Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
02.04.2019
Velikonoční zrníčko 2019
Dobré dopoledne přátelé, máme tady duben a s ním i novou kávu měsíce. Zatím co po většinu měsíců si lámeme hlavu čím, že vám to tentokráte uděláme ra... číst celé
02.04.2019
Cibetková káva
Přátelé, máme velkou radost. V dnešní poště jsme dostali tento hezký balíček a v něm 500g cibetkové kávy z Indonesie z farmy pana Puspipteka. Jedná s... číst celé
26.03.2019
Naskladněny nové dózy od Coffee Vacu
Včera dorazila nová dávka vákuových dóz Coffee Vac. Máme opět v provedení 150g a 250g s tím, že máme i krásné jarní a svěží motivy.  Nic neškodí kávě... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Káva na cestách

Kávovary NIVONA
Prodej, servis, poradenství

Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA  

Důvody, proč zvolit kávu z naší pražírny

Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá
Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku
Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici
Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem
Při objednávce nad 1000,- poštovné zdarma
Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
100% záruka původu kávy
Vlastní espresso směsi
Prodej od 50-ti gramů
Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

                  

Otevírací doba

Pražírna Šafaříkova ulice

Po - Pá
7:30 - 17:30
So - Ne
13:00 - 17:00

Coffe Bar Tesco
Po - Ne
7:00 - 19:00

Pražírna Hulín
Po - Pá
7:30 - 16:00

Kafíčko Kovářská ulice
Po - Pá
7:00 - 16:00

 

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

 

 Kávové předplatné - ... z pražírny rovnou k vám ...

 

 

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

 
 

 

Videoblog:

Naše káva v kapslích pro Nespresso



Prodej a servis kávovarů NIVONA



Do Indie za kávou - díl 1.



Stáváme se partnerem Velké vánoční jízdy

  1. Úvod
  2. Z kávového světa
Z Kroměříže na kraj světa, aneb moje první cesta za kávou – díl 2.

Bylo jen pár minut po jedné hodině ranní, a já jsem se po vystoupení z letadla a absolvování imigrační procedury ocitnul před letištní halou doslova „na ulici“.

Jel jsem sice na blind, ale ubytování jsem měl zajištěno přes Booking někde v centru města, o němž jsem z Wikipedie věděl, že má něco kolem 6ti miliónů obyvatel.

Mimo to jsem byl vyzbrojen cennými radami majitele kroměřížské indické restaurace Ganga restu, pana Mohana. Ten mi před odletem poradil co jíst a pít, a čemu se naopak zcela vyhnout.

Přiznávám, že první srážka s realitou překonala všechny mé představy. Všude bylo neuvěřitelně moc lidí, kteří pořád něco štěbetali, a neustále na sebe pokřikovali. Cítil jsem velkou únavu a pocit nejistoty zaháněl myšlenkou na teplou sprchu a postel.

K tomu všemu stačilo poměrně málo, a sice zdolat necelých 40 kilometrů, k čemuž jsem se rozhodl využít služeb rychle se rozvíjející služby UBER (Síť civilních taxíků, s jejichž řidiči komunikujete prostřednictvím aplikace v telefonu. Platba ve většině případů probíhá prostřednictvím platební karty, přičemž přibližnou cenu znáte předem, a tak nemůže dojít k nežádoucím diskusím o kolik že se cesta nakonec prodraží).

Zatím co u nás má UBER z provozního hlediska mnoho „legislativních“ problémů, tak v Indii je takřka „národním dopravcem“. U nástupního místa bylo více než 150 téměř identických světlých aut, a najít to jedno jediné s SPZ, která by odpovídala té z telefonu zabralo neskutečných 20 minut. Řidič byl příjemný chlapík, od kterého jsem se cestou dozvěděl, že nikdo přesně neví, kolik lidí v Bengalúru žije. Říkal, že to bude něco mezi jedním až dvaceti miliony. Moc se mi tomu nechtělo věřit, ale v průběhu následujících dnů ke mě docházely údaje hovořící o počtu 4, 7, 15 a 22 milionů. Později jsem se dozvěděl, že je to zapříčiněno velkou migrací obyvatel, která se za posledních 20 let na Bengalúru podepsala dosti negativně. Jejím důvodem je příchod velkých IT firem, jež daly práci spoustě zdejších obyvatel. To přilákalo také statisíce lidí z chudého severu země, což město neskutečně přelidnilo a do jisté míry také zničilo.

Z původně relativně „malého“ historického města se stalo páté nejlidnatější indické město plné kontrastů v podobenství „krásy a nepořádku“. Můj první den, který jsem celý strávil ve městě, vydá na téměř hodinové povídání, což by v písemném podání znamenalo, že se na plantáž dostaneme až někdy v prosincovém čísle. A tak to již nyní vezmu jen v bodech s tím, že více si o tom řekneme na připravovaných Indických kávových večerech, na které vás tímto zvu.

Ten první se uskuteční v pražírně v úterý 12. března. Přesné info bude již brzy na našem facebooku. Jeden den v Bengalúru:

- nádherné město plné památek, chrámů, obchůdků, tržišť, v jehož centru je krásná botanická zahrada. Je to město, ve kterém je až neskutečně cítit vliv britské kolonizace. Lidé, se kterými jsem hovořil, přirovnávali příchod Britů a Východoindické společnosti k příchodu Rusů v roce 1968

- snad každý Ind vlastní řidičský průkaz na motocykl, a pokud náhodou nemá ten průkaz, tak určitě má alespoň ten motocykl

- doprava je pro našince doslova šílená a možná až nepochopitelná, je až s podivem, že jsem za celý týden viděl jen jedinou dopravní nehodu. A to ti lidé nosí ve většině případů klasické žabky, a helmu vidíte jen zřídka. Tady více než na 100% platí, že domorodec se vyzná, ví naprosto přesně kdy a kam. Pro člověka neznalého místních problémů to vypadá jako neskutečný chaos a zmatek, ale je to velice dobře fungují organismus, ve kterém každý zná svou cestu. Jinak parkoviště na indické ulici vypadá asi takto: auto, motorka, kráva, osel, motorka, kráva, kráva, auto, osel ...

- Indie nikdy nespí a pokud ano, tak jen proto, že spíte Vy

- v Indii nejsi nikdy sám, možná tak na toaletě

- v Indii je naprosto normální, že ve čtyřhvězdičkovém hotelu teče voda, někdy i teplá (o Indii se všeobecně ví, že má s vodou obrovské problémy, ale spousta humanitárních organizací a místních politiků slibují, že to v dohledné době vyřeší - minimálně na billboardech)

- ceny v přepočtu na KČ: čtyřhvězdičkový hotel se snídaní 650,- (tři hvězdičky o cca 150 méně) / taxi z letiště (40km) 300,- / jízda taxíkem v délce 300 km cca 1.200,- / běžný oběd na ulici 40-50,- /muzea, zahrady cca 40-80,- / 0,5l balené značkové vody 15,- /turistický průvodce na jeden den 600,-

- v Indii téměř neexistuje střední třída, buď jsou lidé chudí a nebo majetní

- za celý den jsem v tom mnohamilionovém městě viděl pouze tři žebráky (a to jsem navštívil nejrůznější čtvrti), nemyslím si však, že zvěsti o tamní žebrotě nejsou pravdivé. Zkrátka jsem jen „měl štěstí“ a viděl co jsem viděl

- Indové se na první pohled mohou zdát odpudiví a nebezpeční, ale myslím, že jsou to v drtivé většině případů milí a hodní lidé, kteří si navíc nestěžují

- všudy přítomný nepořádek na ulicích a veřejných prostranstvích byl neskutečně tristní a smutný. Přitom doma mají uklizeno a čisto a tamní kamenné obchody si vůbec v ničem nezadají s těmi u nás. Až tam jednou někoho napadne, že když všichni nezaměstnaní budou každý den 30 minut uklízet, bude z Indie za necelý měsíc nádherná a čistá země. Já ale nejsem politik, ani snílek, a tak se nechci přít o tom co je a není možné.

- k životu v Indii vám stačí průměrná angličtina, ruka, noha a selský rozum

- Indii by měl zažít, protože pak si po návratu bude mnohem více vážit toho, že vám z kohoutku teče teplá a čistá voda

Z Kroměříže na kraj světa, aneb moje první cesta za kávou – díl 1.

S pražením kávy jsme v Kroměříži začali v roce 2013 a od prvního dne bylo mým velkým přáním navštívit nějakou kávovou plantáž. Bylo to přání, které tady bylo takřka denně a které bylo nedílnou součástí každé upražené kávy.

Vždy jsem si představoval, že to bude plantáž někde v Americe, nejspíš v některé zemi její latinské části. Mám moc rád kávu z Cuby a tak jsem častokrát přemýšlel právě o tomto krásném a přesto tolik kontroverzním ostrovním státě.

Když se na konci roku naskytla příležitost pracovní cesty do Spojených Arabských Emirátů, rozhodl jsem se, že po jejím naplnění se vydám ještě o kousek dál, do Indie.

Nejsem sice žádný velký cestovatel, nicméně pod vlivem přednášek a knih Ladislava Zibury jsem se rozhodl absolvovat celou cestu jak se říká na „pank“, tedy na vlastní pěst. V průběhu vánočních svátků jsem mezi pohádkami a cukrovým studoval mapy jižní části Indie, přesněji správního celku Karnátaka (Indie jich má celkem 30) odkud pochází jedna oblíbená káva Monsooned Malabar. Přiznám, že původně jsem mířil právě na tuto kávu, kterou osobně řadím do výběru nejlepších pěti káv jenž u nás pražíme. Však protože Indie pro mne do té doby představovala velkou neznámou a nemajíc ani tucha, jak to v té zemi chodí (a také s přihlédnutím k faktu, že na celou cestu mám pouze pět dnů), zvolil jsem strategicky bližší kávovou oblast Chickmagaluru, která se nachází necelých 300 kilometrů od pátého největšího města Bengalúru (cca 10-15 milionů obyvatel).

Všemocný internet mi po pár minutách studia prozradil, že městečko Chickmagalur, je je se svými cca 120.000 obyvateli nejen správním městem dané oblasti, ale především to, že pro tamní kávu je důležité asi tak jako u nás Znojmo pro okurky a víno.

Ze stránek indické kávové komory jsem zjistil, že se v dané oblasti sice nachází vice než padesát kávových plantáží, nicméně mě se na internetu podařilo nalézt pouze tři. O to větší překvapení bylo, když ráno 31. ledna obdržel pozitivní odpověď od jistého pana Nischita, že skutečně provozuje kávovou plantáž a že se v daném termínu mohu přijet podívat. Po krátké úvaze jsem si 20 minut před silvestrovským přípitkem objednal letenku, a o deset dní později jsem po vykonání arabské mise přistál na mezinárodním letišti v Bengalúru.

turek a Turek

Turecká káva či zkráceně turek (hovorově káva s lógrem) je v našich končinách stale fenomén běžného dne většiny z nás. Zkráceně je to česká a slovenská varianta kávy připravovaná zalitím a spařením mleté zrnkové kávy vroucí vodou. S kávou připravovanou v Turecku to má společný jen název. V Česku se takovýmto způsobem připravuje většina kávy, asi 70 procent šálků celkově a 80 procent doma. 

Odborníci a znalci ale tento druh kávy příliš neoceňují kvůli jejím horším chuťovým vlastnostem oproti jiným druhům kávy.

Pro přípravu kvalitní turecké kávy je důležité vybrat kvalitní kávová zrna, která by neměla být přepražená, dlouho namletá a měla by být čerstvá. Ideální je namlít kávu krátce před přípravou. Káva se připravuje z množství 8 až 12 g. Voda by v žádném případě neměla projít varem, resp káva by se měla zalít vodou o teplotě ideálně 95 °C a nechat odstát asi 3 minuty, aby zchládla na teplotu asi 70 °C. Při této teplotě už došlo k dostatečné extrakci a káva by se měla co nejrychleji vypít. Při delším louhování se uvolňují hořké třísloviny, které mohou škodit žaludku. Z rozmachem moderních kávových přístrojů však tento způsob přípravy začíná pomalu ustupovat a lze předpokládat že v průběhu příští dekády klesne počet takto připravených káv pod 50%.

Pravá Turecká káva Turecká či nepřesně arabská mokka, případně turecká, arabská káva je způsob přípravy kávy v džezvě, tedy oné krásné kovové konvičce.

Jemně umletá pražená kávová zrna se nasypou do nahřáté džezvy, zalijí vodou a nechají rychle přejít varem. Jakmile nápoj vykypí do horního límce konvičky, sejme se konvička s ohně a káva se nalévá do šálků. Na rozdíl od modernějších způsobů přípravy obsahuje turecká káva sedlinu, která se usadí na dně šálku. Proto musí být káva jemně umletá.

