Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- 100% Káva arabica
- Hawaii Kona Extra Fancy
Hawaii Kona Extra Fancy
- Nejoblíbenější

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 11
- Komentáře 0
- Hawaii Kona Extra FancySkladem > 20 ks250 Kč217 Kč bez DPH
Chuťový profil: Čokoláda, karamel, citrusové plody
Země původu: Havaj
Region: Kealakekua/South Kona
Nadmořská výška: 548–700 m n. m.
Zpracování: Mokré (Washed)
Odrůda: Kona Typica
Sklizeň: září - únor
Acidita:
Hořkost:
Sladkost:
Hawaii Kona Extra Fancy
Tato vyhlášená káva se produkuje na farmě Greenwell v okrese Kona na ostrově Hawaii.
Hawaii je největší z osmi hlavních Havajských ostrovů, které se nacházejí v severovýchodní části Tichého ocelánu, přičemž havajská káva je jednou ze světově nejvyhledávanějších káv. Zásluhu na unikátní a jedinečné chuti má pěstování kávovníků na sopečných svazích Hualalai a Mauna Loa, v oblasti severní a Jižní Kony. Zdejší jedinečná lokalita představuje ideální podmínky pro růst kávovníků, nadmořská výška je perfektní, sopečná půda velmi bohatá, navíc je zde ideální sluneční svit a ustálené mírné srážky. Kávovníkové plantáže jsou také okolními sopkami chráněny od převládajících větrů.
Farma Greenwell se nachází v nadmořské výšce cca 500 metrů podél bývalé rezidence Henry Nicholase Greenwella a jeho manželky Elisabeth Caroline, kteří přišli z Anglie roku 1850 a začali pěstovat kávu na Havaji. Dnes je v budově muzeum "Kona Historical Society".
Farma o 60 ha je stále řízena rodinou Greenwell. Nakupují kávu také od dalších 200 malých zemědělců z oblasti Kona, kteří obhospodařují každý přibližně 1,2 až 2 ha kávovníkových plantáží. Třešně jsou sbírány ručně, promývány a sušeny.
Pouze "Kona Extra Fancy" představuje nejvyšší kvalitu, která je vyrobena přímo na Greenwell farmě.
Na sáčku se můžete těšit na tuto krásnou etiketu, kterou pro Vás připravil náš pražič Filip:
Doporučená příprava:
Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost. Doporučujeme stálý poměr 60 g kávy na 1 l vody. Teplota vody by měla být cca 94 °C.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.