- Štítky blogu
- káva
- pražírna
- pražená káva
- kafe
- zrnková káva
- arabica
- zdraví
- pražení
- kroměříž
- kávovar
- kanárské ostrovy
- robusta
- indie
- kopi luwak
- cibetka
- Cibetková káva
- květen
- mládež
- pití kávy
- den matek
- kdy začít pít kávu
- káva pro mladistvé
- káva a mládež
- svátek maminek
- ekologie
- bali
- luxus
- čerstvá káva
- hario
- termohrnek
- udržitelnost
- odpovědnost
- kávový svět
- coffee to go
- den otců
- táta
- káva pro maminku
- kávová produkce
- los castaňos
- filtr
- cibetková káva
- kávovary
- nivona
- coffee
- batch brew
- kava
- hulín
- lidé
- výběrová káva
Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
Černá káva: Jaký typ kávovaru je nejvhodnější?
Chcete si doma připravit dokonalou kávu, ale nevíte, jaký způsob zvolit? Ať hledáte snadnou cestu k šálku oblíbené kávy, nebo si s kávou rádi hrajete a dáte si na čas, připravili jsme pro vás výčet nejčastějších kávovarů pro přípravu skvělé černé kávy. Přičemž při výběru vhodného kávovaru je klíčový váš preferovaný typ kávy
Espresso, nebo černá káva?
Patříte mezi příznivce espressa v podobě malé silné kávy s bohatou crémou, nebo si raději pochutnáte na kávě s mlékem typu cappuccino, caffè latte apod.? Mějte na paměti, že v tomto případě výběrem kvalitního kávovaru příprava vaší kávy nekončí. Výroba poctivého espressa nebo kávy na jeho bázi vyžaduje mimo jiné mnoho času a zkušeností. Pro ty, kteří si chtějí dopřát lahodnou kávu s menší intenzitou než espresso, avšak stále s bohatou chutí, jsou vynikající volbou kávovary na filtrovanou kávu a jejich alternativy. Jsou snadno použitelné a nabízejí úplně jiný požitek z přípravy i konzumace kávy.
Metody přípravy černé kávy
French press
Asi nejsnadnější přípravou černé kávy je tzv. turek neboli turecká káva, která se těší velké oblibě v mnoha českých domácnostech. Nevýhodou je extrakce látek z kávové sedliny, které nejsou ani chutné, ani nijak prospěšné pro naše trávení. Pokud byste si chtěli začít kávu připravovat kvalitnější metodou, skvělou alternativou je french press.
Jedná se o levný a jednoduchý kávovar, pomocí kterého si doma připravíte opravdu chutnou kávu. Hrubě namletou kávu zalijete horkou vodou, necháte louhovat, nakonec pístem stlačíte a kávu přefiltrujete. Oproti přípravě turka se zde káva extrahuje jen několik minut a díky přefiltrování přes síťku dostanete chutnou a čistou kávu za pár minut.
Moka konvička
Pomocí moka konvičky si připravíte malou silnou kávu,velmi podobnou espressu. Ostatně, přesně takový byl záměr jejího vynálezce Alfonsa Bialetti, který chtěl Italům dopřát jejich oblíbené espresso v pohodlí domova.
Hlavní výhodou oproti espresso kávovarům je nízká pořizovací cena konvičky, která se pohybuje ve stokorunách. Pak už stačí naplnit spodní nádobu vodou, do sítka přidat jemně mletou výběrovou kávu, zašroubovat, umístit na zdroj tepla a nechat vařit. Extrakce kávy trvá přibližně 2 minuty. Navíc, pokud rádi cestujete, v moka konvičce si připravíte kávu třeba i na ohni.
Filtrovaná káva
Filtrovaná káva má obrovskou výhodu v tom, že jí můžete připravit větší objem, aniž byste ovlivnili výslednou kvalitu nápoje. Pokud milujete velkou kávu nebo často servírujete kávu pro hodně lidí, je pro vás příprava filtrované kávy ideální volbou. Jedná se o metodu, kdy se káva extrahuje louhováním ve vodě a následně protéká přes filtrační papír nebo sítko. Výsledkem je perfektně čistá káva. Pro výrobu můžete volit mezi manuálním a elektrickým překapávačem. Oba typy mají své klady a zápory. Výhodou překapávačů je jejich velká tolerance hrubosti použité kávy, mletí kávy pro filtrovanou kávu není proto zdaleka takovým oříškem, jako při přípravě poctivého espressa. Elektrické překapávače kromě ohřátí vody často nabízejí rovněž ohřívání již hotové kávy. Za tento komfort si samozřejmě oproti manuální variantě připlatíte.