Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁV V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Last call – Kongo Kivu 3 Cafe Durable
Last call – Kongo Kivu 3 Cafe Durable
- Akce

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 8
- Komentáře 0
- Last call – Kongo Kivu 3 Cafe DurableSkladem > 20 ks79 Kč69 Kč bez DPH
Chuťový profil: tmavé lesní plody, sladká a ovocná chuť
Země původu: Kongo
Odrůda: Bourbon
Zpracování: Mokré (Washed)
Farma: Umoja Wetu Producer Group (založeno v roce 2010)
Nadmořská výška: 1 400–1 600 m n. m.
SCA skóre: 83,5 bodů
Sklizeň: 2018/19
Acidita: 




Hořkost: 




Sladkost: 




Kongo Kivu 3 Cafe Durable
Přestože klimatické a zeměpisné podmínky činí východní region Demokratické republiky Kongo ideálním pro pěstování velmi kvalitní kávy, desítky let trvající násilné konflikty a občanská válka donutily mnohé farmáře opustit své domovy a uprchnout do bezpečí.
Farmáři, kteří nemohli odejít, zůstali vinou zničené infrastruktury a nefunkčního trhu s kávou odkázáni na příjmy z pašování sklizené kávy. V roce 2003 se malá skupina farmářů nechala inspirovat příkladem rwandských pěstitelských družstev a založila družstvo SOPACDI, které v současnosti sdružuje asi 5 600 drobných farmářů z různých etnických skupin.
Rodinné farmy jsou velmi malé, průměrná rozloha je do dvou hektarů. Přibližně 20 % členů družstva tvoří ženy, často vdovy po farmářích utopených při pašování kávy přes jezero Kivu.
Káva je zde pěstována v nadmořské výšce od 1 500 do 2 000 m n. m. a je zpracována promytou metodou kombinovanou se sušením na slunci. Jedná se výhradně o odrůdy arabiky bourbon a její odnože.
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.