Káva měsíce ledna - Dominican Republic Barahona AA
Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
31.01.2023
Kávou měsíce února je Valentýnka
Limitovaná edice valentýnské kávy. Jednou v roce ...oprášíme naší pražící knihu ...a nalistujeme složení pro Valentýnskou kávu. Jak všichni víme, ač... číst celé
27.01.2023
Výtečná zdravá svačinka, to je RAWKA
Výtečná zdravá svačinka plná vitamínů a enzymů. Vyrobená jen ze sušeného ovoce a oříšků. Vše v BIO kvalitě a dle zásad RAW stravy.Bez lepku, přidaného... číst celé
25.01.2023
Rwanda Musasa Dukunde 250g
První lednová novinka pochází až z daleké Rwandy Chuťový profil: bergamot, limetka, maliny Země původu: RwandaNadm. výška: 1800 m n. m.Odrůda: Red B... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávové koutky

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U NÁV V PRAŽÍRNĚ

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Tipy na letní osvěžení: Kávové dezerty a káva s alkoholem
11.08.2021

Tipy na letní osvěžení: Kávové dezerty a káva s alkoholem

Šálek kvalitního espressa je bezpochyby perfektní v náročném dni, ale když teploty šplhají do tropických výšin, přichází čas na ledové osvěžení. Ledovou kávu zná každý, ale už jste ochutnali kávový dezert nebo trochu ostřejší vzpruhu v podobě kávy s alkoholem? Ať volíte sladké potěšení, nebo alkoholové zpestření, obojí je skvělá volba třeba pro víkendové posezení s přáteli. Pokud hledáte nápady, jak si užít kávu tak trochu jinak, máme pro vás některé tipy!

Kávové dezerty

Recepty na studené kávy s alkoholem

U kávy s alkoholem nepodceňujte kvalitu. Věřte, že jen kombinace skvělé kávy a kvalitního alkoholu je zárukou dokonalého zážitku. Vždy by mělo platit, že každá složka by měla mít takovou kvalitu, abyste si ji s chutí dali i samotnou. 

Coffee Gin & tonik

  • Cca 30 až 40 ml Cold brew
  • Cca 30 ml ginu 
  • Cca 150 ml toniku
  • Led
  • Cukr nebo cukrový sirup

Naplňte vysokou sklenici ledem a zalijte tonikem. Ve druhé skleničce nebo mlékovce s hrdlem smíchejte předem připravenou a vychlazenou kávu Cold brew, gin a podle chuti cukr nebo cukrový sirup. Takto připravenou směs pomalu nalijte na kostky ledu tak, aby se vytvořila světlá vrstva toniku a tmavá vrstva kávy. Promíchejte a doplňte tonikem. Drink ozdobte spirálou citronové kůry a ihned podávejte.

Tip na přípravu

Pokud nemáte v lednici zrovna zásobu kávy Cold brew, můžete ji snadno nahradit espressem (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovanou kávou.

Coffee Dark and Stormy

  • Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Cca 60 ml tmavého rumu
  • Cca 120 ml zázvorového piva
  • Led
  • šťáva z limetky

Do sklenice s ledem nalijte zázvorové pivo a přidejte šťávu z půlky limetky. Opatrně promíchejte a přilijte rum. Na závěr dolijte čerstvě připraveným espressem nebo filtrovanou kávou.

Tip na přípravu

Pro ještě více osvěžující zážitek nahraďte sklenici nachlazeným plechovým hrnkem, přidejte brčko a můžete podávat.

Baileys s vodkou na ledu

  • Ledové kostky z Cold brew nebo filtrované kávy (400 ml)
  • Cca 40 ml Baileys
  • Cca 40 ml vanilkové vodky
  • Cca 100 ml mléka

Asi 2 až 3 hodiny před podáváním tohoto lahodného drinku vyrobte ledové kávové kostky z připravené kávy Cold brew nebo oblíbené filtrované kávy. Ledové kostky naplňte až po okraj sklenice. Přidejte Baileys s vanilkovou vodkou a zalijte mlékem. Vše řádně zamíchejte a ihned podávejte.

Tip na přípravu

Během čekání na zmrznutí kávových kostek dejte ostatní ingredience včetně skleničky vychladit do lednice.

Irská káva

  • Cold brew nebo vychlazená filtrovaná káva (400 ml)
  • Cca 30 ml irské whisky
  • Cca 30 ml smetany
  • Led
  • Třtinový cukr

Do sklenice nalijte předem připravenou Cold brew nebo filtrovanou kávu, 30 ml irské whisky a 30 ml smetany. Oslaďte třtinovým cukrem dle chuti. Na závěr přidejte 4 až 5 kostek ledu a řádně promíchejte.

Tip na přípravu

Pro dosažení ještě výraznější irské chuti můžete použít sirup místo cukru. Na jeho přípravu smíchejte třtinový cukr, irskou whisky, vodu a vanilkový extrakt.

Kávové dezerty

Kávové dezerty

Báječná kombinace kávových chutí a podobě lahodného dezertu. Zkrátka sen každého milovníka kávy a sladkého! 

Kávová Granita

  • Cca 400 ml filtrované kávy nebo silného espressa
  • 70 g cukru
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový lusk

Na šlehačku

  • 100 ml 33% smetany ke šlehání
  • 20 g cukru

Do hrnce s cukrem nalijte vodu a přidejte semínka z vanilkového lusku. Přiveďte k varu a na prudkém ohni vařte ještě asi 1 minutu. K uvařené směsi přidejte filtrovanou kávu nebo espresso a nechte vychladnout. Obsah hrnce vlijte do kovové misky nebo pekáčku a dejte zamrazit asi na 2 až 3 hodiny. Přibližně každých 30 minut promíchejte směs vidličkou tak, aby hmota byla kašovitá. Než budete podávat, vyšlehejte smetanu s cukrem. Následně naberte 1 až 2 kopečky hotové Granity, rozdělte do skleniček (vystačí asi na 4 porce) a ozdobte šlehačkou.

Káva Affogato

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • Kopeček zmrzliny dle vaší chuti

Připravte si jednoduchou a rychlou variantu ledové kávy. Na dno skleničky přidejte 1 kopeček vaší oblíbené zmrzliny a zalijte espressem nebo filtrovanou kávou. 

Kávové dezerty

Kávový krém

  • Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 100 ml vody) nebo filtrovaná káva
  • 250 g mascarpone
  • 1 sáček pudinkového prášku bez vaření (Crème Olé)
  • 300 ml mléka
  • 300 ml šlehačky
  • Moučkový cukr nebo med na doslazení

Základem tohoto osvěžujícího dezertu jsou perfektně vychlazené suroviny i náčiní. Před samotnou přípravou dezertu dejte na cca 15 minut všechny ingredience včetně mísy a metliček na šlehání do mrazáku. Poté ušlehejte mléko s pudinkovým práškem. 

V druhé míse ušlehejte mascarpone s vychlazenou kávou a smíchejte s pudingovou směsí. Následně vyšlehejte šlehačku. Do vychlazených skleniček střídavě vrstvěte směs mascarpone a ušlehanou šlehačku. Na vrch můžete ozdobit snítkou svěží máty. Podávejte vychlazené.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli