- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Káva s vůní podzimu
Léto nám definitivně zamávalo a s nastávajícím podzimem přichází období studených rán i večerů a střídání slunečných dnů s těmi sychravými. Poslední paprsky slunce a krásně zbarvené listí střídají dny, kdy sáhnete po pleteném svetru, pláštěnce a holínkách. Ať už se vydáte na příjemnou procházku během slunného odpoledne, nebo potřebujete ohřát prokřehlé prsty po chladné ranní cestě do práce, dopřejte si voňavou kávu s chutí podzimu.
Káva s medovinou
Vychutnejte si oblíbenou kávu s vůní skořice, sladkou chutí medoviny a lahodné šlehačky. Věřte, že až do jara nebudete chtít pít nic jiného!
Jak na to?
- espresso nebo filtrovaná káva
- lžička cukru
- 30 ml (malý panák) medoviny
- smetana ke šlehání nebo hotová šlehačka
- špetka mleté skořice
Připravte si espresso nebo filtrovanou kávu, jak jste zvyklí, do skleničky nebo většího šálku. Přidejte cukr a medovinu. Vyšlehejte smetanu ke šlehání nebo použijte již hotovou šlehačku a vytvořte pořádný bílý čepec. Na závěr nápoj posypte voňavou skořicí.
Náš tip: Kromě skořice, můžete použít také kardamon a muškátový oříšek. Podzimní chuť bude ještě intenzivnější. Buďte ale opatrní, koření stačí opravdu malé množství.
Dýňové latté
Kávová lahůdka, která pochází z Ameriky, známá jako pumpkin latté, je hitem podzimní sezóny již několik let. V kavárnách jde každý rok o jeden z nejprodávanějších nápojů. Pro lahodné pumkin latté ale nemusíte do kavárny, poradíme vám, jak si ho připravit snadno i doma.
Jak na to?
- espresso nebo filtrovaná káva
- mléko
- dýňový sirup – domácí nebo kupovaný
- smetana ke šlehání nebo hotová šlehačka
- špetka dýňového koření nebo mleté skořice
(dýňové koření: skořice, hřebíček, nové koření, muškátový oříšek, zázvor, badyán, kardamon, zrníčka vanilkového lusku, pomerančová kůra, pepř)
Na dno sklenice nebo většího šálku dejte asi dvě lžíce dýňového sirupu. Připravte si espresso nebo filtrovanou kávu a v konvičce napěňte mléko. Napěněné mléko přelijte do sklenice se sirupem a pomalu dolijte kávou. Takto připravenou mléčnou kávu dozdobte šlehačkou a posypte kořením.
Náš tip: Připravte si domácí dýňový sirup. Na jeho přípravu budete potřebovat:
- jednu menší nebo polovinu dýně hokaido
- asi 300 g cukru
- cca 600 ml vody
- dýňové koření: hřebíček, skořice, nové koření, muškátový oříšek, zázvor a třeba ještě badyán, kardamon, pepř, vanilkový lusk či kůru z pomeranče
Do předehřáté trouby (200 °C) vložte plech s pečicím papírem a nakrájenými měsíčky nebo kostkami vydlabané, oloupané dýně. Pečte do změknutí, nechte vychladnout a poté rozmixujte na pyré. Pak si připravte hrnec s vodou, přidejte cukr a koření a vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Do hotové směsi přidejte připravené dýňové pyré a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Hotovou směs přeceďte přes malý cedník, abyste odstranili zbytky koření. Dýňovou směs můžete v uzavřené sklenici skladovat v chladu cca měsíc.
Tip na závěr: Abyste dosáhli ještě intenzivnější vůně a chuti, použijte celé koření, které rozmělníte v hmoždíři.