- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Tipy na letní osvěžení: Kávové dezerty a káva s alkoholem
Šálek kvalitního espressa je bezpochyby perfektní v náročném dni, ale když teploty šplhají do tropických výšin, přichází čas na ledové osvěžení. Ledovou kávu zná každý, ale už jste ochutnali kávový dezert nebo trochu ostřejší vzpruhu v podobě kávy s alkoholem? Ať volíte sladké potěšení, nebo alkoholové zpestření, obojí je skvělá volba třeba pro víkendové posezení s přáteli. Pokud hledáte nápady, jak si užít kávu tak trochu jinak, máme pro vás některé tipy!
Recepty na studené kávy s alkoholem
U kávy s alkoholem nepodceňujte kvalitu. Věřte, že jen kombinace skvělé kávy a kvalitního alkoholu je zárukou dokonalého zážitku. Vždy by mělo platit, že každá složka by měla mít takovou kvalitu, abyste si ji s chutí dali i samotnou.
Coffee Gin & tonik
- Cca 30 až 40 ml Cold brew
- Cca 30 ml ginu
- Cca 150 ml toniku
- Led
- Cukr nebo cukrový sirup
Naplňte vysokou sklenici ledem a zalijte tonikem. Ve druhé skleničce nebo mlékovce s hrdlem smíchejte předem připravenou a vychlazenou kávu Cold brew, gin a podle chuti cukr nebo cukrový sirup. Takto připravenou směs pomalu nalijte na kostky ledu tak, aby se vytvořila světlá vrstva toniku a tmavá vrstva kávy. Promíchejte a doplňte tonikem. Drink ozdobte spirálou citronové kůry a ihned podávejte.
Tip na přípravu
Pokud nemáte v lednici zrovna zásobu kávy Cold brew, můžete ji snadno nahradit espressem (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovanou kávou.
Coffee Dark and Stormy
- Espresso (8 až 10 g kávy, 30 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Cca 60 ml tmavého rumu
- Cca 120 ml zázvorového piva
- Led
- šťáva z limetky
Do sklenice s ledem nalijte zázvorové pivo a přidejte šťávu z půlky limetky. Opatrně promíchejte a přilijte rum. Na závěr dolijte čerstvě připraveným espressem nebo filtrovanou kávou.
Tip na přípravu
Pro ještě více osvěžující zážitek nahraďte sklenici nachlazeným plechovým hrnkem, přidejte brčko a můžete podávat.
Baileys s vodkou na ledu
- Ledové kostky z Cold brew nebo filtrované kávy (400 ml)
- Cca 40 ml Baileys
- Cca 40 ml vanilkové vodky
- Cca 100 ml mléka
Asi 2 až 3 hodiny před podáváním tohoto lahodného drinku vyrobte ledové kávové kostky z připravené kávy Cold brew nebo oblíbené filtrované kávy. Ledové kostky naplňte až po okraj sklenice. Přidejte Baileys s vanilkovou vodkou a zalijte mlékem. Vše řádně zamíchejte a ihned podávejte.
Tip na přípravu
Během čekání na zmrznutí kávových kostek dejte ostatní ingredience včetně skleničky vychladit do lednice.
Irská káva
- Cold brew nebo vychlazená filtrovaná káva (400 ml)
- Cca 30 ml irské whisky
- Cca 30 ml smetany
- Led
- Třtinový cukr
Do sklenice nalijte předem připravenou Cold brew nebo filtrovanou kávu, 30 ml irské whisky a 30 ml smetany. Oslaďte třtinovým cukrem dle chuti. Na závěr přidejte 4 až 5 kostek ledu a řádně promíchejte.
Tip na přípravu
Pro dosažení ještě výraznější irské chuti můžete použít sirup místo cukru. Na jeho přípravu smíchejte třtinový cukr, irskou whisky, vodu a vanilkový extrakt.
Kávové dezerty
Báječná kombinace kávových chutí a podobě lahodného dezertu. Zkrátka sen každého milovníka kávy a sladkého!
Kávová Granita
- Cca 400 ml filtrované kávy nebo silného espressa
- 70 g cukru
- 100 ml vody
- 1 vanilkový lusk
Na šlehačku
- 100 ml 33% smetany ke šlehání
- 20 g cukru
Do hrnce s cukrem nalijte vodu a přidejte semínka z vanilkového lusku. Přiveďte k varu a na prudkém ohni vařte ještě asi 1 minutu. K uvařené směsi přidejte filtrovanou kávu nebo espresso a nechte vychladnout. Obsah hrnce vlijte do kovové misky nebo pekáčku a dejte zamrazit asi na 2 až 3 hodiny. Přibližně každých 30 minut promíchejte směs vidličkou tak, aby hmota byla kašovitá. Než budete podávat, vyšlehejte smetanu s cukrem. Následně naberte 1 až 2 kopečky hotové Granity, rozdělte do skleniček (vystačí asi na 4 porce) a ozdobte šlehačkou.
Káva Affogato
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 60 ml vody) nebo filtrovaná káva
- Kopeček zmrzliny dle vaší chuti
Připravte si jednoduchou a rychlou variantu ledové kávy. Na dno skleničky přidejte 1 kopeček vaší oblíbené zmrzliny a zalijte espressem nebo filtrovanou kávou.
Kávový krém
- Dvojité espresso (16 až 20 g kávy, 100 ml vody) nebo filtrovaná káva
- 250 g mascarpone
- 1 sáček pudinkového prášku bez vaření (Crème Olé)
- 300 ml mléka
- 300 ml šlehačky
- Moučkový cukr nebo med na doslazení
Základem tohoto osvěžujícího dezertu jsou perfektně vychlazené suroviny i náčiní. Před samotnou přípravou dezertu dejte na cca 15 minut všechny ingredience včetně mísy a metliček na šlehání do mrazáku. Poté ušlehejte mléko s pudinkovým práškem.
V druhé míse ušlehejte mascarpone s vychlazenou kávou a smíchejte s pudingovou směsí. Následně vyšlehejte šlehačku. Do vychlazených skleniček střídavě vrstvěte směs mascarpone a ušlehanou šlehačku. Na vrch můžete ozdobit snítkou svěží máty. Podávejte vychlazené.