Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
28.10.2021
Hledá se kafe
Ve čtvrtek 28. října máme sice zavřeno, ale protože víme, že kávy není nikdy dost, tak jsme ji pro vás ukryli.Vydejte se na podzimní procházku rozhlíž... číst celé
27.10.2021
Máme 6. narozeniny!
Včera ve 14:20 hodin středoevropského času jsme si společně připili k příležitosti oslavy naší/vaší pražírny.  Chceme poděkovat především vám všem.... číst celé
20.10.2021
Máme Kávový adventní kalendář pro rok 2021
1 kávový svět, 2 pražírny a 24 chutí a vůní V adventním balení naleznete 24 káv, z nichž 12 bylo praženo u nás v kroměřížské rodinné pražírně a další... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U nás v pražírně

 

Zenový korálek

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Tipy na letní osvěžení: Kávové dezerty a káva s alkoholem
11.08.2021

Tipy na letní osvěžení: Kávové dezerty a káva s alkoholem

Šálek kvalitního espressa je bezpochyby perfektní v náročném dni, ale když teploty šplhají do tropických výšin, přichází čas na ledové osvěžení. Ledovou kávu zná každý, ale už jste ochutnali kávový dezert nebo trochu ostřejší vzpruhu v podobě kávy s alkoholem? Ať volíte sladké potěšení, nebo alkoholové zpestření, obojí je skvělá volba třeba pro víkendové posezení s přáteli. Pokud hledáte nápady, jak si užít kávu tak trochu jinak, máme pro vás některé tipy!

Kávové dezerty

Recepty na studené kávy s alkoholem

U kávy s alkoholem nepodceňujte kvalitu. Věřte, že jen kombinace skvělé kávy a kvalitního alkoholu je zárukou dokonalého zážitku. Vždy by mělo platit, že každá složka by měla mít takovou kvalitu, abyste si ji s chutí dali i samotnou. 

Coffee Gin & tonik

  • Cca 30 až 40 ml Cold brew
  • Cca 30 ml ginu 
  • Cca 150 ml toniku
  • Led
  • Cukr nebo cukrový sirup

Naplňte vysokou sklenici ledem a zalijte tonikem. Ve druhé skleničce nebo mlékovce s hrdlem smíchejte předem připravenou a vychlazenou kávu Cold brew, gin a podle chuti cukr nebo cukrový sirup. Takto připravenou směs pomalu nalijte na kostky ledu tak, aby se vytvořila světlá vrstva toniku a tmavá vrstva kávy. Promíchejte a doplňte tonikem. Drink ozdobte spirálou citronové kůry a ihned podávejte.

Tip na přípravu

Pokud nemáte v lednici zrovna zásobu kávy Cold brew, můžete ji snadno nahradit espressem (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovanou kávou.

Coffee Dark and Stormy

  • Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Cca 60 ml tmavého rumu
  • Cca 120 ml zázvorového piva
  • Led
  • šťáva z limetky

Do sklenice s ledem nalijte zázvorové pivo a přidejte šťávu z půlky limetky. Opatrně promíchejte a přilijte rum. Na závěr dolijte čerstvě připraveným espressem nebo filtrovanou kávou.

Tip na přípravu

Pro ještě více osvěžující zážitek nahraďte sklenici nachlazeným plechovým hrnkem, přidejte brčko a můžete podávat.

Baileys s vodkou na ledu

  • Ledové kostky z Cold brew nebo filtrované kávy (400 ml)
  • Cca 40 ml Baileys
  • Cca 40 ml vanilkové vodky
  • Cca 100 ml mléka

Asi 2 až 3 hodiny před podáváním tohoto lahodného drinku vyrobte ledové kávové kostky z připravené kávy Cold brew nebo oblíbené filtrované kávy. Ledové kostky naplňte až po okraj sklenice. Přidejte Baileys s vanilkovou vodkou a zalijte mlékem. Vše řádně zamíchejte a ihned podávejte.

Tip na přípravu

Během čekání na zmrznutí kávových kostek dejte ostatní ingredience včetně skleničky vychladit do lednice.

Irská káva

  • Cold brew nebo vychlazená filtrovaná káva (400 ml)
  • Cca 30 ml irské whisky
  • Cca 30 ml smetany
  • Led
  • Třtinový cukr

Do sklenice nalijte předem připravenou Cold brew nebo filtrovanou kávu, 30 ml irské whisky a 30 ml smetany. Oslaďte třtinovým cukrem dle chuti. Na závěr přidejte 4 až 5 kostek ledu a řádně promíchejte.

Tip na přípravu

Pro dosažení ještě výraznější irské chuti můžete použít sirup místo cukru. Na jeho přípravu smíchejte třtinový cukr, irskou whisky, vodu a vanilkový extrakt.

Kávové dezerty

Kávové dezerty

Báječná kombinace kávových chutí a podobě lahodného dezertu. Zkrátka sen každého milovníka kávy a sladkého! 

Kávová Granita

  • Cca 400 ml filtrované kávy nebo silného espressa
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový lusk

Na šlehačku

  • 100 ml 33% smetany ke šlehání
  • 20 g cukru

Do hrnce s cukrem nalijte vodu a přidejte semínka z vanilkového lusku. Přiveďte k varu a na prudkém ohni vařte ještě asi 1 minutu. K uvařené směsi přidejte filtrovanou kávu nebo espresso a nechte vychladnout. Obsah hrnce vlijte do kovové misky nebo pekáčku a dejte zamrazit asi na 2 až 3 hodiny. Přibližně každých 30 minut promíchejte směs vidličkou tak, aby hmota byla kašovitá. Než budete podávat, vyšlehejte smetanu s cukrem. Následně naberte 1 až 2 kopečky hotové Granity, rozdělte do skleniček (vystačí asi na 4 porce) a ozdobte šlehačkou.

Káva Affogato

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Kopeček zmrzliny dle vaší chuti

Připravte si jednoduchou a rychlou variantu ledové kávy. Na dno skleničky přidejte 1 kopeček vaší oblíbené zmrzliny a zalijte espressem nebo filtrovanou kávou. 

Kávové dezerty

Kávový krém

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 100 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • 250 g mascarpone
  • 1 sáček pudinkového prášku bez vaření (Crème Olé)
  • 300 ml mléka
  • 300 ml šlehačky
  • Moučkový cukr nebo med na doslazení

Základem tohoto osvěžujícího dezertu jsou perfektně vychlazené suroviny i náčiní. Před samotnou přípravou dezertu dejte na cca 15 minut všechny ingredience včetně mísy a metliček na šlehání do mrazáku. Poté ušlehejte mléko s pudinkovým práškem. 

V druhé míse ušlehejte mascarpone s vychlazenou kávou a smíchejte s pudingovou směsí. Následně vyšlehejte šlehačku. Do vychlazených skleniček střídavě vrstvěte směs mascarpone a ušlehanou šlehačku. Na vrch můžete ozdobit snítkou svěží máty. Podávejte vychlazené.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volej 603 365 958

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2021 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.