Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti– za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U NÁS V PRAŽÍRNĚ
- Úvod
- Dárkové a degustační balíčky
- Cibetková káva Kopi Luwak 50 g
Cibetková káva Kopi Luwak 50 g

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 15
- Komentáře 0
- Související zboží13
- Cibetková káva Kopi Luwak 50 gSkladem 5 ks570 Kč496 Kč bez DPH
Daruj kávu, daruj zážitek!
Ochutnejte praženou zrnkovou cibetkovou kávu z jednodruhové plantáže, která se nachází v horské oblasti nádherného ostrova Bali, kde je i sbírán kávový trus od volně žijících cibetek. Cibetková káva se vyznačuje svoji úžasnou jemnou a sladkokyselou chutí, její čokoládové aroma vás jistě okouzlí.
Přečtěte si více o cibetkové kávě.
A co to vůbec je cibetková káva?
Na to nám již odpoví paní Lenka Kyclová, jejíž rodina tuto kávu pěstuje přímo na ostrově Bali:
Luwak neboli do češtiny přeloženo cibetka je kunovitá šelma, která žije v horách převážně na Bali, Jávě a Sullawesi v Indonésii. Kromě Indonésie se cibetka vyskytuje i v jiných oblastech Asie, jako jsou Filipíny a Malajsie. Tento malý tvoreček je noční živel, takže přes den ji nemáte příležitost spatřit. Cibetka se živí především hmyzem, drobnými hlodavci a tropickým ovocem různého druhu. Zajímavé je, že si tato šelma oblíbila i sladké bobule kávovníků, a ne jen tak ledajaké. Její mlsný jazýček vybírá ty nejuzrálejší a nejkvalitnější červené třesně kávovníků. Cibetka si samozřejmě pochutnává na kávových třešnch, kávové zrno její trávicí ústrojí nestráví a naprosto neporušeně ho vyloučí ven. A právě to je základ pro výrobu vzácné kávy Kopi Luwak.
Dříve byla cibetka považována za cizopasníka na kávových plantážích a byla lovena pro údajné farmateutické účely. S bolavým sdcem musím říci, že ani dnes si cibetka nežije úplně volně v přírodě, neboť nejednou se mi od našich farmářů a sběračů doneslo, že cibetky jsou v dnešní době loveny za účelem obživy místních pytláků. Je velice smutné, že k tomuto dochází a takto vzácný tvor je zabíjen, aby někomu uspokojil chuťové buňky. A i proto se cibetková káva neboli Kopi Luwak řadí mezi ty nejdražší a nevzácnější kávy světa, neboť divoce žijících cibetek každým rokem jen a jen ubývá!
Proč je tato káva tak výjimečná?
Kávové zrno totiž projde trávicím traktem cibetky kde probíhá fermentace, to znamená, že každé jediné zrno se obohacuje o důležité trávící enzymy, které spolu s žaludečními šťávami cibetky nastartuji biochemicky proces, a tím pádem se proteiny rozpadají na aminokyseliny. Pravě tento proces zajistí pražené kávě ztrátu veškeré hořkosti a dodá jí naprosto jedinečnou chuť, která se nedá srovnat s žádnou jinou kávou. Cibetková káva se vyznačuje svou úžasně silnou vůni a chuti po karamelu, čokoládě a ovoci. Musím sama potvrdit, že tomu tak opravdu je. Jakmile jsem poprvé ochutnala cibetkovu kávu, kterou mi připravili přímo na maželově plantáži naši farmáři, byla jsem příjemně překvapena. Nejsem zrovna fanoušek černé kávy, ale tato káva mě opravdu dostala. Už jen její aroma mě totálně odzbrojilo, tak silné aroma jsem snad jestě nikdy necítila a poté, co jsem ochutnala první doušek, jsem si kopi luwak opravdu zamilovala, její chuť po čokoládě byla neskutečná, musím se přiznat, že jsem v kavě ucítila i známky švestek. Od té doby vždy, když jsme jeli s manželem na plantáž, mi farmáři pravidelně připravovali můj šálek cibetkové kávičky a já si jej vždy vychutnávala v překrásné přírodě v horách uprostřed našich plantáží, kde kávička chutnala ještě lépe, neboť jediné co jsem slyšela, byl zpěv ptáků.
Proč je cibetková káva nejdražší kávou světa?
Nejen naši farmáři, ale i farmáři po celé Asii nebo tzv. sběrači tráví celé hodiny hledáním trusu cibetek po plantážích. Není to vůbec jednoduché, neboť cibetky tráví svůj čas v horách a skrývají se v hustých keřích. Tito sběrači musí každý den prohledávat každičký metr čtvereční. Musí být v hledání velice důslední. Poté, co nashromáždí trus cibetek s kávovými zrny, musí zrna očistit od trusu, následně dát pečlivě usušit. Poté probíhá rozbití obalu kávových zrn, tzv. oddělení zrn od jejich obalu, a pak opět proces pokračuje sušením už samostatných zrn. Vše je záležitost až několika dnů. Až po tomto zdlouhavém procesu jsou kávová zrna konečně připravena k pražení. Na pražení samozřejmě také hodně zaleží. Zrna nesmí být upražená moc, protože káva by mohla ztratit svou specifickou vůni a chuť.
Vím, že spousta lidí si může myslet, že když si koupí cibetkovou kávu, podporuji tím jen týrání cibetek. Mohou být totiž přesvědčeni, že cibetky jsou zavřené v kleci a farmáři je krmí pouze kávou. Je pravda, že takové chovné farmy v Indonésii existují – to ovšem není náš případ. Jako milovník zvířat bych nikdy nedopustila, a nikdy bych neprodávala kávu, u které by její cena byla vykoupena týráním zvířat. Ujišťuji vás, že naše cibetková káva je od WILD LUWAK, neboli volně žijících cibetek v horských pralesích ostrova Bali.