Druhým způsobem je jemně mletou kávu smíchat se studenou vodou a cukrem a přivést k varu. Nechá se třikrát vzkypět a nalévá se přes sítko. Tato cesta se na první pohled může zdát poněkud složitá a zdlouhavá, ale věřte, že odměnou Vám bude šálek lahodného nápoje, který dá slůvku “turek” zcel jiný význam J

„Dám si presso ...“

Milí přátelé,

dnes za Vámi přicházím s poněkud ožehavým tématem, a to sice s tím, jak správně pojmenovat kávu, kterou pijeme. Protentokrát ale nemyslím to, zda pijeme arabicu či robustu, ale spíše to, jakou formu přípravy a tím i chuť zvolíme.

Velice často slýchávám „dám si presso,“ nebo „prosím piccolo“. Od prvního momentu, kdy jsem se postavil za kávovar, jsem zastáncem názoru, že zákazník si přišel pro kávu a ne pro přednášku - ano, je to označení jako kterékoliv jiné. Ale stejně se vždy zeptám, co že si to milý chce vlastně dát?

Zatímco v případě piccola, což je mimochodem český název pro „neexistující“ kávu (zkuste si někdy v Itálii objednat piccolo ... Ať už dostanete cokoliv, káva to nikdy nebude), tak v případě „pressa“ je to opravdový rébus.

Někteří lidé si pod pojmem „presso“ představí malý šálek plný kávy (správně espresso). Jiní očekávají „klasický hrnek“ plný kávy (správně Americano), a ten zbytek by rád něco mezi tím (neboli lungo). No a teď „babo raď“, co má barista do šálku vlastně připravit tak, aby byl zákazník spokojený. Pokaždé když se snažím ujistit se, co si zákazník doopravdy přeje však narážím na rozpačitý pohled „jak je možné, že neví, co tím myslím?“

Já osobně s tím nemám problém, těší mne, jak je nás kávová kultura čím dál tím více v oblibě a to, jak objevujeme kávu den za dnem víc a víc. Mám pocit, že snad každý den potkám člověka, který se naučí znát svou kávu a nestydí se říct si o ni správným způsobem.

Mým osobním favoritem je Americano a přiznám se, že se samotným slůvkem mám do dneška problém. Nelíbí se mi, působí na mě tak nějak zvláštně, jako kdybych říkal, že co je americké, je lepší. Následný, poněkud rozpačitý pohled obsluhy tomu vůbec nepomáhá. Před lety jsem si ale řekl, že jedním z cílů naší pražírny by mělo být právě šíření kávové kultury, a tak se snažím v tomto počínání pokračovat.

Když jsme otevírali Pražírnu a poprvé tvořili náš nápojový lístek, nechali jsme se inspirovat paní Petrou Veselou, nejlepší českou baristkou a dvojnásobnou vítězkou světového šampionátu v přípravě kávy, a „nápoják“ seskládali ze cela běžných kávových receptur, tak jak je „kávový svět“ považuje za správné. Tím bych rád řekl jen to, že ani já nemám patent na rozum, natož abych se cítil být povolanou osobou ke školení druhých, ale stále je dobré mít na mysli, že naše poznatky a postupy vycházejí z toho jak to v kávovém světě chodí a funguje a toto bychom rádi přibližovali i Vám, našim zákazníkům.

Prosím, neberte tento příspěvek jako dogma, ale pouze jako vyjádření našeho přání a snahy sjednotit kávový slovník české veřejnosti a dosáhnout toh, že když si v jakémkoliv nejmenovaném pekařství nebo kavárně dám ke koblize oblíbené Americano, nedostanu do kelímku hodně přísné espresso.

Díky Vám všem za Vaši přízeň, inspiraci a trpělivost.

S přáním krásného jara,

Josef Hora, Kroměřížská pražírna kávy

  

Nejběžnější kávové nápoje:

Ristretto

Ristretto je nápoj pocházející z jižní Itálie. Je velice podobné espressu, rozdílem je však jeho objem, který se pohybuje okolo 20ml. K „pokrácení“ espressa se uchylují místní milovníci kávy kvůli vysokým teplotám, aby při pití nedocházelo ke zvyšování teploty organismu. V chuti by mělo být ristretto o něco méně hořké, naopak sladkost a acidita jsou ještě výraznější.

Díky vyššímu podílu extrakce je samozřejmě silnější tělo.

 

Espresso

Ač je předmětem nekonečných debat, espresso neexistuje ve více variantách – není žádné piccolo, malé nebo velké espresso, espresso je skutečně jen jedno. Espresso je nápoj o objemu 30 ±5 ml s doporučeným časem extrakce 20 až 30 sekund, vyrobený pod tlakem přibližně 9 barů.

Institut Nazionale Espresso Italiano, jenž vydává certifikát jen těm provozům, které splní tyto technické parametry (dle PDF L’Espresso Italiano Certificato) ve své specifikaci říká: · Hmotnost porce mleté kávy 7 g ± 0,5 · Výstupní teplota vody z kávovaru 88 °C ± 2 °C · Teplota nápoje v šálku 67 °C ± 3 °C · Vstupní tlak vody 9 bar ± 1 · Doba extrakce 25 sekund ± 2,5 sekundy · Kofein < 100 mg/šálek · Objem nápoje v šálku včetně cremy 25 ml ± 2,5 Moderní pojetí espressa povoluje (ne-li doporučuje) mírnou úpravu parametrů tak, aby barista získal z jednotlivého druhu a odrůdy kávy její nejlepší potenciál. Měnit může teplotu vody, tlak a gramáž mleté kávy na porci (8-11 g). Extrakt obsahuje vodu, aromatické oleje, kyseliny, cukry, karamely, kofein; crema na povrchu pak ještě oxid uhličitý. Crema má oříškovou barvu, může být kropenatá. Nápoj je konzistencí viskózní emulze. Zážitek zprostředkovává silná koncentrace chutí, kde se snoubí přirozená sladkost, acidita a hořkost. Dochuť má být příjemná a má přetrvat několik minut. Je to tedy především chuť, co určuje kvalitu nápoje, nikoliv např. barva a pevnost cremy.

Lungo Lungo znamená italsky dlouhý, vodový, zředěný, a od toho se odvíjí i povaha nápoje z páky espresso kávovaru. Množství kávy v košíku zůstává stejné jako u espressa, ale výsledné množství nápoje je dvojnásobné. U jedné dávky je to z 8 g kávy 60 ml nápoje, ze dvou dávek kávy je to pak z 16 g výsledných 120 ml nápoje.

Americano Jedná se o espresso doplněné horkou vodou pro zvýšení jeho objemu, a to typicky v poměru 1:5. Z hlediska zákazníka požadujícího „velké espresso“ je americano jeho jedinou správnou náhradou. Přípustné jsou oba postupy: nejdřív espresso a potom horká voda, či nejdříve voda a potom espresso. Druhý postup bývá pojmenováván také jako long black. Ani americano svůj název nedostalo náhodou, podle legendy vzniklo za druhé světové války, kdy americkým vojákům nechutnalo silné espresso, a nechávali si ho proto ředit vodou.

Cappuccino Nápoj o celkovém objemu 150 až 180 ml, jehož základem je 30 ml espressa, do kterého se vlévá teplé mléko. V původní italské receptuře obsahuje 2 cm vysokou hutnou pěnu na horkém mléce. Novější variantou je tzv. seattle style cappuccino, kde je místo husté pěny na povrchu tzv. mikropěna. Ta je více provázaná s mlékem a po napití vytvoří příjemný, až sametový pocit v ústech.

 

Caffè latte Caffè latte je nápoj o objemu více než 250 ml. Oproti cappuccinu je rozdíl v celkovém objemu a také v menším podílu pěny. Caffè latte se připravuje do širokého šálku s ouškem. V Itálii vzniklo jako káva pro děti a jedná se o jeden z méně oblíbených nápojů.

Rozdíl mezi Caffè latte a Latte macchiato, jež je velmi oblíbené v Česku a pod jednoduchým „latte“ si ho většina z nás představí je ten, že Latte Macchiato se připravuje do vysoké sklenice a espresso se nalévá jako poslední, vytváří na povrchu nápoje typickou skvrnu od kávy a tvoří klasické tři vrstvy mléčné pěny, espressa a mléka.

Při objednávání těchto mléčných nápojů (zvláště v italofonních oblastech) však doporučujeme nevynechat slovo caffè, a neomezit své přání na pouhé „latte“, jak je v českých končinách nesprávně zvykem. Zákazník by se mohl nadít prosté sklenice mléka.

Piccolo

Netrápí nás ani tak samotná přítomnost slova piccolo v nápojových lístcích, jako spíše devastace pojmu espresso. Podnik, který nabízí piccolo (a třeba i ucházející chuti a správných parametrů), vžd nabízí espresso, které nereprezentuje vůbec nic, co by se dalo pít. To je právě to, co bychom si přáli, aby z kaváren jednou zmizelo: světácky nazývané, avšak nesprávné „presso“. Zůstat může jen jedno jediné, zato dokonale vyladěné a skvěle chutnající espresso. Nápoj s názvem 'piccolo' sice ve světě velmi regionálně existuje, ale ne v takové podobě, v jaké ho chápe český spotřebitel — jako malou porci čistého kávového extraktu. Např. v Londýně, Sydney, či v Berlíně si jej objednat místy lze, na stůl však přistane některá z variant mléčného nápoje na základě espressa.

České 'presso' České presso je v baristických kruzích ustálený pojem pro nápoj o objemu 1-2 dl, přičemž veškerý objem vody natéká do šálku přes mletou kávu v páce kávovaru. Způsoby, jak tohoto nadměrného objemu dosáhnout, jsou dva, oba nesprávné: · příliš hrubě mletá káva, čas extrakce je 10-30 sekund, výsledek je podextrahovaný, řídký, postrádá koncentraci chutí, typickou viskozitu, pěna je velice světlá nebo žádná · správně namletá káva, čas extrakce je tak dlouhý, dokud nenateče plný šálek, výjimkou nejsou časy přes 90 sekund. Vše po 30. sekundě už je jen nevábně zapáchající voda obsahující dřevité látky. V šálku výrazně hořká chuť, postrádá viskozitu, pěna je bělavá; obsahuje více kofeinu kvůli delšímu času extrakce.

Vaše vlastní kavárna u vás doma, aneb seznamte se s Nivonou

NIVONA - německá značka se švýcarským srdcem Automatické kávovary NIVONA patří mezi špičkové kávovary. Vnitřní funkce a design jsou ze Švýcarska, koncepce a technické know-how z Německa. Německá společnost NIVONA Apparate GmbH, se sídlem v Norimberku, vychází z mnohaleté tradice a zkušeností.

Kávovary NIVONA se vyznačují vynikající kvalitou připravovaných nápojů, snadnou obsluhou a automatickou údržbou, splňující vysoké hygienické standardy. V Německu patří NIVONA mezi nejvíce prodávané značky automatických kávovarů.

Kávovary NIVONA jsou primárně určeny pro domácnosti. Značné obliby však dosáhly i v kancelářích, drobných podnikatelských službách, ordinacích, malých firmách nebo kavárnách.

Mezi stálice v kvalitě technologií právem patří kalený tichý mlýnek, který je rychlý a účinný. Novinkou je automatický proplach mléčných cest. Společně s vyjímatelnou spařovací jednotkou, maximálně usnadňuje provoz a udržuje hygienu kávovaru.

Dlouhodobá kvalita a spolehlivost přináší vysoká ocenění mnoha spokojených zákazníků.

V úvodu měsíce března jsme absolvovali povinné servisní školení přímo u importéra a nyní vám již tak můžeme nabídnout kompletní portfolio služeb v oblasti poradenství, prodeje a servisu. Navíc dvouletá záruka bez omezení na udělané množství káv a jako bonus ke každému zakoupenému kávovaru od nás dostane 2 kg kávy ZDARMA.

Když se řekne ... NIVONA

Aromatická, stimulující, čistá radost ze života. Káva je nejoblíbenějším životabudičem na světě a radostnou součástí naší kultury. Díky tomu vznikla u nás i po celém světě řada různých stylů, způsobů přípravy a preferencí.

S pomocí technicky dokonalých plně automatických kávovarů od společnosti NIVONA můžete objevovat a naplňovat svou vášeň pro kávu. Ať již upřednostňujete tradiční způsoby přípravy kávy nebo sledujete nejnovější trendy ve výrobě espressa, v našich aktuálních modelech řady NIVONA najdete ideálního partnera pro vaše každodenní zážitky s kávou.

Funkčnost a design ze Švýcarska; koncepce a technické know-how z Německa: NIVONA žije a dýchá kávovou kulturou.

Naše aktuální nabídka

Olej pro pražičky TOPER - Mobil SHC Polyrex 462 - 390 g

 

 

Vážení kolegové pražiči. V rámci údržby našeho pražícího stroje TOPER jsme narazili na potřebu promazat pražící buben. Dle manuálu je k tomuto výrobcem předepsaný olej Mobil SHC Polyrex 462. Jak se však ukázalo, daný typ se u nás nedá sehnat (resp. ne jeden ks).


Požádali jsme o pomoc shop prodejoleju.cz a na půl koupili celé balení přímo v Británii. Máte-li zájem o koupi tohoto maziva stačí nás kontaktovat na e-mailu obchod@kava-kromeriz.cz, případně na +420 603 365 958.


Cena jedné tuby je 400,- bez DPH + poštovné.

 

 

Vánoční dárkové balíčky pro firmy

 

Vánoční dárkové balíčky pro firmy

 

Dopřejte svým klientům, partnerům a kolegům potěšení z té nejlepší kávy.

 

Vánoční svátky se pomalu blíží, a proto jsme pro vás připravili vánoční balíčky kávy za VELKOOBCHODNÍ CENY. Stačí nás kontaktovat a my již vše zařídíme.

 

Těšit se můžete na krásné dárkové balení kávy, které je skvělou pozorností a zároveň výborným vánočním dárkem pro všechny zaměstnance i klienty, kteří si rádi pochutnají na výborné kávě.

 

Káva od nás je vždy kvalitní a čerstvě pražená, na tom si zakládáme. Balíčky navíc opatříme reklamní etiketou s vaším textem a logem.

 

Pro vánoční balíčky máme připraven kompletní sortiment naší pražírny. Tedy devět výběrových arabic z nejrůznějších koutů světa a šest espresso směsí, ze kterých si vybere opravdu každý.

 

Kontaktujte nás a my vám připravíme tolik vánočních balení kávy, kolik jen budete chtít! Společně se dohodneme na detailech (např. kterou kávu budete chtít objednat a jaké bude množství a balení) a vy si již nebudete muset lámat hlavu s vánočními dárky.

 

Kontaktujte nás!

E-mail: obchod@kava-kromeriz.cz

Telefon: +420 603 365 958

Beseda o Férové kávě od NaZemi

 

Ve středu 21. října proběhlo v prostorách kroměřížské kavárny La Fresca setkání se zástupci pěstitelů fair tradové kávy z Mexika a Guatemaly.

Zprostředkovatelem tohoto setkání byla brněnská organizace "NaZemi", jejiž lidé pozvali do České republiky Eimara a Walfredem, jenž můžete mj. znát z tohoto dokumentu České Televize.

Eimar Velazquez Mazariegos je členem pěstitelského družstva ISMAM na jihu Mexika, Juan Walfred Martinez družstva Peňa Roja na severozápadě Guatemaly. Oba na svých vysokohorských pozemcích pěstují kávu arabiku a mají zároveň na starosti komunikaci se členy družstva. To zahrnuje předávání informací z centrály družstva, získávání podnětů, dovysvětlování procesů. Eimar navíc působí jako obchodní manažer.

"Lidé by měli kupovat fairtradovou kávu, protože pomáhají chudým lidem, aby měli důstojnější život a mohli poskytnout vzdělání svým dětem," říká Eimar Velazquez Mazariegos z mexického družstva ISMAM (toto družstvo sdružuje více než 760 pěstitelů).

"Tendence poslední doby je zařadit se do nějakého družstva. Pěstitelé mimo družsvo jsou snadnou kořistí pro místní výkupce. Prodají svou kávu za velmi nízkou cenu a nezískávají k ní žádnou technickou podporu," říká Juan Walfred Martinez z guatemalského družstva Peňa Roja.

Účelem hodinového setkání bylo nejen seznámení s pěstováním a zpracováním kávy, ale i s dopady zapojení pěstitelských družstev do systému fair trade. Setkání to bylo velice zajímavé a poučné a naším cílem pro následující týdny bude přivedení fair tradové kávy i do naší pražírny.

Do té doby si zatím můžete prostudovat alespoň základní fair tradové principy (více informací naleznete na stránkách organizace NaZemi):

- výkupní cena odpovídající nákladům udržitelné produkce a důstojného živobytí
- možnost využití předfinancování
- dlouhodobé obchodní vztahy
- dodržování úmluv Mezinárodní organizace práce (ILO)
- zákaz nucené a dětské práce
- dlouhodobý udržitelný rozvoj místních komunit
- kontrolované využívání pesticidů a dalších agrochemikálií
- šetrnější přístup k využívání přírodních zdrojů

Vychutnejte si naši kávu v MelodyCafé

Vážení přátelé dobré kávy,

 

mimo pozvání do nově otevřených prostor naší pražírny si vás dovolujeme pozvat také do kavárny MelodyCafé, kterou najdete na Hanáckém náměstí.

 

Mimo příjemného prostředí a velice přátelské obsluhy se můžete těšit také na naši Brazilku, kterou zde připravují vskutku excelentně. K tomu si můžete dopřát i něco dobrého na zub. Z vlastní zkušenosti doporučujeme jahodové cupcakes, jsou opravdu výtečné ...

 

 

 

 

 

Otevření nové provozovny

Dnes jsme otevřeli naší druhou prodejnu. Naleznete jí v těsné blízkosti té první na Šafaříkově ulici.

 

Asi každému přijde na mysl otázka, proč tak blízko? Vězte, že odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá. Důvody jsou hned dva. Tím prvním je právě ona minimální vzdálenost, což usnadňuje "logistiku a manipulaci". Druhým důvodem pak je to, že jsme tím chtěli odpovědět na dotazy vás zákazníků, kde a jak se káva praží.

 

Od dnešního dne se tak každý může přijít podívat a prostřednictvím svých postřehů přímo zapojit přípravy vaší kávy.

 

 

 

 


Pořízení nového pražícího stroje

S radostí oznamujeme, že jsme do pražírny pořídili nový pražící stroj TOPER.

 

Jedná se o přístroj, jehož kapacita je mnohem vyšší, než tomu bylo u předcházejícího stroje.

 

Pro případné zájemce připravujeme od měsíce října "Návštěvy v pražírně". Díky tomu budete moci být své kávě ještě mnohem blíž.

 

Podrobnosti včas uveřejníme ....

 

 

 

 

 

 

 

Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

 

Vážení milovníci kávy,

 

naše pražírna sídlí ve Váženech nedaleko OC Tesco. Pokud se nerozhodnete vyzvednout si kávu osobně v naší prodejně v Šafaříkově ulici, můžete si jí nechat zdarma doručit přímo na vámi udanou adresu ZDARMA.

 

Závozové trasy:

 

Kroměříž - pondělí, čtvrtek
Hulín - středa

Video

S kávou je každý den lepší, dokonce i pondělí

 

S kávou je každý den lepší, dokonce i pondělí from Josef Hora on Vimeo.



Káva & koblihy

 

Káva & koblihy from Josef Hora on Vimeo.

Novinky z našeho blogu

Prodejní doba o velikonocích
16.04.2019
Prodejní doba o velikonocích
Prodejní doba o velikonocích číst celé
Hulín má nový terminál ... bereme karty :-)
16.04.2019
Hulín má nový terminál ... bereme karty :-)
Přátelé, sousedé a krajani. Oznamuje se ouškám Vašim, že se posunujeme blíže k 21. století a že od dnešního dne příjímáme platby kartou také v obchůdk... číst celé
Prodej a servis kávovarů Nivona
09.04.2019
Prodej a servis kávovarů Nivona
Kávu? máme! Něco navíc? umíme! Dobrý den přátelé, jak jistě víte, vedle kávy se věnujeme i prodeji a servisu švýcarských kávovarů Nivona. Pokud se... číst celé
Do Indie za kávou - díl 1.
09.04.2019
Do Indie za kávou - díl 1.
Dobrý den všem, s menším zpožděním plníme další z našich "povolebních" slibů a přinášíme první díl minireportu z naší lednové cesty na indické plan... číst celé

rychlé info? pomoc? volej 603 365 958

Pražíme denně, tedy v pondělí - pátek

aktuálně: 42 káv - 37 arabik, 3 směsi, 2 robusty

Kontakt
Logo
Pražírna kávy Kroměříž
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.