Nejčastěji hledáte: Cibetkovou kávu. Koupit cibetku.
JAK PRAŽÍME KÁVU
KÁVOVÉ PŘEDPLATNÉ
SLEVA NA KÁVU ZA VĚRNOST
Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně
Kávovary NIVONA poradenství - servis - prodej
Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA .
4 důvody, proč zvolit kávu z Kroměřížské pražírny
- Pražíme každý den a tak je naše káva vždy čerstvá.
- Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku.
- Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici.
- Balíme ji do sáčku s jednocestným ventilem.
Co si pochvalují zákazníci
- Dopravu zdarma nad 1000 Kč.
- Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
- 100% záruka původu kávy
- Vlastní espresso směsi
- Prodej od 100 gramů
- Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA
U nás v pražírně
- Úvod
- Káva podle země původu
- Burundi káva
- BURUNDI AA fully Washed TOP
BURUNDI AA fully Washed TOP

- Popis produktu
- Parametry
- Hodnocení 3
- Komentáře 0
- BURUNDI AA fully Washed TOPSkladem > 20 ks172 Kč150 Kč bez DPH
Chuťový profil: černý rybíz, rozinky, citrusy
Země původu: Burundi
Provincie: Muyinga
Region: Mwakiro
Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
Stanice zpracování: Kavugangoma
Zpracování: Mokré (Washed)
Odrůda: Bourbon
Charakteristika: Vyvážené tělo a acidita, květnátá vůně
Burundi se nachází v srdci Afriky. Sousedí s Rwandou na severu a Tanzánií.
Průměr srážek v dané lokalitě představuje 1300mm za rok. V Burundi je cca 2000 malých farem, z nichž každá má v průměru cca 200 - 300 kávových keřů. To dává dohromady potenciál 600.000 kávových keřů, jenž produkují tuto úžasnou kávu.
Tento lot pochází z oblasti Muyinga jenž se nachází na severu země. Kávové třešně byly sbírány ručně z keřů jenž jsou pěstovány v polostínu. Třešně jsou propírány horskou vodou jejíž pramen se nachází v nadmořské výšce 2.000 m.n.m.
Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6 měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.
Postup přípravy:
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C