Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U nás v pražírně
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Káva Guatemala Palo Blanco Huehuetenango Honey Organic
Káva Guatemala Palo Blanco Huehuetenango Honey Organic
- Nejoblíbenější

- Popis produktu
- Hodnocení 1
- Komentáře 0
- Káva Guatemala Palo Blanco Huehuetenango Honey OrganicSkladem > 20 ks74 Kč64 Kč bez DPH
Chuťový profil: hrozny, med, mléčná čokoláda
Země původu: Guatemala
Farma: Finca Palo Blanco
Odrůda: Catuai, Caturra
Zpracování: Medové (Honey)
Výška: 1550 – 1950 m.n.m.
Majitel: Ivan Federico Ovalle Altuve
Region: Huehuetenango
SCA skóre: 87,5 bodů
Majitel farmy Ivan Ovalle se zaměřuje na produkci nejvyšší možné kvality zrn s ohledem na ekologii. Jeho farma Finca Palo Blanco se rozprostírá na 60 hektarech z toho 10ha je pralesní rezervace a zbylých 50ha je poseto kávovníky, pěstuje se zde výhradně odrůda Bourbon, Catuai, Caturra a Pacamara. Ve vyšších nadmořských výškách potom SL28, Marsellesa a Parainema. Jeho káva se chlubí také označením ORGANIC, to znamená že byla vypěstována bez použití jakýchkoli pesticidů a hnojiv. Dalším důležitým faktorem kvality je perfektní načasování sběru pouze červených a dokonalých třešní. Důraz se klade na trénink sběračů čímž je zaručena perfektní kvalita. Oblast Huehuetenango je známá pro svou vyšší polohu a stabilní počasí. Teplý vzduch z oblastí Tehuantepec z Mexika se zde mísí s chladným vzduchem z pohoří Chuchumantes, tyto podmínky jsou pro kávu ideální a produkují svou typickou svěží aciditu a ovocnost.
SHB neboli Strictly Hard Bean značí zrno vypěstované v nadmořské výšce vyšší než 1200 m.n.m. Vyšší nadmořská výška znamená nižší teplotu a také delší zrání.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
Postup přípravy:
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.