Káva na cestách

 

Kávovary NIVONA
Prodej, servis, poradenství

Jsme autorizované prodejní a servisní středisko pro kávovary NIVONA 

 

Důvody, proč zvolit kávu z naší pražírny

Pražíme každý týden a tak je naše káva je vždy čerstvá
Na přání vám kávu pomeleme na profesionálním mlýnku
Kávu pražíme přímo na prodejně v Šafaříkově ulici
Kávu balíme do sáčku s jednocestným ventilem
Při objednávce nad 1000,- poštovné zdarma
Vysoká kvalita kávy za rozumnou cenu
100% záruka původu kávy
Vlastní espresso směsi
Prodej od 50-ti gramů
Doprava po Kroměříži a do Hulína ZDARMA

 

Otevírací doba

Pražírna Šafaříkova ulice

Po - Pá
7:30 - 17:30
So - Ne
13:00 - 17:00

Coffe Bar Tesco
Po - Ne
7:00 - 19:00

Pražírna Hulín
Po - Pá
7:30 - 16:00

Kafíčko Kovářská ulice
Po - Pá
7:00 - 16:00

 

Kávový servis pro firmy, kanceláře a domácnosti – za 2 kg kávy automatické espresso za 1,- měsíčně

 

Doporučujeme:


Naší kávu můžete ochutnat v kavárně Melody café na Hanáckém náměstí

 

 

Náš obchůdek v Šafaříkově ulici v Kroměříži

 

Kávové předplatné - ... z pražírny rovnou k vám ...

 

 

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“

 
 

Úvod » 100% Arabica » Honduras Geisha Premium Santa Barbara Trinidad Finca Jerusalén


        

Honduras Geisha Premium Santa Barbara Trinidad Finca Jerusalén

novinka

skladem

 

Kávu dodat jako:
Hmotnost:

do košíku:
  ks  

Je jako dívka, která se červená, kdykoli ji vezmete za ruku. Krásná, tajemná, nedostupná. Dáváte jí něžná jména a ona vás zas a znovu překvapuje. Je zkrátka nejlepší. Nejlepší na světě.

Gesha nebo Geisha je kávová odrůda kávovníku arabského. Tato odrůda původem z Etiopie se ve 20. století rozšířila hlavně do Střední a Jižní Ameriky. Poměrně neznámá odrůda se dostala do popředí obchodníků s výběrovou kávou po roce 2004, soutěž o nejlepší kávy v regionu Latinské Ameriky. V roce 2010 se její cena vyšplhala až na $170 za libru.

Gesha je jednou z více jak 1000 původních druhů kávy divoce rostoucích v Etiopii. Ve třicátých letech byla dovezena do Kostariky ve snaze najít odrůdu odolnou proti kávovému moru, ale tato teze se nepotvrdila. Naopak geisha, která kromě toho měla malé výnosy a chuťově nezajímavé plody zůstala zapomenuta. V padesátých letech přivezl Don Pachi Saraccin pár výhonků do Panamy. Na začátku 21. století objevili tyto zapomenuté rostlinky na farmě rodiny Petersonů v Jaramillo u města Boquete v Panamě. Geisha z této plantáže pak vyhrála Best of Panama a na světových trzích se prodávala za $21 za libru.

Odrůda geisha dorůstá až 5 metrů výšky a větve jsou od kmene odkloněné o 45°. Existují 2 odrůdy, které se liší barvou listů mladých výhonků - zelená a bronzová varianta. Geisha má mělký kořenový systém a je velmi citlivá na vlhkost. Potřebuje také mírné sluneční záření. Plody pěstované pod 1300 metrů nad mořem nevykazují chuťové vlastnosti, pro které je ceněná. Ve vysokých výškách zas hrozí spálení UV zářením nebo napadení škůdci.

Geisha nechutná jako žádná jiná káva. Vykazuje komplexní chuť s tóny květin zejména jasmínu, citrusů a tropického ovoce.

Kvalita: ARABICA GEISHA, HONDURAS COFFEE, PREMIUM, CROP 2016 – 2017, Podzimní káva

Certifikáty: FAIRE TRADE, SPP Simbole de Pequenos Productores, Con Manos de Mujer, La Associatin 4C

Název: Santa Barbara Specialty Coffee

Země původu: Honduras

Region: Trinidad, Santa Barbara

Pěstitel: José Fransico Cuéllar Fajardo

Farma: Finca Jeruslén

Nadmořská výška: 1450m

Metoda zpracování: polopraná

Balení kávy:
Naše káva je balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie. Na kvalitě si zakládáme nejen u samotné kávy, ale také na její distribuci a skladování. Z tohoto důvodu jsou všechny naše sáčky (mimo sáčků na vzorky) vybaveny zipem a jednocestným aromaventilem, jenž uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Takto zabalená káva si uchová svou vysokou kvalitu, chuťové a aromatické vlastnosti minimálně po dobu 6ti měsíců. Navíc je tak chráněna před světlem a nežádoucí vlhkostí.


Postup přípravy:
. Kávu namelte dle způsobu přípravy na požadovanou hrubost.
. Dávka na 1 kávu představuje cca 7-9 gramů mleté kávy. Tedy 1 až 2 kávové lžičky.
. Kávu zalijte vodou, jejíž teplota by měla mít cca 94°C.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.