- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Infonoviny 1/2020
Vážení kávomilové,
většina z vás již dnes ví, že kávu připravujeme několika různými způsoby. Z těch tradičních a dnes běžných máme espresso, lungo, americano, cappuccino, nebo třeba latte. Pak také existuje celá řada příprav, které označujeme přívlastkem „alternativní“.
Těchto alternativních způsobů přípravy je dnes již celá řada. Jmenujme alespoň french press, moka konvičku, filtr, či AeroPress.
Z těchto jmenovaných způsobů se dnes zaměříme na kávu filtrovanou, přesněji na BATCH BREW [beč brů, zkráceně beč].
Filtrovaná káva je takový nápoj, při jehož přípravě není využit k extrakci tlak, ale pouze přirozený proces louhování rozpustných látek ve vodě. Horká voda (až 93 °C) je v kontaktu s kávou po dobu 3-5 minut, poté je extrakce zastavena přefiltrováním či scezením. Ve výsledném nápoji už nedochází k další extrakci, tedy k louhování rozpustných látek ze zrna. V Česku tento druh přípravy dostal v minulosti v podvědomí spotřebitelů nádech něčeho podřadného, čemuž je potřeba se vyhnout a zvolit spíše espresso, nicméně ne vždy je tomu tak.
Je třeba odlišit přípravu na domácím překapávači od přípravy na profesionálním přístroji, který hlídá teplotu a průtok a tím také konzistentní výsledný produkt.
Takto připravený nápoj vás v případě výběru vhodné kávy dokáže odměnit širokou paletou různých aromat, tónů, podtónů a chutí.
Pití filtrované kávy se stalo v předchozích dekádách hitem a to především ve Spojených státech a Japonsku. Kdo by neznal agenta Coopera ze seriálu Městečko Twin Peaks, či podmanivé bistro Luka Danese ze seriálu Gilmorova děvčata. Lorelaina ranní mantra „kafe, kafe, kafe“ se v Americe stala symbolem právě pro batch brew a řada lidí s ní začíná každé ráno.
Asi si říkáte, proč si dávat v kavárně kávu, která stojí někde v konvici? Odpověď je jednoduchá. Tuto kávu v kavárnách připravují ve velkém množství, recepturu mají zpravidla vychytanou, aby byla káva skvělá. Pokud jste ve spěchu nebo prostě chcete dostat dobrou filtrovanou co nejdříve, určitě volte Batch!
S příchodem ledna jsme do pražírny pořídili nový překapávač od legendární holandské firmy Moccamaster, která představuje špičku v daném oboru. Věříme, že tento způsob přípravy kávy nalezne své příznivce, a že se tak již brzy stane součástí naší stálé nabídky.
Pokud se vám tato myšlenka líbí tak jako nám, neváhejte a přijďte ochutnat.
Josef Hora
Rodinná pražírna výběrové kávy, Šafaříkova ulice, Kroměříž.
www.kava-kromeriz.cz