Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Yemen Mocha Matari
Yemen Mocha Matari

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 16
- Komentáře 0
- Yemen Mocha MatariNení skladem88 Kč77 Kč bez DPH
Chuťový profil: kardamon, čokoláda, skořice, banán
Země původu: Jemen
Provincie: Bani Mattar
Nadmořská výška: 2000 m n. m.
Zpracování: Natural
Odrůda: Heirloom
Charakteristika: Má plné a komplexní tělo. Její jemná acidita je nezaměnitelná. Působí lehce a svěže.
Acidita:
Hořkost:
Sladkost:
Tato káva je velmi vzácná a patří do skupiny Gourmet káv. Jemen Mocha Matari je jedním z nejstarších druhů kávy na světě, který je pěstován a zpracován stejným způsobem už více než 1000 let.
Nenechte se zmást slovem "Mocca" v názvu, to neodkazuje na čokoládu, ale na název Yemenského přístavu.
Káva Matari patří mezi nejlepší jemenské kávy.
Tradice pěstování kávy v Jemenu sahá nejméně do 13. století. Podle některých zdrojů se zde káva pěstovala již o několik století dříve. Charakteristické je pro tuto zemi pěstování na horských terasách. Pradávné kávovníky odrůdy Typica a Bourbon vznikly právě zde.
Dodnes se zde káva pěstuje obdobně jako před mnoha stoletími, a to je znát na charakteristickém chuťovém profilu jemenské kávy. Nejkvalitnější kávy z této země nesou označení Matari, Sinani a Sharki. V současnosti se v této zemi nachází více jak 300 tisíc kávových farem.
Na sáčku se můžete těšit na tuto krásnou etiketu, kterou pro Vás připravil náš pražič Filip:
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.