Káva měsíce ledna - Dominican Republic Barahona AA
Potřebujete poradit?
7:30–21:00
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
V košíku zatím nic není. Pojďme ho naplnit ☕️
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.01.2023
Výtečná zdravá svačinka, to je RAWKA
Výtečná zdravá svačinka plná vitamínů a enzymů. Vyrobená jen ze sušeného ovoce a oříšků. Vše v BIO kvalitě a dle zásad RAW stravy.Bez lepku, přidaného... číst celé
25.01.2023
Rwanda Musasa Dukunde 250g
První lednová novinka pochází až z daleké Rwandy Chuťový profil: bergamot, limetka, maliny Země původu: RwandaNadm. výška: 1800 m n. m.Odrůda: Red B... číst celé
24.01.2023
Z Andělky Rebelkou .....
Odvozeno z latinského adjektiva rebellis — „povstalecký“, jež vyšlo ze slovesa rebellare „bouřit se, revoltovat“ ..... každý z nás v sobě tak trochu u... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.

JAK PRAŽÍME KÁVU


KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
       

SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

Kávové koutky

Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .

4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny

  1. Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
  2. Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
  3. Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
  4. Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.

Co si pochvalují zákazníci

  • Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
  • Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
  • 100% záruka původu kávy
  • Vlastní espresso směsi
  • Prodej od 100 gramů
  • Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

U NÁV V PRAŽÍRNĚ

  1. Úvod
  2. Blog
  3. 3 nejlepší vánoční recepty na skvělou kávu
13.12.2021
Komentáře (0)

3 nejlepší vánoční recepty na skvělou kávu

Vánoce jsou téměř za dveřmi a my pro vás máme hned 3 tipy, jak si doma připravit lahodnou kávu, která nejen zahřeje, ale především skvěle chutná! Užijte si sváteční atmosféru s vůní skořice, čokolády a perníku ve vašem hrníčku.

Vánoční mocha

Máte chuť na něco sladkého a zároveň potřebujete doplnit energii? Pak je vánoční mocha ten správný typ kávového nápoje! Tato čokoládová dobrota vyřeší všechny strasti i trable a přenese vás přímo do vánoční nálady.

Recept

  • 30 ml espressa
  • 250 ml napěněného mléka
  • 1–2 lžíce čokoládového sirupu nebo 5 kostiček čokolády
  • 1 lžička skořice
  • šlehačka na ozdobu
  • perníkový sirup
  • perníkové koření na ozdobu

 

Na dno sklenice přidejte čokoládový sirup nebo rozpuštěnou čokoládu. Rovnou na čokoládu nalijte espresso z oblíbených kávových zrn. V konvičce lehce napěňte mléko a nalijte ho do sklenice s kávou a čokoládou. Tuto sladkou pochoutku zdokonalte pořádnou porcí šlehačky, ozdobte perníkovým sirupem, špetkou skořice a perníkového koření.

Náš tip:

Pokud preferujete domácí přípravu šlehačky, přidejte do ní perníkové koření nebo trošku perníkového sirupu. Až ji ochutnáte, budete se olizovat až za ušima. A protože chuti perníčků není nikdy dost, můžete šlehačku navrch ozdobit rozdrcenými sušenkami.

Perníkové latte

Tuto vánoční klasiku je těžké překonat. Perníková příchuť k Vánocům prostě patří a v hladké mléčné pěně kávy latte funguje opravdu dobře. 

Recept

  • 30 ml espressa
  • 250 ml napěněného mléka
  • 1–2 lžíce perníkového sirupu
  • šlehačka na ozdobu
  • perníkové koření na ozdobu

Do většího hrnku nebo skleničky připravte espresso a smíchejte ho s perníkovým sirupem. Napěňte mléko v konvičce nebo jiném hrnku tak, aby mělo jemnou a hladkou pěnu, a přidejte ho k espressu. Na závěr dozdobte šlehačkou a posypejte perníkovým kořením. 

Vánoční filtrovaná káva

Dáváte raději přednost filtrované kávě před běžným espressem? Pak je tato lahůdka z kávy na filtru určena právě pro vás! Skořice a kardamom pozvednou filtrovanou kávu do jiných rozměrů a lahodná perníková šlehačka vše završí.

Recept

  • 250 ml filtrované kávy
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • šlehačka
  • perníkové koření 

Ještě než se pustíte do přípravy filtrované kávy, nasypte trošku perníkového koření navrch mletých kávových zrn ve filtračním papíru. Přípravu kávy dokončete jako obvykle. Nakonec nastříkejte šlehačku. S tou nešetřete! Ozdobte kořením a vychutnejte si dokonalou chuť!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli