Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Káva k zakousnutí
- Cascara
Cascara
- Nejoblíbenější
- Popis produktu
- Hodnocení 17
- Komentáře 0
- CascaraSkladem > 20 ks110 Kč96 Kč bez DPH
Už je to tak. Královna kávového světa je zpět na scéně!
Chuťový profil: Intenzivně sladká, ovocná chuť; včelí med, medový meloun
Kraj: Alajuela, centrální údolí
Proces zpracování: Přírodní
Výrobce: Hacienda Sonora
Costa Rica – Hacienda Sonora
Více než padesát let se rodina Guardia úspěšně věnuje pěstování kávy na své krásné Haciendě. Plantáže o rozloze 100 ha se nachází na svazích sopky Poás v centrálním údolí Kostariky s velkými částmi nedotčené džungle. Kávovníky se pěstují ve stínu stromů, které poskytují spoustu výživy z padajících listů a zároveň rostliny chrání před přímým slunečním zářením. Nabízejí ideální mikroklima pro pěstování kvalitních mikrolotů. Energie na farmě je generována vodou poháněnou Peltonovou turbínou a lze ji proto považovat za 100% zelenou energii.
A co je to vlastně cascara?
Pravděpodobně nejstarší způsob konzumace kávových třešní a dost možná kofeinu vůbec.
Kdysi velmi oblíbená surovina všech baristů, kávomilů a dokonce i čajových nadšenců. Dnes takzvaná superpotravina, přímo narvaná antioxidanty, kofeinem a úžasnou chutí.
Cascara, ze španělského "cáscara" (lusk) je zpracovaná a usušená slupka, která obaluje kávová zrna. Odpad to ale rozhodně není, cascara je v podstatě superpotravina plná vitamínů a antioxidantů. Obsahuje polyfenoly, které posilují imunitní systém a chrání před depresemi. Železa obsahuje cascara kupříkladu 3× více než špenát a draslíku má 2× víc než banán. Vyhodit takové slupky by byla docela škoda, nemyslíte?
Jak cascaru připravit a jak chutná?
Určitě se podobá více čaji než kávě, vždyť se také připravuje jako čaj. Naše doporučení je 17 g cascary na 500 ml vody o teplotě 90 °C. Louhovat nechte 5–10 min, podle toho, jak chcete mít čaj silný. Chuť se podobá čaji Rooibos nebo čaji z šípků. Ve vůni pak najdete rozinky nebo třešně. Nebojte se však experimentovat, do extraktu se tradičně přidává skořice nebo zázvor. Zkusit můžete také přidat med a citron. Fantazii se meze nekladou, cascara vám pomůže objevit úplně nové chutě a vůně.
Pokud jste dočetli až sem, máme pro vás ještě jeden tajný tip. O cold brew jste už určitě slyšeli. Zkuste místo kávy připravit cold brew z cascary. Věřte nám, stojí to za to!
Pevné zdraví a dobrou chuť!
Na sáčku se můžete těšit na tuto krásnou etiketu, kterou pro Vás připravil náš pražič Filip: