- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Blog
- Průvodce přípravou kávy
- Elektrický perlokátor
Elektrický perlokátor
Perlokátor není ve světě kávy žádným nováčkem. Pokud jste někdy během zahraniční dovolené navštívili tuctově vyhlížející restauraci, pak jste s největší pravděpodobností pili perlokovanou kávu. Podobnost perlokátoru s moka konvičkou není čistě náhodná, jedná se o jejího staršího příbuzného. Protřelí kavárenští povaleči nemají o kávě z perlokátoru příliš dobré mínění. Důvodem znechucení je neúcta ke kávovému zrnu, které během přípravy projde několikrát varem, což má za následek nadměrnou extrakci a nahořklou chuť.
CO MOHU ČEKAT
V perlokátoru se káva připravuje bez použití tlaku, podobně jako v dripperu a louhuje se hned několikrát. Abyste zachovali autentickou chuť kávových zrn, nechte kávu perlokovat jen 3-4 minuty.
POŽADOVANÝ TYP MLETÍ
Nejlepšího výsledku dosáhnete při střední jemnosti mletí.
VÝSLEDNÁ CHUŤ
Žádný ohňostroj chutí nečekejte. Pokud použijete středně namletá zrna a necháte perlokátor pracovat maximálně 4 minuty, bude vaše káva pitelná. Pravděpodobně se ale nebudete probouzet s radostným očekáváním excelentního šálku kávy.
POŽADOVANÁ ÚROVEŇ DOVEDNOSTÍ
Nepotřebujete žádné zvláštní dovednosti. Jednoduše vložíte požadované množství namleté kávy, dolijete vodu a zapnete perlokátor.
HODÍ SE PRO
Nenáročné konzumenty kávy, kteří upřednostňují rychlost, před chuťovým požitkem.
NENÍ VHODNÉ PRO
Milovníky skvělé kávy.
Shrnutí recenze
Výhody | Nevýhody |
|
|