- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Osvěžte se ledovou kávou!
Toužíte po ledovém osvěžení a zároveň potřebujete vzpruhu v náročném dni? Máme pro vás tipy na skvělé osvěžení v podobě ledové kávy. A věřte, že je z čeho vybírat. Existuje totiž nespočet receptur a variant ledových a studených káv. Nebojte se novinek a objevte tu pravou!
Ledová káva, nebo káva za studena?
Podle způsobu přípravy kávy můžeme rozlišit ledovou kávu vařenou běžným způsobem a následným podáváním s ledem, nebo vařením, respektive macerováním ve studené vodě, tzv. Cold brew.
- Káva za studena – Cold brew
Podstatou vaření za studena je namočení hrubé mleté kávy ve vodě při nízkých teplotách po dobu asi 17 až 24 hodin. Kombinace studené vody a dlouhé doby extrakce umožní z kávových zrn získat složité chuťové profily. Výsledkem je vysoce koncentrovaná káva, kterou poté zředíte vodou nebo mlékem a podáváte na ledu. - Ledová káva – Iced Coffee
Jednoduše řečeno – vařená káva s ledem. Uvařenou kávu můžete nalít přes led, nebo ji ochladit a poté do ní přidat led. Vaření je hotové během několika minut, což má za následek výrazné, hořké a kyselé chutě.
Tip na přípravu
Chcete si vychutnat ledovou bombu? Připravte si ledové kostky přímo z kávy. Proti běžným ledovým kostkám získáte silnější chuti kávy a originální drink. Jednoduše připravte vaši oblíbenou černou kávu, nalijte do formiček na led a nechte zamrazit.
Ledová káva bez mléka
Espresso na ledu
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Led
Espresso nalijte přímo na led, dosáhnete tak rychlého zchladnutí a bohatou cremu.
Tip na přípravu
Skvělou pěnu získáte rovněž protřepáním v shakeru s ledem.
Espresso Soda
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Perlivá voda
- Led
Osvěžující a rychlá alternativa ledové kávy. Nejprve zchlaďte skleničku v lednici nebo mrazáku (asi hodinu předem). Naplňte ji ledem a nalijte espresso přímo na jednu z kostek, aby se rychle zchladilo. Nakonec pomalu dolijte perlivou vodou tak, abyste zachovali krásnou pěnu. Ihned podávejte.
Mazagran
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Citron
- Led
- Cukr dle chuti
Do sklenice vložte asi 4 až 5 kostek ledu a přidejte šťávu z kousku citronu. Přímo na led nalijte dvojité espresso. Podle chuti doslaďte. Dozdobte sklenici plátkem citronu a můžete ihned podávat.
Tip na přípravu
Pro dosažení sladkých tónů můžete ochutit vanilkou nebo skořicí.
Espresso Tonic
- Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Tonic (150 ml)
- Led
- Citron
Do sklenice dejte kostky ledu a zalijte tonikem. Na jednu z kostek pomalu nalijte espresso tak, aby káva okamžitě vychladla a nemísila se s tonikem, ale vytvářela vrstvy. Ozdobte okraj sklenice citronem a ihned podávejte. Před vypitím vrstvy promíchejte.
Tip na přípravu
Dáte přednost koktejlu místo mocktailu? Přidejte trochu ginu nebo vodky.
Cold Brew
- Středně hrubě namletá káva (90 až 100 g)
- 1 litr filtrované vody
- Papírový filtr nebo plátno
- Sklenice se šroubovacím víčkem
Kávu nasypejte do sklenice a přelijte studenou vodou. Uzavřete, protřepejte a následně umístěte do lednice alespoň na 17 až 24 hodin. Po uplynutí doby už jen přefiltrujte a můžete servírovat.
Tip na přípravu
Můžete přidat mléko pro zjemnění chuti.
Ledová káva s mlékem
Caffé Latté
- Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Cca 180 ml mléka
- Led
Naplňte sklenici ledem – přibližně do poloviny a přelijte espressem. Dolijte mlékem a ihned podávejte.
Tip na přípravu
Máte rádi oříškovou chuť? Použijte mandlové nebo kokosové mléko.
Frappé
- Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Cca 150 ml mléka
- Cca 30 ml smetany
- Led
- Mixér
Do mixéru přidejte led (6 až 8 kostek), nalijte espresso, smetanu a mléko. Opatrně mixujte do hladka. Podávejte ve střední sklenici s brčkem.
Tip na přípravu pro mlsné jazýčky
Navrch ozdobit šlehačkou a sirupem dle chuti.
Ledové Caffe Mocha
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Cca 180 ml mléka
- 2 až 3 lžíce čokoládového sirupu (125 g kvalitního kakaa, 150 g třtinového nebo kokosového, 250 ml vody, špetka soli)
- Led
Pro přípravu čokoládového sirupu stačí vše smíchat a za stálého míchání nechat cca 5 minut povařit. Následně dejte cca 2 až 3 lžíce sirupu na dno sklenice, do třetiny přidejte led a přilijte cca 180 ml mléka. Nakonec opatrně nalijte espresso, abyste vytvořili vrstvy. Podávejte s brčkem a dlouhou lžičkou na promíchání.
Tip na přípravu
Nevyužitý čokoládový sirup můžete skladovat v lednici až 3 týdny.