Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Australia Skybury Plant Fancy Bourbon
Australia Skybury Plant Fancy Bourbon

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 6
- Komentáře 1
- Australia Skybury Plant Fancy BourbonNení skladem100 Kč87 Kč bez DPH
Chuťový profil: Sušené ovoce, čokoláda, ořechy
Země původu: Austrálie
Provincie: Skybury
Nadmořská výška: 600 m n. m.
Zpracování: Mokré (Washed)
Odrůda: Bourbon, Catuai
Charakteristika: Silná káva s lehkou oříškovou chutí, sladkým nádechem ovoce a čokolády. Plnost a svěžest, dělají z této kávy tu nejlépe hodnocenou kávu na světě.
Australia Skybury Plant. Fancy Bourbon
Káva pro labužníky
Na plantážích Skybury se pěstují kávovníky arabica odrůdy Bourbon a Katuai. Farma Skybury je průkopníkem v pěstování kávy v Austrálii a vytvořila unikátní proces mokrého zpracování kávových zrn, které zdůrazňuje vynikající chuť kávy.
Rodinný statek, kde se káva pěstuje, se nachází v Mareeba, v nadmořské výšce asi 550–600m n. m., přibližne 55 km západně od Cairns v Atherton Tablelands v severním Queenslandu. V současné době je tato venkovská oblast slavná především díky rodeu a tabákovému průmyslu. Na počátku dvacátého století byl tento region znovuobjeven pro svou kvalitní kávu, bohužel však v důsledku ekonomických změn a klimatické katastrofy byla kultivace zcela zastavena a teprve v roce 1970 se znovu tradice pěstování kávy oživila.
Káva Skybury se pěstuje, sklízí, zpracovává a balí v zemědělských provozovnách. Zpočátku pěstovaná odrůda Typica, která byla na farmě pěstována, byla postupně nahrazována robustnější a produktivní odrůdou Bourbon. Díky velmi sofistikované technologii zemědělství včetně automatizovaného zavlažování a mechanické sklizni se ročně vyprodukuje asi 150 tun kávy, přičemž na všech pracích se podílí pouhých 8 lidí.
Tato káva je originálně balena v pytlích s uměleckými motivy, vycházejícími z nástěnných jeskynních maleb, které se v této oblasti nacházejí. Káva Skybury je tak vyhledávána nejen pro svou výjimečnou kvalitu, ale obchody s kávovými specialitami také rády využívají tyto pytle pro dekoraci.
Káva Skybury má pověst raritní kávy, která je vyhledávána především znalci a kávovými nadšenci. V Austrálii se pak těší velkému zájmu turistů.
Na sáčku se můžete těšit na tuto krásnou etiketu, kterou pro Vás připravil náš pražič Filip:
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 9 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.