2 až 3 lžíce sirupu na dno sklenice, do třetiny přidejte led a přilijte cca 180 ml mléka. Nakonec opatrně nalijte espresso, abyste vytvořili vrstvy. Podávejte s brčkem a dlouhou lžičkou na promíchání.

Tip na přípravu

Nevyužitý čokoládový sirup můžete skladovat v lednici až 3 týdny.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2021 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.