- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Jak skladovat kávu?
Koupili jste si kvalitní výběrovou kávu a už se těšíte, až si vychutnáte každý šálek, který z ní připravíte? Abyste si užili ten nejlepší chuťový zážitek i z poslední dávky, musíte kávu správně skladovat. Můžete si koupit sebelepší kávu, ale bude chutnat zcela obyčejně, pokud ji špatně uskladníte. Stejně jako ostatní nápoje, potraviny nebo dochucovadla, potřebuje i káva ideální podmínky pro skladování, aby si zachovala své chutě a aroma. Pojďte zjistit, jakým chybám se vyhnout, a která doporučení naopak aplikovat.
Místo do supermarketu vyrazte do pražírny
Nejlepší káva je čerstvá káva. Pokud můžete, kupujte kávu rovnou z pražírny, kde vám sdělí, kdy byla káva pražena. U kávy zakoupené v supermarketu často zjistíte pouze datum balení a expirace. Kávová zrna obsahují těkavé oleje, které dávají kávě charakteristickou chuť. Během procesu pražení se uvnitř kávových zrn tvoří různé plyny a obsažené oleje se po upražení relativně rychle rozpadají. Tím káva postupem času ztratí svou původní chuť a vůni. Kupte si proto tolik kávy, kolik jste schopni vypít během několika dnů, ideálně do jednoho měsíce po upražení.
Jak skladovat zrnkovou kávu?
Zajistěte minimum vzduchu i světla. Kávová zrna velice snadno oxidují, tedy reagují s kyslíkem obsaženým ve vzduchu. Omezením kontaktu s kyslíkem zamezíte procesu zvětrávání. Pokud kupujete kávu ve vzduchotěsných sáčcích, uchovávejte ji přímo v nich. Jsou navrženy tak, aby nepropouštěly aroma kávy. Po otevření stačí ze sáčku vytlačit co nejvíce vzduchu a jednoduše ho zalepit nebo zakolíčkovat. Celý sáček pak můžete umístit do tmavé nádoby, nejlépe vzduchotěsné. Do těchto vakuových dóz můžete jak zrnkovou, tak mletou kávu přesypat i napřímo. I tak ale spotřebujte kávu co nejdříve.
Vyhněte se lednici nebo mrazáku
O nic méně důležitým pravidlem je zajištění správné teploty a vlhkosti. Zapomeňte tedy na skladování v ledničce nebo mrazáku. Kávová zrna mají póry, a tedy velmi ochotně absorbují vlhkost, ale také okolní pachy. Lednice i mrazák plný potravin jsou přímo centrem různých vůní a pachů. Káva navíc v chladu utrpí teplotní šok. Po vyndání znovu do tepla zrna zvlhnou a dojde k uvolňování tuků a olejů, které obsahují. Stejně tak se tomu děje, pokud je káva vystavena přílišnému teplu. Vyvarujte se tedy umístění na slunci, nad digestoří nebo vedle rychlovarné konvice. Vzduchotěsný obal nebo nádobu umístěte na tmavé suché místo o pokojové teplotě, nejlépe do skříňky nebo spíže. Pozor ale na okolní aromatické potraviny, jako je např. koření.
Zrna si namelte až doma
Pokud si kupujete již namletou kávu, myslete na to, že proces stárnutí a zvětrávání je rychlejší než u celých kávových zrn. Proto si raději pořiďte kvalitní mlýnek na kávu a namelte si čerstvou kávu těsně před její přípravou.