Káva měsíce března - COSTA RICA La Pantera Tarrazu, Doprava ZDARMA kamkoli v ČR nad 1.000,-
Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
21.03.2023
Rumová barelka – Velikonoční edice 2023
Pro pátou edici naší barelky jsme do dvou soudků od karibského rumu naložíli 10 kg zelených zrnek oblíbené kávy Brasil Yellow Bourbon. Složení:... číst celé
17.03.2023
Novinka - Velikonoční filtr
Vážení příznivci filtrované kávy,Toto je naše první vyladěná filtrová směs. Jedná se o kombinaci toho nejlepšího co nám nabízí africký kontinent.  70%... číst celé
15.03.2023
Velikonoční zrníčko je zpět
Vážení kávomilové,  Čas vábení jara je v plném proudu. Blíží se nám Velikonoce a tak bychom rádi přispěli k vaší jarní pohodě a sváteční velikonoční ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Novinky z Pražírny

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávové koutky

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U NÁV V PRAŽÍRNĚ

  1. Úvod
  2. Blog
  3. 5 kroků k dokonale napěněnému mléku
03.01.2022

5 kroků k dokonale napěněnému mléku

Správně napěněné mléko je v kávovém světě něco, o co usiluje každý správný barista. Jak ale napěnit mléko, abyste získali lahodnou mikropěnu? Pojďme si ukázat 5 snadných kroků, jak na to!

Krok 1: Před samotným pěněním

Ještě předtím, než začnete s napěňováním mléka, musíte dodržet dvě základní věci:

  • mléko před přípravou musí být studené z lednice,
  • konvička i tryska na napěnění musí být čisté bez zbytků zaschlého mléka.

Proč studené mléko? Bez něj hedvábné mléčné pěny nikdy nedosáhnete. Při napařování mléka se po dosažení teploty 37 °C a vyšší začnou vytvářet malé bublinky, kterých se jen těžko pak budete zbavovat. Studené mléko vám umožní delší dobu napařování, během které se bude vytvářet jemná mikropěna bez nechtěných bublinek. Nejlepšího efektu dosáhnete s mlékem, které obsahuje více než 3 % tuku. Ideálně tedy volte mléko plnotučné.

Důležitá je také velikost konvičky a objem mléka v ní. Zpravidla by mléko mělo dosahovat do poloviny jejího objemu. To bývá nejčastěji místo, kde začíná vystupovat zobáček konvičky.

Krok 2: Napěnění

Jak už jsme zmínili, cílem k hladké mléčné pěně je její vytvoření hned na začátku procesu. Začněte tedy pěnění sklopením parní trysky do konvičky a udržujte ji na povrchu mléka. Čím déle bude pára pronikat na hladině, respektive tryska bude blízko hladiny mléka, tím více pěny vytvoříte. Pokud chcete připravit caffè latte, budou stačit asi 1–2 sekundy pěnění na povrchu. Našlehání mléka na cappuccino vyžaduje asi 2–5 sekund.

Krok 3: Vytvoření víru

Jakmile vytvoříte dostatek pěny, ponořte trysku hlouběji. Zbytek procesu se bude mléko zahřívat. V této fázi chcete dosáhnout víru, který nasaje velké bubliny, a vy tak dosáhnete požadované jemné struktury pěny. Kromě správné úrovně ponoření parní trysky musíte pro vytvoření co největšího víru nastavit i její sklon. Tryska by měla být ponořena asi 1 cm od okraje konvičky, směrem ke středu, pod úhlem 45 °.

Krok 4: Teplota

Správnou teplotu našlehaného mléka poznáte jednoduše tak, že vás kovová konvička začne pálit do ruky. Pokud si však chcete být jistí, můžete teplotu mléka v konvičce ověřit ponorným teploměrem. Ten by měl v ideálním případě ukázat teplotu 55–65 °C. Při vyšších teplotách začnou bílkoviny v mléce denaturovat – srážet se – a mléko ztrácet požadovanou strukturu. Proces šlehání ukončete vypnutím páry a vytáhnutím trysky z konvičky. Páru potom pusťte naprázdno, aby se tryska očistila od zbytků mléka.

Krok 5: Lesklá pěna na závěr

Pokud se na povrchu pěny objeví malé bublinky, snadno je odstraníte razantním bouchnutím dna konvičky o pracovní desku. Nechtěné bubliny prasknou a zůstane jen nadýchaná mikropěna. Na závěr můžete krouživými pohyby zápěstí promíchat mléko uvnitř konvičky. Tím dostane hladká pěna jemný lesk.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky z Pražírny
INFORMACE PRO KÁVOMILY

Doprava a platba

Otevírací doba poboček

Obchodní podmínky

Rychlé info? Pomoc? Volejte 603 365 958

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

Aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

KONTAKT
Váš pražič - Josef Hora
Váš pražič - Josef Hora
7:30–21:00
2013–2022 © Káva-Kroměříž.cz - Všechna práva vyhrazena. Design od OndrejDvorak.com
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz